Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adoru

czy rorbicie tzw wiejski stół?

Polecane posty

Gość adoru

robicie na swoim weselu wiejski stół ? ze smalczykiem , ogóreczki, bimberek i prosiaczek pieczony?

no mysmy mieli robic ale kosztuje podobno 1500 zł wiec sobie odpuscimy chyba. takie moje zdanie. jak rodzice zechca to bedzie

Gość nie sypiam z komiczne
to bardzo fajny pomysl. taki rustykalny; pasuje do wielu wesel

my mielismy.. byly ogorki kiszone , smalec , kielbasa wiejska , kaszanka , salceson, szynka,, noga ze swini chlebek i niepamietam co jeszcze ale wszystko wlasnego wyrobu..

Gość chrzanik
żeberka bimberek i swojski chclebek pychotka

Gość fajna sprawa
tylko kosztowna chyba ze ma sie swoje swinki

no fakt zapomnialam o bimberku hehe chyba.. no na pewno kosztowna u nas jedna swinie mielismy od mojego dziadka bo akurat on ma swoje ale druga kupowalismy .. a poszly az dwie no bo jedna na miesko typu schobowe plus inne wyroby a druga na wiejski stól na wyroby a ogolnie za stol nie placilismy bo na wyposazeniu sali byl

U nas domowy krupnik miał zdecydowanie większe powodzenie niż czysta wódka :) Stołu wiejskiego nie było, jedzenia i tak było sporo i urozmaicone- były smakowe masła, różne rodzaje pieczywa, pieczone mięsa, więc myślę że nikomu niczego nie brakowało. Był za to wiejski stół u mojej kuzynki która robiła duże wesele z rozmachem i cieszył się dużym powodzeniem, a większość wędlin była domowej produkcji. Jeśli masz dostęp do takich produktów, można zająć się zorganizowaniem tego we własnym zakresie, dla niektórych gości to będzie jedna z nielicznych okazji żeby spróbować prawdziwej szynki :) A smalec ze skwarkami to pychota :) Za to nie chciałabym się raczej zdawać na restaurację w tej kwestii.

dokladnie jak pisze historynak lepiej samemu zrobic lub ewentualnie znajomy jakis niz liczyc na restauracje i zeby to byly ich wyroby nie to wolalabym nie miec chyba..u nas robil kolega taty z lat szkolny no a tata pomagal i bynajmniej wiedzielismy ze wszystko jest dobre i robione tylko z lepszego mieca zeby nie bylo jakiegos g...

Brat męża miał wiejski stół. Jednak wyroby nie były ,,domowe\" lecz kupne więc to już nie to samo :D Był ogórek kiszony,smalec,kiełbasa,szynka,kabanosy,wielki chleb.Na weselu to stół stal i stał nikt nie podchodził.A na poprawinach to nie można było się dopchać :P

no u nas w pierwsz dzien tez byl ruch przy nim ale to prawda na poprawinach jest jeszcze wiekszy:)

Mialam na swoim weselu, bardzo sie sprawdzil. Obok byl takze barek z roznymi bardziej wyszukanymi alkoholami, ktorych nie stawialismy juz na stolach. Jedzonko bylo super, a alkohol w wiekszosci poszedl z tego barku.

my tez mielismy:) ogoreczki, bimberek mojego taty:D swinka, kielbaska, na weselu nie pamietam co sie wokol tego stolu dzialo (troche z kasety) ale na poprawinach to sie ogorki nosilo talerzami hehehe ;) bimberek tez mial powodzenie;)

my sie zastanawiamy, akurat prosiaka pieczonego nei chce, nie podoba mi sie jak wjezdza taki prosiak, jakos tak mi go szkoda, wiadomo jak miesow formie wedliny, kotleta to inaczej a tak jakos bym nei mogla U nas tylko stół musielibysmy wypozyczyc, bo meza rodzice sami zrobiliby kielbasy, kaszanki, szynki, ogóreczki, smalczyk ze skwareczkami, i szynkę z kością bimberek tez swojski bylby czysty i wiśnowy (mmm pychota:)) a jaki jeszcze mozna postawic alkohol i po ile butelek? a no i w czym stawiacie bimberek? ja myslalam zeby postawić w takim antałku http://allegro.pl/item624581650_antalek_beczka_debowa_5_l_beczki_na_wesele.html ale czy topraktyczne się sprawdzi jak myslicie? A jak w butelkach to jakich?

