Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studia dla kasy czy...

studia dla kasy czy...

Polecane posty

Jakie studia lepiej wybrac ,takie po ktorych bedzie sie mialo dobry zawod np prawo czy te ktore nas interesuja? (socjologia) czy warto isc na studia dla zainteresowań po to by potem biedowac jak myslicie

up

myślę, że najlepiej połączyć jedno z drugim :P ja idę na studia bliskie moim zainteresowaniom mogłabym iść na te, które się z nimi 100%pokrywają ale wiem że poźniej nie mogłabym pracować w zawodzie.

a jak jedno z drugi, soe polaczyc nie da? to co wybrac? prawo czy socjologie?

Gość moze i trochę sentymentalna
dla kasy

Gość lIlIlIlI
zdecydowanie studiuj to co Cię interesuje! Bo co Ci po tej wielkiej kasie, skoro wydasz ją pewnie na terapię skutków stresu wywołanego brakiem realizacji marzeń i pracą, której nie polubisz. A socjologia to wcale nie są takie nieżyciowe studia. Przecież możesz zrobić późnej jakieś podyplomowe żeby poprawić swoją sytuację na rynku pracy; albo zacząć własną działalność.

mnie sie bardzo podoba socjologia ale znam duzo osob bezrobotnych po tym kierunku albo robiacych cos co mozna robic i z sama matura

Gość manikaa
można zostać dziennikarzem, robić badania opinii społecznej albo inne marketingowe, pracować w reklamie, w mediach przy promocji i pewnie wiele innych w rzeczy; ale teraz nie chce mi się wymyślać ani sprawdzać jakie mają specjalizację na socjo.

idź na prawo, znajdź sobie męża z prawniczej rodziny i żyj jak królowa :D:P:P

Gość horupt
lepiej wyvrac to co napewno interesuje, bo jesli ktos sie meczy na studiach to albo i tak ich nie skonczy, albo bedzie konczyl je 10 lat bo nie bedzie w stanie strawic materialu, wiec lepiej studiowac to co sie lubi, gorzej jak wyobrazenia zetkna sie z rzeczywistoscia i czlowiek stwierdzi, ze wcale mu sie nie podoba kierunek

Gość uupupupp
A ja się wyłamię. Studia dla kasy, praca dla kasy. Rób to w czym jesteś dobra. Ale poza pracą musisz robić to co kochasz i czym się interesujesz. Np. Ja idę na techniczny kierunek po którym będę mieć pieniądze. A w wolnym czasie będę rozwijać talent pisarski i kto wie może za kilkanaście lat wydam własną powieść. Ale nie mogę się poświęcić i tak zaryzykować dla pisarstwa żeby studia sobie odpuścić. Musze za coś żyć. Takie jest moje spojrzenie.

Gość tez chce wiedziec
up