Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do niczego ja

jestem załamana , puste jajo

Polecane posty

Gość do niczego ja

czesc dziewczyny, jestem w 6 tyg, wlasnie jestem po wizycie u ginekologa, chyba nie mam nic w brzuszku, za tydzien mam isc w zasadzie sie upewnic. rycze juz od 2 h a męża nie chce znać. jest mi potwornie przykro bo o dziecko staramy sie juz 2 rok. nie wiem jak sobie mam poradzic.

a co maz zawinil ze nie chcesz go znac? wspolczuje.. poza tym w 6 tygodniu moze byc nie wiele widac...wybierz sie moze do innego lekarza

Gość do niczego ja
mąż nic nie zawinil, wstyd mi ze ma taka zonę i nie chce patrzec w jego oczy

Gość to jestes w ciazy czy nie
o co chodzi z pustym jajem i 6tyg

Gość do niczego ja
widze ze nie mozna tu niczego napisac na tym forum bo tyle co można tu uzyskac to tylko jeszcze gorsze wyzwiska niz mam sama na siebie w mysli

Gość puste jajo to nie ciąza
to nie jest ciąza, nie ma zarodka. ale to nie wina męza, nie win go za to

Gość berenikaa
nie martw sie na zapas - wiem latwo mowic - w 6tc wcale nie musi byc widoczny zarodek - u mnie pojawil sie w 7tc - dlaczego wszystko przekreslasz - ja tam uwazam ze nie ma jeszcze nad czym plakac - to normalne ze w 6tc nie widac jeszcze zarodka. nie martw sie wszystko bedzie dobrze - czego zycze ci z calego serca

6 tydzien to zdecydowanie za wczesnie na usg. Jak chcesz sie upewnic w tak wczesnej ciazy ze wszystko dobrze, idz zbadac Bhcg, i za 2 doby trzeba powtorzyc badanie. Jak przyrasta, znaczy ze wszystko w porzadku. Glowa do gory, bedzie dobrze. PS. Sama staralam sie 5 lat o dzodzoe i wiem jak bola starania.

Gość 6 tydzien
6 tydzien to nie jest wcale za wczesnie na usg... w 6 tyg dziecko powinno miec gdzie 3,4 mm i na zwyklym usg je widac... Ale sprawa jest jeszcze taka ze to moze byc piaty tydzien lub nawet koniecowka 4 tygodnia i wtedy nic nie widac.Musisz byc dobrej mysli,moze poprostu mialas pozniej jajeczkowanie... Jak sie teraz to nastepnym razem sie uda,a co do Meza to mysle ze niepotrzebnie sie dolujesz tym ze nie cchesz go widziec..On cie podniesie na duchu,jestem tego pewna,przeciesz tak jak i ty on tez pragnie dziecka... Trzymam za ciebie kciuki bardzo mocno!!

Gość nie rozpaczaj
u mnie też nie było widać zarodka w 6tc!!! to przecież normalne, zdarza się czesto. NIe panikuj, bo będzie dobrze! powodzenia!

Gość berenikaa
kochane - nie jest powiedziane ze w 6tc widac zarodek - owszem ma on juz iles tam milimetrow ale wcale nie musi byc widoczny na usg - zalezy od tego - jakosc sprzetu a nawet i dobre oko gina . pozatym jesli ciaza jest mlodsza - tzn cykle ponad 30 dni lub pozniejsza owulacja to zarodek moze sie pojawic nawet w 8tc - trzeba czekac i kontrolowac - wiem co mowie - sama mialam 2 puste jaja gdzie do 10 tc nie bylo widac nic - ale moj gin czekal -- za to w ostatniej ciazy zarodek pojawil sie w 7tc - w 6tc jeszcze nic nie bylo widac -a mam cykle 28 dniowe. wiec autorko tematu - cierpliwosci i wiary - moim zdaniem wszystko bedzie dobrze :D i za tydzien zobaczysz swoje malenstwo :)

Gość a po cesarce
u mnie byl widoczny w 9 tyg.

puste jajo płodowe to ciąża! bo jajo nie zawsze jest puste od samego początku! może tak być gdy zarodek albo w ogóle się nie wykształci, albo obumiera na bardzo wczesnym etapie! A 6 tc to za wcześnie, aby już ogłaszać \"wyrok\". mogłaś mieć później owulację, albo masz długie cykle!Skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem, albo cierpliwie poczekaj ze 2 tygodnie i idź wtedy na usg! masz jakieś plamienia?krwawienia? jeśli nie to czekaj! a no i zrób beta HCG! co prawda u mnie przy pustym jaju rosła, ale bardzo mało! na pewno nie te 66%, które powinna przyrosnąć w przeciągu 48h powodzenia!

