Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile jeszcze przytyje

ile jeszcze przytyje?

Polecane posty

Obecnie +8,5 kg - koniec 32 tc i jestem ciekawa ile jeszcze przede mną. Czuje sie dobrze ale troche mi ciezko i zastanawiam sie na ile jeszcze kg powinnam sie przygotować - wszytskie do tej pory mam wrazenie poszło mi w brzuch i troche w piersi -brzuch jest jak duza ciezka pilka którą coraz gorzej dźwigać. Dodatkowo jestem lekko opuchnięta (obrączka nie wchodzi, cellulit wodny sie nasilił - objawy dokładnie takie jak przed okresem kiedy zawsze zatrzymywałam nawet do 3kg wody) Jak wynika z waszych doświadczeń - ile kg jeszcze przed mną? Nie licze na figurę modelki po ciąży i pytam jedynie dlatego ze juz coraz mi trudniej to dźwigać - gdyby nie to to nie zawracałabym sobie głowy tymi paroma kg - zresztą myślałam ze przytyje 30 kg wiec i tak nie jest źle :)

Gość mammmmaaa
mysle ze jeszcze ok 4kg, nie wiecej

Gość taka jedna co wie
a ile wazysz obecnie?

Gość mammmmaaa
+ 8,5- napisane w 1 linijce

Dzieki :) obys miala racje choć nie wiem jak dam rade chodzić jak jeszcze 4 kg mi dojdą :) Powinnam była więcej dźwigać przed ciążą :)

mozeszz nic nie przytyc ... u mojej mamy na oddziale są kobitki,ktore w ciąży nie tyją nic i takie ktore przytyją kilkanascie kg,wszystko zalezy od tego co jesz,w jakich ilosciach,jak rozkladasz posilki w ciagu calego dnia no i co najwazniejsze ille pijesz.Ja od miesiąca jeszcze nic nie przytylam,za to dzidzia urosla,bo brzuch mi się sporo powiekszył.Odżywiam się racjonalnie..nie na to na co mam ochote,ale jem to co jest odzywcze da mojego dziecka.Jezeli najdzie mnie ochota na slodkie jem owoca,a jezeli ten stan sie utrzymuje przegryzam musli firmy sante,do ktorego nie dosypują cukru.

Gość do tej durnej autorki...
nie zapytałam debilko ile PRZYTYŁAŚ tylko ILE WAŻYSZ....rozróżniasz to ćwoku jeden??????????????????????????

Gość 6 kg przytyjesz

madzilulkaaaa1 no ja tez staram sie odzywiac racjonalnie - slodycze zastępuje suszonymi owocami lub zwykłymi jem sporo warzyw itp. Czasem ulegam pokusie ale rzadko i bez przesady. Na razie waga szła mi bardzo książkowo i mam nadzieje ze tak zostanie zwłaszcza ze podobno dzidzia teraz najbardziej tyje i zastanawiałam sie czy to sie przełoży na moją wagę. Najbardziej wkurza mnie kwestia tej wody która organizm zatrzymuje choc z drugiej strony to łatwiej zgubic niz tłuszczyk :) Nie moge sie juz konca ciąży doczekać... Co do pytania ile waze - to chyba nie ma to znaczenia. Podałam ile przytyłam od początku ciąży a BMI mam w normie :)

Gość kopkaa
ja przez ostatnie dwa miesiące przytyłam około 4 kg. W sumie w ciązy przytyłam 12 kg. A dlaczego nie liczysz na figurę modelki? Ciąża to nie wyrok :-) Ja do wagi sprzed ciąży wróciłam po około 6 tygodniach. A co najbardziej niesamowite, to brzuch po dokładnie JEDNYM TYGODNIU miałam idealnie płaski.

kopkaa no nie wiem jakoś zawsze mi sie wydawalo ze po ciazy to juz troche koniec dla figury:) wiem ze niesłusznie ale jakos tak. U mnie w rodzinie kobiety zawsze mocno tyły w ciąży i potem - ja chyba jako jedyna sie wyłamałam i wyglądam jak człowiek w 8 miesiacu ku mojemu zaskoczeniu, rozstępów nie mam jak do tej pory i ogólnie jest nawet ok. Jakos po prostu trudno mi uwierzyć ze brzuch ze swoich 100 cm (urosłam juz ponad 30 cm) wróci do normy i odzyskam szczupłą talie, cellulit zniknie a ja będę znowu wchodzić w ciuchy sprzed ciąży. Nie jestem niska bo mam 170 cm i w sumie tylko brzuch widac ale niestety nie jestem tez filigranowa wiec raczej na figurę extra nie liczę po prostu. Raczej zakładam ze niestety zostaną mi wałki i boczki nieestetyczne wokół talii, biodra przed samym porodem i po tez sie pewnie trochę rozejdą, a piersi po karmieniu stracą dawny urok - pesymistka ze mnie ale tak myślę. Nie chodzi o to ze nie dbam o siebie -dbam - codziennie masuje ciało, wcieram balsamy, robię peelingi regularnie itp. ale jakos nie wierze ze ze sie uda wyglądać super po ciąży. Zawsze miałam problem ze zgubieniem nawet kilku kg. Gratuluje ze tak szybko odzyskałaś dobra formę po porodzie. Moze mi sie tez uda - zobaczymy.

Gość ona2828
Ja przytylam 22 kg w ciazy w ostatnich 4 tyg. przybralam 5 kg. 3 tyg. po porodzie stracilam 18 kg. Niestety zostala mi faldka na brzuchu bo mialam cesarke no i te wstretne rozstepy bo szybko zrzucilam zbedne kilogramy.

książkowo powinno się tyć 10-11kg jednak norma to 7,5 - 16kg więc możesz już nawet nic nie przytyć. W 3tymestrze powinno się przybierać na wadze poł kg tyg jednak w ostatnich tyg waga powinna stanąć w miejscu.