olivia + my wypozyczylismy stol za 50zlotych. stol pieknie udekorowala dekoratorka i kucharka. bimberek byl w takim stojaczku ktorz sie przechylal cos takiego jak tz pokazalas. nie mielismz pieczonej swini hehe tzlko podajze jakas noge czy cos takiego hehe ogorki byly w wielkim czms y porcelanz

olivvia my wlasnie mielismy w takiem antalku bimberek i byl praktyczny takze nie martw sie..no i calego prosika tez nie bylo tylko noga pieczona

Gość co z dziećmi
Nie robimy, bo bedziemy mieć tyle jedzenia, ze ten stół zostałby nieruszony. Zwłaszcza, że dla naszych gosci tzw swojskie jedzenie to chleb powszedni i żadna atrakcja. Ale jak ktos ma gości tzw miastowych, to taki stół moze cieszyc sie powodzeniem.

my mamy gosci głownie wywodzących sie ze wsi, ale od kilkunastu-kilkudziesieciu lat mieszkający w miescie wiec mysle ze pojdzie a jak nei to sie pomrozi heheheh :P dziewzyny a na cieplo cos stawialyscie? Bo ja chyba z bigosu gołąbków itp zrezygnuje wole zeby na tym stole wszytsko na zimno bylo, aha i jakie pieczywo? Kupic taki domowy chleb z blachy czy moze różne rodzaje???

olivvia taki domowy chleb..u nas wlasnie taki byl tak samo jak ty mielismy takich gosci pochodzili ze wsi ale wlasnie od paredziesieciu lat mieszkaja w miescie no i stol mial powodzenie... a nawet osoby ktore mieszkaja na wsi chetnie korzystali z niego.. Co do dan cieplych zrezygnowalabym z nich

u nas też bedzie wiejski stół:) na kazym weselu, na którym byłam cieszył sie ogromna \"popularnością\", pomimo gości \"wiejskich\" bedzie kiełbasa, salcesonik, bimberek, szyneczka, ogórasy, chlebek i nie wiem czy cos wieciej.

Gość jenk
U mnie byl stół ale z ciastami,deserami.lodami w termosach,owocami,słodyczami ,kawą ,herbatą i sokami.za barkiem barman robił drinki na zamowienie.Podobał się ten pomysł gościom

Coś takiego znakomicie się sprawdza na weselu. U nas było coś w tym stylu, ale nie mieliśmy osobnego wiejskiego stołu. Na środku każdego stołu przy którym siedzieli goście, ułożone były rozmaite szynki udźce, kiełbasy - wszystko zamawialiśmy na lap-pol.pl, bo to nasz sprawdzony sklep, a poza tym w innych sklepach nie jest tak łatwo dostać np udziec z dzika, a u nich spokojnie można to zamówić.

Gość bhh
ja polecam Michalskich z Radomia targowisko Wernera mają świetne wyroby brałam od nich wędlin ny na wesele na stół i byłam bardzo zadowolona ponieważ nie wszystko zostało zjedzone ale się przetrzymało i po weselu opałaszowaliśmy wszystko

Gość bardzo ciekawa kobieta
owszem robimy, i nie zadna nawet najlepsza firma. Robi to mój stryjek, w leśnej głuszy zamieszkały.

Gość GHAH nieboszczka 666
Najlepsze zupy są na wywarze z ludzkiej d00py i do tego stare strupu oraz zgniłe trupy! Śmietaną ugotowańca zalać, zjeść i pety popalać! Lipy nie odwalać i do kielicha winka nalać, susz spalać i po ziemi się walać! Z turtlesa z ziemniakami drugiego dania nagotować i ślimaki na porządnych ludzi wychować! Żonę w szawie schować i nie chorować!

Gość GHAH nieboszczka 666
Najlepsze zupy są na wywarze z ludzkiej d00py i do tego stare strupu oraz zgniłe trupy! Śmietaną ugotowańca zalać, zjeść i pety popalać! Lipy nie odwalać i do kielicha winka nalać, susz spalać i po ziemi się walać! Z turtlesa z ziemniakami drugiego dania nagotować i ślimaki na porządnych ludzi wychować! Żonę w szafie schować i nie chorować! U Splintera wesoła jest kwatera und leci gadka szczera! U niego na kwaterze dobrze się czuje każde zwierze! W Boga też wierze chociarz go szatan w mordę pierze! Oskubali z gęsi pierze i dla kaczki włożyli chooja do sraczki! Teraz kaczucha z kogutem się rucha i dostała w łeb obucha! Zapaliła marychułany i poszła w tany, aż zagrały jej kościelne organy!

Gość gość
Robiłem wiejski stól w sonatinie (pod Lublinem) i naprawde goscie weselni duzo czasu tam spedzali, takze polecam