Gość do niczego ja
dziekuje za pocieszeine, ale to ginekolog tak na mnie wplynął, powiedzial zebym się przygotowała na najgorsze. CIąża nie jest za wczesna, powinna miec 8 tyg. a ma 6, - owulacja mi sie przesunela. juz 2 tyg temu krecil glowa i sam wpoil we mnie niepokoj.

Gość magdaamama
poczekaj jeszcze troche - około tygodnia...mialam taka sama sytuacje ze w 6 tygodniu był tylko pecherzyk i nic wiecej...juz mnie chcieli w szpitalu do zabiegu przygotowywac ale tupnelam noga i powiedzialam ze ja mam czas i sobie jeszcze poczekam..i co...i po tygodniu okazalo sie ze jest zarodek, serdeuszko bije a teraz jestem w 31 tygodniu:))) wiec nie nakrecaj sie i odpusc temu twojemu mezowi bo nic nie zawinił... trzymaj sie:)

ej do niczego ja...a czego ty sie zalamujesz?? ja bylam w 6,5 tyg kiedy poszlam na pierwsza wizyte i mialam tylko pecherzyk co mial 5mm za tydzien juz dla mojej kruszynki bilo serduszko. nie masz sie cp martwic:)

Gość do niczego ja
troche mnie uspokoiłyście, dzieki,dam znac za tydziem po kolejnym USG, 3majcie kciuki

Gość puste jajo to nie ciąza
musi byc zarodek, ale moze jest tak jak tu pisza, za wczesnie aby cos zobaczyc.

Gość do niczego ja
Byłam dziś na USG, niestety postawił diagnozę, ciąża obumarła, :(:(:( dał skierowanie do szpitala na zabieg. Jestem w 7 tyg. Jutro ide do szpitala ze skierowaniem:( jestem załamana, była cicha nadzieja,...ale dzis już pękła.

Gość a to pewne

Gość do niczego ja
szkoda , ze nikt mnie nie pocieszy:(

Gość mcmer
Spokojnie dzidzia była za słaba i poszła ale przyjdzie następna tylko trochę wiary bo nadzieja umiera ostatnia teraz jest ciężko ale będzie tylko lepiej wiem co mówię bo pocieszam mamę aniołkowi który synek się udusił przy porodzie i od czerwca znowu droga wolna więc uszy do góry!!

Bardzo mi przykro, naprawde wierzylam , ze za wczesnie na usg. Tylko zmien sobie nicka, bo napewno nie jestes do niczego. Juz wkrotce zajdziesz znow w ciaze i urodzisz zdrowego bobasa. Powodzenia !

Gość przyszła mami
wiem, że jest Ci teraz ciężko......ale po burzy zawsze wschodzi słońce!!! pierwszą ciążę poroniłam nagle w 6tc...wystąpiło plamnie i zabrało wszystko.....odczekaliśmy 3 miesiące i udało się za pierwszym razem....dzisiaj jestem w 31 tc i ciąża rozwija sie odealnie od samego początku....wszystko przed Tobą dziewczyno:)

Gość u mie też dopiero w 7tc i 3 d
było widac wiec nie martw się. Teraz mam ślicznego chlopca

Gość saleminka8
to jestes w ciazy czy nie o co chodzi z pustym jajem i 6tyg POCZYTAJ A SIE DOWIESZ DO autorki : NIE MARTW SIĘ,JA STARAŁAM SIĘ O DZIECKO PRZEZ 1,5 ROKU I WKOŃCU ZASZŁAM W CIĄŻE,SZCZĘŚCIE NIE TRWAŁO ZA DŁUGO,BO JAK SZŁAM NA 1 USG TO DOWIEDZIAŁAM SIĘ ŻE NIE MA ECHA PŁODU-"PUSTE JAJO PŁODOWE" W DNIU ZABIEGU WG USG OKREŚLONO WIEK DZIDZI NA 7,4 TYG TAK SIĘ ZDARZA,CHOCIAŻ CZASAMI CIĘŻKO TO ZROZUMIEĆ. TERAZ JESTEM W KOLEJNEJ CIĄŻY,ZASZŁAM JESZCZE PRZED 1 OKRESEM PO ZABIEGU I DZIECKO ROZWIJA SIĘ DOBRZE. JESTEM W 15 TYGODNIU

Gość do niczeo ja
jestem po zabiegu, dziekuje ze mile słowa, teraz zaczynam mysleć o przyszlości, za 3 miesiące podobno znów możemy się starać, mam tylko nadzueje, że nie tak długo jak do tej pory! czyli ok 2 lat.

Gość kreseczka 1
moja kolezanka po kilku juz wizytach byla umowiona na usuniecie, ale poprosila jeszcze o tydzien i okazalo sie, ze jednak ciaza jest. Poprostu u niektorych nie widac odrazu, alebo sie przyklei do scianek. Przestan histeryzowac.