Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę kupić

kupowanie na raty-do znajacych się

Polecane posty

Gość chcę kupić

Czy ktoś się orientuje, czy osoba, która nie ma dochodów - może kupować gdzieś na raty? Posiadam kapitał, z którego co miesiąc mogę pobrać pewną sumę (gdybym mogła więcej - to nie myślałabym o ratach). Bank normalnie udziela mi kredytu itp. Czy mam szanse?

Hm jak byłam z kuzynem w Rtv i Agd czy coś takiego i chciał wziąć aparat na raty to musiał mieć zaświadczenie o stałej umowie.

Gość dorisday
nie. musisz miec staly dochod w postaci umowy o prace, emerytury lub renty. Inne dochody nie sa akceptowane przez banki.

ooo a jemu bank odrzucił bo miał taką umowę od 2 msc a musiał mieć min. 3 , coś takiego :P

Gość chcę kupić
Tak myślałam..... Ale jednak bank, w którym jestem - uznaje moje "dochody". I np. na kartę kredytową mogę coś kupić - a potem rozłożyć to (czyli tę wydaną już sumę) na raty. Gdzie tu logika????? Nie prościej - normalnie?

Gość dorisday
bo masz tam konto i twoj bank ma do niego dostep dlatego mozesz. jesli cvhodzi o umowe o prace to faktycznie musi by trzy miechy przepracowane. chociaz w niektorych bankach wystarczy miesiac.

Gość chcę kupić
rozumiem..... dzięki!

Gość ughgh
U mnie w firrmie raty sa na oswiadczenie wiec mozna skłamac gdzie sie pracuje i ile zarabia. My tego nie sprawdzamy i z tego co wiem bank tez nie.

Gość dorisday
w jakiej firmie pracujesz? wszedzie sprawdzaja predzej czy pozniej i idzie sie do pierdla za skladanie falszywych zeznan.

Gość chcę kupić
Wiem, że można ominąć takie "niuanse" (do czasu), ale chyba znalazłam lepsze wyjście - poszukam pracy :-) Przynajmniej nie będę się nudzić :-)

Gość dorisday
wystarczy ze miesiac przepracujesz i mozesz wziac. byleby umowa nie byla krotsza niz okres kredytowania

Gość jhgjgjhgjhg
to zalezy skad masz ten "kapitał":o jak np wynajmujesz komus mieszkanie legalnie (czyli placisz od tego podatki itp) to pewnie bedziesz mogla cos kupic na raty🖐️

Gość dorisday
na peno nie jesli tych rat udziela bank.

ja pracuje w sklpeie meblowym i normalnie w dzisejszychg zcasach przewaznie wystawia sie na oświadczenie,czasem bank ząda zaswiadczenia,ale to naparwde rzadko

Gość dorisday
o mamo pewnie pracujesz w praktikerze albo w jysak czy czyms takim. To tez jest kredyt udzielany przez bank. Jesli nie masz zaswiadczenia to skladasz oswiadczenie ustne z podaniem dokladnego adresu i telefonu do pracy co pracownicy weryfikacji potwierdzaja. Chyba ze masz w tym banku konto.Tyle w tym temacie.

bo nie wiem czy myslisz ze jak na oswiadczenie to nikt ci nie sprawdzi? smieszna rzeczy mowisz.

Gość ughgh
Nie chce pisać gdzie pracuje ale u nas w firmie na 100% nie sprawdzamy i z tego co mi wiadomo bank tez nie sprawdza (ale głowy nie dam sobie uciąć)

Gość ughgh
W firmie nie sprawdzamy (wiem na 1000% bo sama zajmuje sie ratami), i z luźnych rozmów z pracownikiem banku który wpada odebrac umowy wynika też że bank nie sprawdza. Może dlatego, że my sprzedajemy relatywnie tani towar - do 1 tyś

Gość Milimetry666
pracuje w żaglu i gdy dajemy kredyt na oświadczenie w placówce sklepowej która ma z nami podpisana umowe to nie sprawdzamy wszystkich klientów - tylko tych którz biorą drogi towar a reszte na wyrywki. Wszyscy bez wyjątku sa natomiast prześwietlani przez BIK ale dzeieje sie to autoamatycznie po wprowadzeniu do systemu danych klienta przez pracownika sklepu.