Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ucho

Korek w Uchu

Polecane posty

Gość Ucho

Mam dziwny problem z uchem. Od kilku dni niby słyszę na dwoje uszu ale jedno z nich lewe jak coś mówię sam do siebie to tak słychać jakby był korek. Słyszę chyba wszystko normalnie nic ciszej. Ale te uczucie korka jest. Czasem jak ziewnę to mnie zaboli ale odtyka.Potem jak znów ziewnę niechcący to znów się zatyka. Proszę o pomoc. Myłem już ciepłą wodą dało to radę tylko na chwilę. POmocy !! tylko nie posyłajcie mie do lekarza

Lepiej idź do lekarza bo zrobisz większej biedy... pewnie masz zatkane, zabrudzone...

Gość Ucho
nie mogę iść do lekarza bo jestem w Chinach do pracy tam poleciałem .A tam dobrych lekarzy nie ma :( pomóżcie mi

Z takim problem dasz sobie rade w chinach... bo pewnie masz bębenki zapchane...

Gość Ucho
a jest jakiś domowy sposób ?

Tez tak kiedys mialam kiedy uzywalam patyczkow do ucha . Babka zrobila mi pluaknie ucha i powiedziala zeby nigdy przenigdy nie uzywac wlasnie tych patyczkow . Powiedziala ze zamiast nich moge plukanie sobie sama robic w domu . Tak o : Kupujesz taka gruszke dla malych dzieci w aptece , duza kosztuje ok 6 zl , napelniasz ja cieplejsza woda ale nie za gorącą !!! i wlewasz pod cisnieniem do ucha , ale musisz zachowac ostrznosc , nie za mocno ani nie za slabo , tak w sam raz . Jezeli woda zostaje w uchu , "wytrzasasz ja " Ja takie cos robie sobie co jakis czas i nie mam zadnych problemow :) P.S. LEkarka lała mi do ucha bardzo cieplo wode , bolalo mnie troche a raczej parzylo ale boje sie to robic w domu wiec wole ciepla ale nie goraca .

Gość Ucho
a czy sama woda z mydłem nie pomoże ?

Gość Ucho
przypomiało mi się wcale nie używam patyczków no może kiedyś dawno dawno temu ale nie miałem wtedy problemów z uchem. Akurat mam katar czy to może być spowodowane tym ??? uchem zatkanym ?

No ale woda z mydlem w sensie ze jak? Samo mycie nie pomoze , chodzi o to zeby wyplukac wszytsko z ucha do tego wlasnie potrzebna jest ta gruszka . Ale nie wiem czy mozna do plukania stosowac mydlo , lekarka normalna przegotowana ciepla woda mi to robila wiec i ja robie to bez mydla , tyleze wody nie gotuje a leje z kranu . Nie boj sie to nic nie boli i raczej nic sobie nie zrobisz , skoro ja tyle lat juz to stsouje i nic sie nie stalo to i Tobie nic nie bedzie hehe . aha... wiem ze jest jakas nowosc w aptekach , jakies takie ampułki ktore wlewa sie do ucha , zatyka wata na pol godziny i to ma to w srodku rozposcic wszytsko ale nie pamietam nazwy , i nie wiem czy dobre to jest , wole moja stara metode hehe Przeczytalam ze w Chinach jestes, eh... tez bym chciala :D

Tak , jezeli masz mocny katar to mozesz miec zatkane uszy , ja tam mam zawsze :) Poczekaj az Ci przejdzie i jezeli nadal bedziesz mial problemy to zrob plukanie :)

Gość Ucho
W Chinach jst ładnie ale tam są tacy dziwni ludzie lekarze nic nie umieją itd. Nie polecam tego kraju xD a ludzi jest tam masa

Gość Ucho
itsonymex to prawda mam bardzo mocny katar i to może jednak to jest powód a jeżeli nie pomoże to zrobie płukanie wodą ciepłą to pomoże ?

Gość Ucho
Ale jeżeli mam katar to powinny się zapchać 2 ucha a nie jedno tak jak u mie zapchało się tylko lewe

JEzeli masz katar to raczej nie rób plukania , z tego wzgledu ze jednak wlewasz wode do ucha , potem wyjdziesz na podwórko i moze Cie przewiać dlatego zaczekaj az wyleczysz sie . wiesz... nie jestem specjalistka ale od zawsze mialam probelm z uszami , zapalenie ucha srodkowego w kazda zime to norma hehe wiec nasluchalam sie od lekarzy jak nalezy dbac o ta czesc ciala :) Mysle ze zatykanie w czasie kataru nic nie da , musisz wyleczyc katar . Mieszkac w Chinach bym nie chciala ale zwiedzic tak . A tak wogole to umiesz poslugiwac sie chińskim? Podobno bardzo trudny jest hehe literki to slaczki :O

Gość Katare
nie umiem dlatego trudno mi się tam porozuniewać. Ale większość umie mówić po angielsku. Więc jakoś idzie

Gość gość
kwas solny daje 100%gwarancji