Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAriusz BHP

do tych co mają pracę biurową

Polecane posty

Gość MAriusz BHP

kilka pytań do tych co mają prace biurowe: - jak znaleźliście pracę? przez agencję czy bezpośrednio? - ile zarabiacie i za jaką pozycję? - jak pracodawcy podchodzili do was z racji na pochodzenie? - mieliście jakieś certyfikaty? staż z Polski? - jak wrażenia? z góry dzięki za info :)

Gość Extended Choice Network
- jak znaleźliście pracę? przez agencję czy bezpośrednio? Na przestrzeni ok 6 miesiecy zajerestrowalam sie z okolo 6 agencjami , dwie nawet zalatwily mi rozmowe kwalifikacyjna (chociaz bez powodzenia), obecna prace znalazlam w lokalnej gazecie, byl podany numer referencji i pozniej ja mozna bylo wyszukac na NHS Careers website, aplikacja odbywa sie online, na odzwe czekalam 6 tyg, mialam rozmowe i 20 minut test z Excela. - ile zarabiacie i za jaką pozycję? Senior Finance Assistant , Band 3 czyli od 15 k do 18 k (tzn pay increments co 6 miesiecy ) moze nie duzo ale pracodawca placi za foundation degree , study leave etc. - jak pracodawcy podchodzili do was z racji na pochodzenie? Normalnie jak do kazdego. Nie czuje sie dyskriminowana ani gorsza. NHS to Equal Opportunities Employer, podchodzi do tego bardzo poawznie bo jest to sektor publiczny. - mieliście jakieś certyfikaty? staż z Polski? Z kraju wyjechalam po maturze, tutaj zaczelam kurs AAT (Finansowy), jak dostalam prace akurat konczylam Leve 3. W Polsce nigdy nie pracowalam, tutaj przez wakacje robilamam wolontariat dla non profit organisation w Managment Accounts, ale bylo to tylko przez 3 miesiace wiec nie dlugo. - jak wrażenia? Love the job and people !!!

Gość KURSY
Ja chciałam zapytać o te kursy w collegu. Drogo cie kosztowały? Ile trwa zrobienie jednego levelu? Trudne językowo one są? Na razie skończyłam L1 angielskiego (Intermediate ) i nie wiem czy sobie dam radę. Pozdrawiam

Gość Lucjusz26
Czesc, Ja pracowalem w hotelu przez 2 lata jako Banqueting Supervisor, po czym dostalem propozycje pracy przez agencje. Pracuje dla jednej z korporacji w City, praca bardzo przyjemna w wiekszosci czasu zajmuje sie zarzadzaniem spotkaniami biznesowymi - praca administracyjna. Jesli chodzi o zarobki to nie sa zle ale nie sa tez rewelacyjne bo 21K ale jak za taka prace to chyba nie powinienem marudzic. Jesli chodzi o podejscie innych do mnie... hmm pierwszy miesiac byl trudny bo nigdy nie pracowalem w takim zawodzie a teraz jak odbieram telefony i Pracownicy firmy wiedza ze ja zajme sie ich sprawa to wiem ze juz tylko z tego faktu sa zadowoleni bo zalatwie to szybko i porzadnie wiec : a) ufaja b) szanuja bo wiedza ze jak juz pracuje to z oddaniem c) lubia bo fajnie jest czasem razem wyskoczyc na jednego d) cenia moje zycie prywatne bo sporo podrozuje i fajnie jest sie wymieniac informacjami kto gdzie byl Minusy tez sie znajda bo nie wszystkich lubie i vice wersa ale to dlatego ze zawsze znajda sie szalency ktorzy sami nie wiedza czego chca i trzeba za nimi latac z 1000 pytan... praca od 9-18 wiec w domu jestem przed 7 wiec tylko chwila i dzien sie konczy. A jak sie do tego doda ze dwa razy w tygodniu mam angielski to juz w ogole malo czasu zostaje. Ale weekendy wolne :-) pozdrawiam

- jak znaleźliście pracę? przez agencję czy bezpośrednio? przez agencje. - ile zarabiacie i za jaką pozycję? obecnie jestem zastepca managera, zarobki to tajemnica, powiedzmy ze mam tyle ile mial dobry budowalaniec przed kryzysem a zaczynalam od 22k euro rocznie. - jak pracodawcy podchodzili do was z racji na pochodzenie? firma jest miedzynarodowa wiec nikt z tym nie ma problemow. Tubylcy sa w mniejszosci - mieliście jakieś certyfikaty? staż z Polski? mialam roczny staz w zawodzie, do tego dyplom, bardzo dobra znajomosc jezyka choc bez certyfikatow, dodatkowo juz na miejscu podnosze kwalifikacje w zawodzie. - jak wrażenia? bardzo dobre

- jak znaleźliście pracę? przez agencję czy bezpośrednio? ani to,ani to.po prostu bylam polecona szefowi firmy,w ktorej pracowal wczesniej ktos mi bliski - potrzebowali kogos do biura - ile zarabiacie i za jaką pozycję? nie chcialabym wchodzic w szczegoly,ale jest to przecietna pensja pracowanika biurowego w UK,35 godz w tyg,praca 7-14 jakies 20 minut od domu:-) - jak pracodawcy podchodzili do was z racji na pochodzenie? pozytywnie,w firmie sa tylko 2 osoby z Polski,reszta Anglicy - mieliście jakieś certyfikaty? staż z Polski? w Polsce skonczone studia i roczny staz w administracji publicznej,w Anglii kilka tyg pracy jako data entry clerk plus kilka m-cy lekkiej pracy magazynowej;bardzo dobra znajomsoc angielskiego wyniesiona jeszcze z Polski,ale bez certyfikatow - jak wrażenia? bardzo pozytywne

Gość to ja tez napisze
- jak znaleźliście pracę? przez agencję czy bezpośrednio? Bezposrednio z lokalnej gazety - ile zarabiacie i za jaką pozycję? Admin Assistant w wydawnictwie ok 22k rocznie, podwyzka 2 razy do roku, raz w kwietniu, raz w lipcu ( w rocznice rozpoczecia pracy) - pracuje tu juz 4 lata prawie - jak pracodawcy podchodzili do was z racji na pochodzenie? Pracuje z samymi Brytyjczykami, jedyna Polka - mieliście jakieś certyfikaty? staż z Polski? Zadnych - jak wrażenia? Jak najbardziej pozytywne :)