Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana ratujcieeee

farbowanie włosów

Polecane posty

a moze szamponetka jakąs i ze 2 godziny potrzymac?

loreal feria preference intensywny miedziany kasztan, na opakowaniu byl wlasnie taki jak w linku...

No to zawaliłaś, będziesz miała nauczkę na przyszłość - jeśli chcesz mieć odcień jak pani na zdjęciu, to nigdy nie kupuj farb, które w nazwie mają "kasztan", ani "czerwień". Wyjdą właśnie bordowo. Najlepiej, abys wybrała się do fryzjera, ale jeśli nie masz kasy, to wg mnie jedynym wyjściem jest zafarbowanie teraz włosów na typowa miedź. Kiedyś też chciałam mieć taki kolor i kupiła Ferię kolor "paprika" coś takiego dokładnie nie pamiętam..pani na zdjęciu ogniście pomarańczowo ruda. Kolor wyszedł za ostry, ale w miarę jak się zmywał było ok. Ale najwazniejsze - miał odcień POMARAŃCZU, a nie BORDO. Zrób tym kolorem, na Twoich włosach on tylko niestety lekko złamie odcień i na pewno nie wyjdzie jak na opakowaniu (może i dobrze, bo za ostry), ale sadze, że moze dużo dać (samo złamanie odcienia)..a potem niech sie splukują..wiedzisz, o taki kolorjak ma pani na Twojej fotce jest najciężej, wszystkie te rude wychodza wlasnie bordowo, dlatego zrezygnowałam. Taki kolor to tylko u fryzjera...ale póki co ta paprika bedzie ok...

dzieki :) kupię jutro ta paprike... a moze najpierw nalozyc szamponetke taką ruda, potrzymac dlugo i na drugi dzien ta papriką? wtedy zawsze po szamponetce wlosy zlapią troche innego koloru i ta paprika lepiej złapie...

no jasne, możesz spróbować, ale tylko jeśli masz pewność, że kolor szamponetki jest naprawdę MIEDZIANY, bez zadnych ksztanow i innych takich...i licz sie z tym, ze moze niewiele dac..niestety - na farbe zadziała tylko farba, a i to nie na pewno.:)

cholera na opakowaniu kolor sie tak ładnie zapowiadał... no nic, sprobuje :) jeszcze raz dzięki

Ja mam farbowane rude , ale wiadomo że rudy ma to do siebie że się spiera :) dlatego zeby nie lecieć znów do fryzjera po miesiacu, kupiłam sobie szampon koloryzujący Palette, kasztan. Mi też włosy wyszły lekko bordowe, ale wystarczy kilka myć i wracają one do rudego, są nawet troche intensywniejsze niż były... także żadnych dekoloryzacji, po prostu myj włosy i po tygodniu nie będzie sladu ;) a jeśli chcesz intensywny rudy tzw. marchewka to tylko i wyłącznie u fryzjera... tam na pewno dobiorą ci odpowiedni, ja chciałam marchewke i mialam marchewke ale tylko u fryzjera a nie domowymi sposobami ;) nie ma co oszczędzać na fryzjera kupując jakieś farby i szamponetki bo wydacie tez duzo kasy, zniszczycie sobie totalnie wlosy i jeszcze sie nadenerwujecie..