Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka na skraju wyczerpania

leje w majty

Polecane posty

ma 2 lata i woła siku dopiero jak sie posika. Przylazi wtedy i mówi ze sie posikała. Wkurza mnie to już. nic nie robie tylko posiurane majty piore. Już bylo dobrze. Wczoraj ani jednych majtek nie zlała a dzis jak krowa leje w gacie od rana. Co jest? Dlaczego zamiast coraz lepiej jest coraz gorzej. Dalam jej już w dupe choć wiem ze nie powinnam ale mi nerwy niewytrzymały.

Gość troche cierpliwosci i sie nauc
moj za to ma prawie 3 lata i zamiast powiedziec ze mu sie chce siku to tanczy i przestepuje z nogi na noge az go sama zagadne czy mu sie chce, czasem sam wola,ale jak nie zauwaze to powie w ostatnim momencie ze nie zdaze mu czasem gaci sciagnac bo juz leje

no nie. od 2 miesiecy walcze z nocnikiem. wiem ze źle zrobilam juz ja przeprosilam wyjasnilam ze mam źle zrobilą ze zbila i że trzeba na nocniczek sikac. wybacz ze nie jestem mamą idealną ale poprostu już wyszlam z siebie. Zdarza sie nawet świętemu.

Gość oczywiscie ze prowokacja

są takie przypadki i już. moje dziecko ma to po mnie, też dopiero jak skończyl dwa latka porządnie się za niego wzięłam, bo widziałam że w życiu sie nie doczekam żeby zaczął sam wolać. po prostu zdjęłam mu majty i już i tak jak ty je pralam co chwilę a zapas majtek miałam... chyba z 30 par ;-) dlugo to trwalo ale sie nauczył. chyba z pół roku albo wiecej, powaznie. tez raz posikiwal majty raz wołał a potem znow fruuu w majty, tak że rozumiem Cię doskonale i Twoja bezsilność. ale na nic twoje nerwy, naprawdę, to tylko pogorszy sytuację. musisz czekać ona sama do tego dojrzeje. u nas maly dalej nie woła ale sam biegnie do ubikacji lub nocniczka (stoi zawsze w jednym i tym samym miejscu) i sam robi, dopiero woła jak już zrobi. ma jakieś zachamowanie do tej pory i już. woli sam zrobić jak nikt go nie obserwuje niż zawolać.

Gość mamadwuipol latka
ehhh nasza nauka trwa od listopada!!!!!! i jest strasznie. wydaje się ze wszystko rozumie a wołac nie chce!!! jak jestesmy w gosciach i zakładam mu pieluche to ładnie woła siku i ma suchą pieluche przez caly dzien, jak mu w domu zdejmuje pielkuche to nie woła chowa sie w kąt i sika. to ja pilnuje zeby go zaprowadzic w odpowiednim czasie na kibelek, jak juz go zaprowadze to sika, kupke dosc czesto woła , ale siku nie woła!!! też juz nie mam siły, ciągle pytam czy chce siku, moze i za czesto i jemusuie znudzilo to pytanie, ale jak nie pytam to sika w majty!

chciałam napisać że zdjęłam mu pieluchę i już a nie majty. a ma to po mnie bo ja też się dlugo posikiwalam w majty - wiem od mojej mamy. więc geny krążą i tak jest pewnie u ciebie

ja mam tylko 10 majtek musze chyba dokupić Ona juz tak pieknie sikała. Przez ostatnie dni naprawde bylam zachwycona bo nawet na noc jak zaklądalam pieluche to rano zdejmowalam suchutka i sadzalam dziecko na nocnik. Jak wrocilismy w niedziele do domu wieczorem to zdjela pieluche i nasikala do miski bo nie bylo nigdzie nocnika a jej sie bardzo chcialo. Ciągle bilam brawo opowiadalam jaka dumna jestem jaka z niej piekna dziewczynka dzwonilam po babciach i ja chwalilam ze pieknie sika i widzialam ze dziecko dumne jak paw bylo i nie wiem co sie dziś stalo. Od rana w majty leje, nawet kupe do majtek zrobila. Dlaczego?

Gość dlaczego to mialaby byc
prowokacja?? Ja akurat wierze autorce, bo taki sam problem maja moi znajomi... Kiedys dzieci szybciej sie uczyly, bo jak nalaly w tetrowa to im nie bylo milo :P

a jak nauczyc prawie trzylatka ze ma sam chodzic siku a nie z kims kto mu siusiaka potrzyma?

dopiero sie uczy przecież... co to są 2 miesiące.. Nie jestem mamą idealną i też mam czasami nerwa na swoje dziecie, ale ton w jakim napisałaś i ta \"krowa\" to tak... hmmm... niefajnie.. daj dziecku czas.. do 18 stki sikać w majty nie bedzie:)

zawsze bylam temu przeciwna, żeby dziecku raz zakladać pieluszkę a potem znów majty. jak się dziecko ma nauczyć? wybacz, ale totalna głupota. ja jak zdjęlam pieluszke to nigdy, przenigdy jej potem nie założyłam! a nie: teraz możesz zrobić siusiu bo masz pieluszkę a za chwilę: teraz nie, bo masz majtki! trudno, w gości bralam po kilka kompletów ubranek, szczegolnie dołów i przebierałam jak dziecko popuściło. i nie pytałam go czy chce siku tylko ja szłam to brtałam go tez zawsze ze sobą i robilismy to razem albo szedł z tatusiem. trzeba pamiętać o wysadzaniu dziecka co jakis czas to wtedy nie będzie sikał bo mu się nie będzie chcialo. u mnie to zadzialalo. a jak sie posikał to wiedziałam że nasza wina bo nie przypilnowalismy go.

