Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANIA---24

MARTWICA KOŚCI KSIĘŻYCOWATEJ

Polecane posty

Gość gość
Witam, Ja choruje na martwice kosci nadgarstka IV grupy. Mialem operacje usuniecia martwych kosci i przeszczepem tkanek miekich. Nie ruszam nadgarstkiem ale cwicze na silowni i bardzo zmocnilem ja.

Gość gość
Witam, koszt przeszczepu wynosi 15 tys. Obecnie jestem po konsultacjach. Przeszczep można zrobić tylko prywatnie, ponieważ NFZ nie ma w tej dziedzinie wykwalifikowanych specjalistów.

witam...w skrócie to przeszedłem tę chorobę kilka lat temu i rozumiem co czujecie.Mam pewne pytanie i obawy na które nikt mi nie umie odpowiedzieć a mianowicie czy jest możliwość by choroba ta objęła wyższą partie kości..od choroby minęło jakieś 5 lat choć ciągle boli nadgarstek to od ponad pół roku zaczął mnie również boleć łokieć.Objaw podobny ciągły ból jak by gwożdzia wbił w niego i kręcił.Nie miałem żadnego ubicia nadwyrężenia nic z tych rzeczy.Pytam bo ból jest coraz silniejszy a lekarze po badaniach stwierdzili że wszystko jest w porządku....z góry dziękuję

Gość gość
nie jestem lekarzem, moja rda może kompletnie sie nie sprawdzić, ale na regeneracje stawów stosuje sie olej z żywokostu. Bolały mnie kolana i lekarz zaproponował mi wykonanie maceratu z korzenia żywokostu. Zaczęłam codziennnie wsmarowywać i po kilkunastu dniach kolana bolały mniej. Teraz wcale mnie nie bolą. Terapia zupełnie nie szkodliwa może Ci pomoże. Powodzenia:)

Gość gość
Witam. Mnie też dotyczy ta choroba. Niestety jedyną opcją była operacja Artodeza STT czyli usztywnienie częściowe nadgarstka i połączenie kości znajdujących się obok martwej księżycowatej. Jestem po 4 miesiącach od operacji. Ćwiczę rękę, lecz poprawa wynosi procentowo w moim odczuciu 20 %. Lepsze 20 % niż pogorszenie. Operacje robiłem w Poznaniu u Pana Romanowskiego. Mam 23 lata, zawsze byłem najsprawniejszy i najsilniejszy, jednak nic nie trwa wiecznie. Cieszcie się zdrowiem i nie narzekajcie na głupoty. Pozdrawiam!

Gość gość
Witajcie. Chciałam się podzielić moją historią na temat tej choroby. Operację miałam,pamiętam dokładnie 1 lipca 1996 roku w klinice im. Profesora Degi w Poznaniu. Operował mnie wtedy docent ( teraz profesor) Leszek Romanowski. Świetny specjalista. Moja operacja polegała na przeszczepie okostnej z biodra i "owinięciu) ta okostną martwej kości. Nadgarstek mam częściowo usztywniony. Pan profesor powiedział wtedy że wystarczy to na jakieś 5 lat.Później trzeba będzie kość usunąć i nadgarstek usztywnić całkowicie. Ale chodzę z tym do dziś. Co prawda coraz częściej ból mi dokucza. Po tylu latach metoda pewnie się zmieniła ale do profesora muszę się udać w końcu. Pozdrawiam wszystkich, którzy mają okazję na tą chorobę cierpieć

Gość przetestowane
Witam mój brat też ma martwice kości ksieżycowej chodził na lasery prądy i nic nie pomagało, lekarz w krk chciał zrobić wstawić implant niedając gwarancji na zabieg , brat nie chcąc robić zabiegu a nie mógł nic utrzymać w dłoni spróbował leczenia PIJAWKAMI po 6 zabiegach kość na zdjęciu wraca do normy i co najważniejsze sprawność ręki . Także operacji udało się uniknąć

Gość happy1987
WITAM. Jestem 6 lat po zabiegu nadgarstku. Zdiagnozowany mialem 2/3 stopień choroby kinbocka. Na dzień dzisiejszy jest wszystko w porzadku, minimalnie mniejszy zakres pracy nadgarstka ale nie przeszkadza to w życiu codziennym. Wszystkim osobom mające problemy podobne do moich co mnie dręczyły polecam konsultacje z dr. Mariuszem Bonczarem (w google wszystko jest) to dzięki niemu życie nabrało sensu na nowo. Szkoda tylko że mieszkamy w państwie którym mieszkamy i wszystko trzeba robić na własną rękę prywatnie. Pozdrawiam i życze dużo zdrowia.