Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubassskaaa

czy moge zalozyc?

Polecane posty

Gość grubassskaaa

witam, mam pytanie moze dziwne;) czy bedac na poczatku ciazy moge zalozyc na wesele majtki korygujace figure?(uciskaja brzuch niesteyt) czy lepiej nie?

Gość hgjg
Pewnie że możesz! Dziecko jest dobrze chronione i jeszcze maleńkie. Jednak... ja jeśli mam ciasne majtki z gumką wysoką, zaraz mam ból skurczowy, jak od żołądka. (Myślę że po prostu w ciąży jesteśmy wrażliwsze).

Gość fiki miki mala
ale po co? brzuszek jest sexy:))))

Gość grubassskaaa
bo troszke go widac w sukience, a sukienka jest prosta olowkowa. wolalam zapytac dla pewnosci zeby jakiejs glupoty nie zrobic:)

Gość do grubassssssska
Ja mam dla ciebie pomysl,na poczatek wesela zaloz sobie ten pas a jak juz wszyscy beda chodzic " jakby na lodzi";) czyli od prawej do lewej sciany to go zdejmi i sie nie mecz,nikt juz tego nie zauwazy:p

Gość grubassskaaa
wlasnie chodzi mi o sam poczatek wesela i kosciol, potem to sie domyslam ze kazdemu bedzie obojetne kto jak wyglada;) dzieki:)

Gość odradzam
Ja odradzam - ucisk może spowodować chwilowe braki w przepływie krwi przez macicę - kiedys lekarka mojej znajomej zabroniła nosić nawet ciasne dżinsy. Mozesz zapytać lekarza prowadzącego ale odradza sie ściskanie czy uciskanie brzucha bo może to utrudniać przepływ krwi do dziecka. Łożysko nie jest jeszcze wykształcone w pierwszych trzech miesiacach i wazne jest zeby nic nie uciskało brzucha. Oczywiscie jezeli to bardzo dla Ciebie wazne to trudno- pewnie godzina w ciasnych majtochach Tobie lub dziecku nie zaszkodzi ale naprawdę nie dłużej i jak najszybciej je zdejmij. Ja w tej kwestii raczej poradziłabym sie ginekologa a nie kafeterii - wazne zeby przypadkiem nie zaszkodzic dziecku a brzuch zawsze mozna wciągnąć :)

Gość grubassskaaa
oj, chyba nie dam rady wciagac brzucha, bo i tak niewiele to daje;)) problem jest wiekszy bo wszystkie ubrania rtobia sie za ciasne:) trzeba chyba zmienic garderobe..na wieksza..;)

Gość odradzam
No to w takim razie skoro nie dajesz rady wciągnąć tym bardziej lepiej nie uciskaj - lepiej kupić rozmiar większą kreację niz uciskać domek dziecka :) Nota bene ciąża to tez dobry powód na małe zakupy:) Kup jakaś fajna sukienkę odcinaną pod biustem, albo fajna spódnice która dasz radę zapiąć pod brzuchem (posłuży dłużej i będzie jak znalazł nawet po ciaży) i przecież możesz sie juz chwalić lekkim brzuszkiem - odpowiednio go podkreślić i pokazywać z dumą - w koncu będziesz miec dziecko - to powód do dumy :) Niejedna kobieta Ci pozazdrości :)

Gość grubassskaaa
a buty na wysokim obcasieprzez cala noc chyba tez odpadaja? nie wiem czemu wbiło mi sie do glowy ze grubaski nie moga nosic wysokich obcasow:)

Gość chloppppppppppppppppppppp
ja i moja kochana stwierdzilismy ze jestes tania szmata!jak mozna brac slub z brzuchem?!

Gość grubassskaaa
a kto powiedzial ze to moj slub??

Gość ja prawie do samego końca
chodziłam w szpilkach:)

Gość grubassskaaa
o to dobrze:) nie wiem skad mi sie to wzielo:)

Gość kokoju
a ja mówie rób jak chcesz...jeśli uważasz ze z brzuchem jestes mniej sexy to załóz se ten pasek i sie męcz ;)

Gość grubassskaaa
kokoju..co tak nerwowo.. raczej nic nie zaloze,ani paska ani majtek bo to wesele juz jutro a ja nie mam nic takiego w domu:)

Gość gyyy
eee to po co te pytanie zadałaś?