takie u nas powiedzonko jest ze "leje w majty jak krowa" nie mialąm nic zlego na mysli i nie napisalam ze moje dziecko jest krową. ech do 18 to ja wyląduje w zakladzie bez klamek. Niepojmuje dlaczego wczesniej pieknie sikala na nocnik a dziś jej sie odwidzialo.

kropka czyli co? wywalić pieluchy calkiem? na noc tez nie zakladać? Tylko teraz chlodno jak sie przeziębi? Ona ma spore klopoty z drogami moczowymi i boje się trochę.

moje dziecko ma 3,5 roku i sam od naprawdę dawna chodzi i sika do sedesu a jak na nocnik to siada. twoj już na pewno sięga do sedesu więc nie potrzeba stołeczków (używaliśmy jak nie sięgał), siusiaczka nikt mu nie trzyma, dziecko to tez człowiek, szybko się uczy jak się siusia, mój się wypina, tzn. brzuszek i tak siusia.

no wlasnie nasz nie chce brac swojego siusiaka do reki a na nocnik tez siadac juz nie chce tylko na stojaco a od wrzesnia ma isc do przedszkola a tam raczej nikt mu trzymac nie bedzie

ja tez się bałam i to też byl maj ale nic mu się nie stało, a pod prześcieradlo ręczniki stare i cerata. taka jest moja rada. mój też miał lepsze okresy i gorsze. potem tych gorszych jest coraz mniej, uwierz mi. Nie sikał w majty dlugo a potem kilka dni znów, potem znow nie sikał i tak w kółko ale się nauczył. moim zdaniem raz zakładanie dziecku pieluszki a raz nie to robienie dZiecku wody z mózgu. sorki ale tak to widzę. to jedynie wygoda dla rodziców. acha, no i ja jeszcze długo wstawałam w nocy koło 1-2 żeby go wysadzić i potem jak tylko rano sie poruszył to znów leciałam go wysadzić. rzadko kiedy siusiał do łózka, może przez to. niestety wymaga to wysiłku ze strony rodziców, ale sie opłaca! potem była jedna cała noc przespana, druga i teraz już spokój od dawna. ale ja wstawałam tez dlatego że on spał niespokojnie w nocy, od zawsze, więc była większa możeliwość że się posiusia

ja mojego sama "wypinałam". tzn. na samym początku przyciskałam delikatnie jego pupkę do sedesu, przypomniało mi się. chyba tak się nauczyl, spróbuj. no i mówiłam mu żeby popatrzył gdzie siusiaczek jest, jak siusia, acha no i jak podchodzi to staje na palcach żeby siusiaczek nie dotykał muszli, chyba to tez mu pokazałam, ale nie jestem pewna. jak mały raz załapie to już będzie wiedział :-)

Gość a moj facet
Zalozyc w majtki pieluche z tetry i jak sie zsika niech pochodzi w mokrym.

i u nas jest b. ważne żeby nocnik byl w jednym miejscu, dostępny dla malucha. mały już długo nie robił nam przykrych niespodzianek az pewnego dnia się popłakał bo nie wytrzymał i popuscił do majtek - bo.... teściowa wyniosła mu nocniczek z pokoju. po prostu go umyla i zapomniała odstawić na miejsce.

hehe, nie zdaje egzaminu, dzieci w tym wieku już same potrafią się rozebrać :-D nie polaziłby w mokrym

nasza nauka trwa 2 tyg:) mała dość szybko załapała. Zdarzy jej się jeszcze nieraz w majtki ale ogólnie ładnie woła. jak wychodzimy to zakładam jej pampersa ale raczej jest suchu bo jak jej się chce to ją natrzymuje na dworzu:) 2 latka skończyłą wczoraj

Mój synek ma 3 latka . Zapisałam go do przedszkola i zaczęłam uczyć . Pierwsze dwa dni były trudne a po tygodniu budzi się rani i ma suchego pampa i woła mama siku i szybko na nocnik . Jestem z niego dumna bo myślałam że do września się nie nauczy. I kupkę tez robi na nocnik ;-) ;-).

Wiem że trzylatek to już duży facet. Może to moje wcześniejsze lenistwo sprawiło ze zaczęłam go uczyć teraz ;-) ;-) ;-) ;-) . Najważniejsze że tak szybko załapał ;-) ;-)

postanowilam zrezygnowac z pieluchy calkiem. Drzemka w dzien obyla sie bez przesikanego łóżka Spacer też byl "suchy" w nocy mimo że 2 razy posadzilam przez sen na nocnik mała wstała i nie zdazyła nas obudzić popuscila w majtki. Ale reszte zrobila juz na nocnik i rano przescieradlo bylo suchutkie. Dziś od rana sucho. Znów jestem dobrej myśli.

śpiące dziecko sadzacie na nocniku? klony kończą 2 lata i biorę urlop na pozbycie się pieluch - ale tych nocy to ja nie widzę... jak dwie wysadzić by druga się nie obudziła?

moja nie krzyczy w nocy dwa razy ja sadzałam prawie przez sen raz tylko mówila ze jej zimno a o 4 rano sama sie obudzila i przyszla do nas ze chce sikać tylko ze jej sie bardzo chcialo i zanim doszla do nas to sie troche posikała. Myslalam ze ta noc bedzie gorsza a bylo calkiem ok.