Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyniuleńka

jedzonko 13-miesięczniaka

Polecane posty

Gość pyniuleńka

Witam!!! Jestem mamą 13 miesięcznego chłopczyka. Przeczyatałam juz dużo na temat jedzenia, ale chciałabym porozmawiać konkretnie o moim przypadku, może któras mama pomoze mi cos zmienić w schemacie jedzenia synka, może mi cos w głowwie zaświta. 8 - śniadanie, najczęściej duży słoik bobovity z jogurtem i owocami, czasem kaszka ok. 11 - II śniadanie, jogurt z mleka koziego(bo jest pyszniejszy, niz normalny, synek nie ma alergii), albo owoce ze sloika 13-14 - obiadek, słoiczek 150-200, zależy czy jest to ulubiony obiadek, czy nie 16 - podwieczorek, serek bieluch, ostatnio czasami bakuś, albo deser owocowy ok. 18 - kaszka hipp, owsianka, albo owoce, zależy, co jadł wczesniej 19-20 - idzie spać, czasem przed snem wypije troche mleka, ale czasem wcale ok. 23 - butla mleka z kaszką, ok. 160 (wiem, że powinnam juz wycofywać, ale je mało mleka i dlatego jeszcze tak zostało) Prosze o jakies sugestie...

Gość a moj facet
Za duzo nabialu a gdzie mieso?

Gość no to ma
daj mu kaszany i karkówki z grilla

Gość a moj facet
i pieczywo ,kanapki z maslem wedlina serem zoltym?

Gość pyniuleńka
Co np. dawac mu innego na kolację i w ogóle co warto zmienić, kanapki na razie nie wchodza w grę, ma 8 ząbków, a chlebek to tylko na razie mymła

Gość no to ma
nie ma mięsa bo widać takich słoiczków nie dowieźli do PSS Społem :D

Gość pyniuleńka
Za dużo nabiału??? Przeciez nabiał jest bardzo wazny, a mięso je codziennie na obiadek, co drugi dzień jajko

Gość no to ma
roczny dzieciak nie je kanapek ? To chyba jakiś nienormalny :O Albo z matką coś nie tak...

Gość no to ma
aaa juz wiem, bo nie ma kanapek w słoiczkach :D

Gość pyniuleńka
Jestem na tym forum od lat, ale przynajmniej tu , gdzie mamy szukaja pomocy innych mam nie powinno byc chyba tyle CHAMSTWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dziwne moja lila ma 13 m-cy i tylko 4 zeby a kanapki je... ciekawe... do niedawna miala tylko 2 zeby i tez kanapki jadla...

Gość no to ma
no mówię, że tamten jest nienormalny. Albo ewentualnie matka :O

Gość pyniuleńka
asiu, a czy sama sobie gryzie z takiego większego kawałka, czy robisz jej takie wieksze, nie wszystkie dzieci sa takie same, nad moim w kwestii kanapek musze jeszcze popracować

Gość pyniuleńka
Może jeszcze jakas mama sie wypowie, proszę

Gość no to ma
nie ma tu żadnej mamy. Wszystkie właśnie karmią swoje NORMALNE dzieci KANAPKAMI ! :O

z reguly kroje jej na mniejsze czesci (takie kwadraciki 1,5cmx1,5cm mniej wiecej) ale z wiekszego kawalka tez umie ugryzc... cwicz z nim gryzienie... podawaj chrupki kukurydziane lub jakies ciasteczka dla dzieci to nauczy sie gryzc... poza tym ja juz nie rozdrabniam zupek tylko wloszczyzna co jest w zupie w kawalkach to ona sobie to sama gryzie... z makaronem tez sobie radzi... ja ci za wiele w kwestii diety nie pomoge bo moje dzieci alergicy i sa na specjalnych dietach wykluczajacych wiele rzeczy... np. nabialu corka nie je wcale...

Gość pyniuleńka
Dziękuję za pomoc, a tak z ciekawości, to ile kanapeczek zjada córeczka na raz i czy np takim kanapkowym śniadankiem sie najada?

Gość agula12
mój też ma 13 miesięcy i 8 zębów kanapki je od dawna,czasem kroję a czasem dostaje do rączki i sam sobie radzi.Słoiczki już odstawiłam je normalne obiadki takie jak my.Mleka z butli ani żadnej kaszki nie chce,ale ciągle jest na piersi :P

Gość rrrrrrrrrrrrr
a dlaczego karmisz dziecko o 23?lekarze mówia ze ostatni posiłek rocznego dziecka powinien byc po 12 godzinach od pobudki czyli u ciebie o 8 i tez uwazam ze za duzo nabialu i hmmm Bakuś?

Gość rrrrrrrrrrrrr
moj tez je kanapeczki ale ostroznie bo ma malo ząbkówznaczy sie 6 i nie bardzo sobie radzi ;)

Gość co za leniwce
dlaczego nie gotujesz dziecku obiadow? zupek na miesie np drobiowym, z włoszczyzna, jakze zdrowych? dlaczego nie podajesz mu ziemniaczka, jakiegos mieska gotowanego albo na parze? co za leniuch!!! tylko sloiczki i sloiczki wstydzilabys sie