Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bolący policzek

Bolący policzek i głowa z tyłu po tej samej stronie- co to może być?

Polecane posty

Gość Bolący policzek

Od ponad miesiaca miewałam bole głowy z tylu po prawej stronie i mialam ból policzka. Poszłam do internisty-przepisal mi leki twierdzac ze to zatoki. Wzielam leki, nie pomogly, bol byl nadal. Poszlam znow do internisty-skierował mnie do laryngologa. Poszlam do laryngologa-laryngolog przepisal mi mase lekow w tym antybiotyk. Wszystko wzielam. NIestety bol nadal odczuwalam.POszlam znow do laryngologa- skierowal mnie na rtg zatok. Zrobilam te zdjecie , poszlam znow do laryngologa- lekarz powiedzial ze zatoki sa czyste a ja jestem przewrazliwiona. Policzek mi nadal napierdziela i glowa z tylu glowy tez. Czy ktos moze mi powiedziec co to moze byc????

Gość może stan zapalny zęba
albo ósemka ci rośnie?

Gość Tylll
a jak Cię ten policzek boli? Może zaciskasz zęby w nocy?

Gość Bolący policzek
Osemek ponoc w ogole nie mam i nie bede miala tak mi ortodontka powiedziala. Zeby mam zdrowe bo bylam miesiac temu u dentysty i wszytsko ok bylo.

Gość Here it is
to moze byc gonkowiec o ile bola cie jeszcze stawy

Gość bzdury kompletne bzdury
Szybko do neurologa ,masz ucisk na nerw,ale gdzie???badanie tomografem komp.powinni zalecić ,powodzenia.

Gość bzdury kompletne bzdury
Gdyby policzek puchł ,byłoby od zęba,pozdrawiam.

Gość Bolący policzek
Jestem zalamana. Własnie zmierzylam sobie cisnienie i mam 150/100 a rano mialam 130/100. Ludzie czy to moze byc nadcisnienie i takie objawy? W tak mlodym wieku? W Wieku 23 lat? Zalamana jestem. Nie wiem czy mam isc do lekarza i prosic o skierowanie do neurologa i w tym kierunku sie przebadac czy w strone cisnienia!!

Gość gieowefa
bol glowy rpzy nadcisnienie jest wiec nakieruj lekarza i poweidz mu o swoim podwyzszonym cisnieniu

Gość Doktor House
To nie toczeń :classic_cool:

Gość dsklaniam sie do
zapalenia nerwu trojdzielnego ,lub ktoregos innego , bo ten bol z tylu glowy . Potrzebny Ci jest neurolog.

Gość Neret
Mysle ze powinnas udać się i do neurologa i pojsc do internisty i powiedziec o cisnieniu. Ale bardzxo wysokie te cisnienie jak na twoj wiek.

Gość A/H1N1
Podwyższone ciśnienie może być po prostu skutkiem bólu. To fizjologiczna reakcja- ból podwyższa cisnienie. Co do bólu- u mnie było podobnie- bolał mnie może nie tyle co policzek, co głowa po jednej stronie. Byłam u laryngologia i internisty; najpierw leczyli zatoki, później zapalenie ucha. W końcu buzia mi spuchła jak księzyc w pełni- okazało się że to ból zęba- dolnej piątki. Ubytku nie było widać. Zmiany w zębie pokazał pantomogram;/ A jesli dysponujesz pieniążkami to polecam ci wykonać prywatnie MRI głowy.

Ja mam podobnie. Zaczęło mnie boleć ok pół roku temu, ból z lewej strony głowy,taki promieniujący i ból pod okiem do policzka taki charakterystyczny (tzw. przeczulica) i ból tuż nad oczami. Od razu dostałam skierowanie do neurologa. Dowiedziałam się że to jest ucisk na nerw i po prześwietleniu kręgosłupa szyjnego(który też mnie boli) wyszło takie coś,jakby spoiwo u podstawy czaszki.Prawdopodobnie to ma wpływ na większość tych objawów. Więc co Ci mogę poradzić to wybierz się do neurologa i nie daj się zbyć tekstami typu że jesteś przewrażliwiona bo to może powiedzieć tylko konował a nie lekarz. A czy ten ból policzka to masz taki charakterystyczny? boli cię skóra też i czy przy najlżejszym dotyku opuszkiem palca czujesz ból????

Gość jajajaj
a boli Cię cały czas? czy tylko pod wpływem jakiś określonych sytuacji w stylu podmuch zimnego wiatru, mycie zębów? z tego co piszesz to może być neuralgia trójdzielnego.

W takich sytuacjach powinno się mieć zrobiony rezonans magnetyczny, ale mogę zapomnieć bo żaden lekarz nie da skierowania a prywatnie mnie nie stać:0