Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masqqq

Co was nauczyło rozstanie?

Polecane posty

Gość gość
Mnie nauczyło, że kobiety nadużywają słowa kocham nie wiedząc tak na prawdę czym owe uczucie tak naprawdę jest... i często mylą miłość ze zwykłą fascynacją.

Gość gość
kobiety nie umieją prawdziwie kochać meżczyzny, kochaja tylko własne dzieci i portfel faceta

Gość gość
Kiedy zrozumiałem że ona mnie nie kocha. Wszystko jak ręką odjął. Wcześniej miałem złość i żal. Rozczarowanie. Teraz wiem tylko, ze to był tylko i wyłącznie mój błąd, że się z nią zadałem mimo, że intuicja podpowiadała mi co innego. Mój wewnętrzny głos miał rację. Żyje i mam się świetnie usmiech.gif Mam teraz kobietę którą kocham i ona mnie. xxx Informacje o frapującym partnerze płyną od wszystkich zmysłów – przede wszystkim wzroku, słuchu, powonienia – do znajdującego się w mózgu układu limbicznego, który jest powiązany z emocjami. Mogą być tam dostarczane dwiema drogami – dłuższą albo krótszą. W pierwszym przypadku obraz osoby, która nas pociąga, najpierw trafia do racjonalnej kory przedczołowej, gdzie podlega ocenie, a dopiero na końcu do układu emocjonalnego. Wtedy najpierw myślimy, potem czujemy, a na koniec działamy. Możemy więc świadomie podjąć decyzję. Sygnały ze zmysłów mogą jednak wybrać krótszą drogę – pominąć obszary odpowiedzialne za rozumowanie i popłynąć wprost do układu limbicznego. Decyzje podejmuje za nas wtedy intuicja. Która droga jest lepsza – trudno jednoznacznie odpowiedzieć. MOZE to wyjaśnia oś

Gość gość
że jeśli intuicja mówi na początku, ze to nie ten, to nie warto na siłę czegoś ciągnąć i wypominać to ciągle drugiej osobie.... im dłużej to ciągniecie tym bardziej się wkręcacie emocjonalnie..błędne koło