Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jojoo

ciaza a dni plodne

Polecane posty

Gość jojoo

mam taki problem ostatnio rozregulował mi sie okres wiec ciezko wyliczyc kiedy trafiaja sie dni plodne, wie ktos z was jaka jest szansa zajscia w ciaze jesli po zakonczeniu okresu uprawialam seks z moim mezczyzna przez jakies 2 tyg? wiem ze jest mozliwa ciaza ale co wy na ten temat myslicie? testu jeszcze nie chce robic wole jeszcze poczekac kilka dni:) pozdrawiam :)

moim zdaniem to szansa bycia w ciazy jest 50% mowisz 2 tyg po okresie wiec mogly juz wystpic dni plodne a raczej wystapily bo to 14 dzien cyklu szkoda ze nie napisalas kiedy mialas ostatni okres , wiec to taka rosyjska ruletka pod warunkiem ze konczyl w tobie bo jesli stosunek przerywany to watpie zebys byla :D a chcesz byc w ciazy:D ?

wszystko zalezy od tego jakiej dlugosci masz cykle. Zalozmy, ze masz 28-dniowe a poczatek cyklu to pierwszy dzien okresu a jajeczkowanie przypada mniej wiecej na polowe cyklu, to prawdopodobienstwo jest calkiem spore.

Gość jojoo
no ostatni okres zaczal mi sie 5 kwietnia ale nie wiem jak to z tymi dniami plodnymi bo od pazdziernika okres mi sie tak przesuwal ze w zasadzie juz sama nigdy nie wiem kiedy go dostane nawet nie wiem kiedy robic test:/ to juz chyba zlosliwosc natury;p byc w ciazy bym chciala ale zawsze w sumie jest to ale co kaze jeszcze poczekac chociaz to tez raczej moja natura-tsrach przed czyms nowym w zyciu:) a konczyl we mnie

a mialas sluz, odczucie wilgotnej pochwy w tym okresie? Nie chodzi mi o odczucie wilgotnosci po stosunku, ale takie naturalne odczucie. Takie objawy zwykle oznaczaja pojawienie sie tzw. plodnego sluzu i przez kilka kolejnych dni ulatwia on zadanie plemnikom.

Gość jojoo
mialam przez kilka dni z tym ze nie wiem moze teraz mi sie tak wydaje ale chyba nie mialam go tak dlugo jak zwykle moze ze 3 dni

sluchaj zycze ci zebys byla w ciazy :) tylko nie napisalas ile trwa twoj cykl najlepiej dziel po polowie a bedzie git :D w polowie cyklu sa dni plodne ,ale jak konczyl w tobie powinno poskutkowac :) szanse masz ,a le wiesz w ciaze tez nie tak latwo zajsc:D neistety:( :D:D powodzenia i napisz czy zaszlas czy nie :D pozdro...

ale rozumiem, ze okresu jeszcze nie masz a minal miesiac, ale mowilas, ze masz nieregularne. Ja bym zrobila test bo moim zdaniem szanse sa duze.

Rozumiem, ze podczas okresu sie raczej nie kochaliscie wiec te 2 tygodnie to od skonczenia sie krwawienia, tak?

Gość jojoo
no tak:)

ja bym raczej stawiala na to, ze jestes w ciazy jesli oczywiscie obydwoje jestescie zdrowi :) Lepiej zrob test i daj znac jak wyszedl ;)

Gość biolożka
dni płodne wcale nie są w połowie cyklu! tylko 14 dni od końca. więc jeżeli cykl trwa 28 dni to faktycznie owulacja powinna wystapic ok. 14 d.c. ale jezeli cykl trwa 32 dni to 32-14=18 ! czyli owulacja występuje ok 18 d.c. a jeżeli cykl trwa 21 dni to 21-14=7 czyli owulacja wystepuje ok 7 dnia. Jak można nie wiedzieć takich podstaw!!!!!!!!!!

do biolozka- ja napisalam na poczatku, ze zakladamy, ze cykl trwa 28 dni a sa kobiety z dluzszymi i krotszymi cyklami. I przede wszystkim zadnych wyliczen ani od konca ani od poczatku sie fachowo nie robi, szczegolnie jesli cykle sa jak autorka wspomniala nieregularne wiec zasada odejmowania 14 dni od daty spodziewanej miesiaczki nie jest miarodajna skoro nie wiadomo kiedy to bedzie. Podstawa jest obserwacja, dlatego pytalam o sluz. I nie ma potrzeby sie tak denerwowac :D

Gość jojoo
jesli doszlo do zaplodnienia to moge zaobserwowac jakies objawy cos typu zmiana sluzu czy cos bo wiem ze na fizyczne objawy za wczesnie jeszcze (chyba)

Ja szczerze mowiac tak wczesnie to zadnych objawow nie mialam az tak wczesnie. Pod koniec pierwszego miesiaca zaczelam czuc sie bardzo zmeczona, mdlosci dopiero w drugim miesiacu i nie trwaly zbyt dlugo, ale u kazdego jest inaczej.

Ja szczerze mowiac tak wczesnie to zadnych objawow nie mialam az tak wczesnie. Pod koniec pierwszego miesiaca zaczelam czuc sie bardzo zmeczona, mdlosci dopiero w drugim miesiacu i nie trwaly zbyt dlugo, ale u kazdego jest inaczej.

Gość moni2222
hej

Gość moni2222
Ja kochalam sie z chlopakiem 22 czerwca a okres skonczyl mi sie 17 czerwca czy moge byc w ciazy ?? moj cykl to 31-32 dni prosze o odpowiedz! dziekuje

Gość moni2222
odpiszcie mi prosze!!!czekam