Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arsena

Co myślicie o takim prezencie na slub?

Polecane posty

Gość ulciarrr
A ja kupilam siostrze na wesele zelazko z firmy\"zelmer\". Zaluje bo moglam jej kupic ekspres do kawy. I wogole siara ale coz stalo sie, myslam ze przyda sie jej, ale ona mieszka z tesciami i rzadko prasuje

Gość magdaamama
super prezent...bardzo gustowny:)

teraz to najchętniej kasę chyba chcą... ale się nie znam :)

Gość powiedz co zrobiłas
ładne. i nie takie znowu tanie. wiec chyba ok. ja w czerwcu ide i albo dorzuce sie do wspolnego prezentu od znajomych ze studiów ( 3 os) albo ok 150 zł i jakies słodkosci albo kwiaty. (ide sama)

Gość Arsena
Dzięki za opinie :) Żelazka to raczej nie będę kupować... :)

Gość Aga221
taki troszke oklepany....tego sie mase na slub dostaje

Gość
fajny prezencik sama bym taki chciala a vco do prezentow slubnych to lepiej sie z nimi skontaktowac albo poprosic o liste, bo potem kombinuj co zrobic z 6 zelazkami, 3 kompletami obiadowymi i innymi zwielokrotnionymi gratami

Wiesz, to naprawdę zależy od nich- od wystroju domu, stylu życia... Dostałam właśnie z okazji ślubu genialną zastawę, taką jaką bardzo chciałam mieć, ale też z zestawem kawowym (filiżanki + spodeczki). A my kawy nie pijemy w ogóle... ładnie za to będzie wyglądać w kuchni na półeczce i kiedy będziemy gości przyjmować, bo przecież miło im będzie tą kawę podać w ładnych filiżankach. To nie są takie miniaturki jak pokazane przez Ciebie- bo wyglądają na malutkie. Problem się pojawił jak dostałam drugi zestaw, równie genialnych filiżanek ze spodeczkami, tym razem już zupełnie samodzielny. Dostałam też dwa świetne kubki w zestawie z dwoma miseczkami i cukierniczką- bardzo mi do obecnej zastawy pasują. I dwa kubki które zawsze chciałam mieć ze skrzyneczką na herbatę której dużo pijemy :) Po prostu- dowiedz się czego potrzebują, co im się przyda, jeśli nie wiesz- kup coś co zrobi im przyjemność (choćby dwa różne drobiazgi). Ale przyznaję że z prezentów które dostałam, chociaż było ich tylko kilka takich rzeczowych, byłam bardzo zadowolona bo wszystkie wybierane były z myślą o nas. I korzystam na zmianę, zadowolona że tak ładne rzeczy na użytek codzienny mam. Chociaż, przyznaję, z nowej książki ucieszyłabym się tak samo- ale tu trudniej trafić niż z zastawą.

Gość
hostorynko- ja tam ma masę skorupek, i generalnie kawę piję 4 razy w roku przed oddaniem krwi... i nie mam problemu z piciem herbatki z filiżanek wyjsciowo do kawy:) a cieszą oko i zmysł estetyczno-burżujski ;)

Gość powinno to pasowac do wystroju
poza tym niestety juz nie mozna poczestowac gosci, bo tylko 2. A jak znam zycie , gdy pijesz w domu z chlopem, bedzie sie zawsze domagal kubka i to najwiekszego. Ladne ale niepraktyczne.

popieram filizanki i komplety do kawe mlodzi dostaja az do zarzygania :(

Gość
ojej to sobie kobieta kolezanke na te kawe zaprosi noooo

niestety jest to typowy prezent przechodni- ladnie wyglada i razcej nigdy nie bedzie wykorzystany. chyba ze zupelnie przypadkiem trafisz na to,ze maja minimalistyczne wnetrza i biala zastawe w stylu japonskim.

jak zaprosi, to przydalby sie podobny dzbanuszek na kawe, cukierniczka, talerzyki do ciasteczek - tak realnie zawsze cos do kawy sie podaje. Jesne,ze taki prezent to nie obciach, bo elegancki, ale ja bym wolala bardziej przydatn, Nna ogol sie ma jakis ladny serwis kawowy na powiedzmu min. 6 i wykorzystuje takze we dwojke, a nie zawala miejsca w szafie. Mam pare takich ladnych filizanek od sasa do lasa a i to niesczescie. Bo co innego filizanki np rosenthala, w starym stylu, kazda moze byc inna a moga obok siebie stac.

Bazienka 🖐️ znowu weszłyśmy razem na jeden temat :D Ale mi nie chodzi o "masę skorupek"- jak napisałam, kubki bardzo mnie cieszą, bo po prostu często korzystam. Filiżanki- również, bo właśnie, przynajmniej gościom mogę podać kawę w pięknych filiżankach. P.S. Picie kawy pomaga przed oddawaniem krwi? Co do samego prezentu- taktowna para nowożeńców, zwłaszcza nastawiona na Twoją obecność a nie na prezenty, ucieszy się szczerze i podziękuje tak czy inaczej. Ale jeśli nawet drobnym prezentem chcesz sprawić im przyjemność, dowiedz się po prostu co lubią. Jeśli ktoś lubi muzykę, dowiedz się jaką- i kup płytę (albo sama złóż, jeszcze z komentarzem, piękny prezent). Jeśli urządzają kuchnię w wiejskim, tradycyjnym stylu, nie kupuj nowoczesnych filiżanek (chociaż akurat te pasowałyby do większości kuchni). Dajesz im i tak piękny prezent- muzykę jakiej chcieli- więc prezent, drobiazg, może być tylko "dla przyjemności" wybrany.

Gość
historynko:) kawa pomaga jak sie ma cisnienie 80/60 i baaaardzo chce byc krwiodawca, wtedy po kawie jest ok 105/80 i jakos ciurka :) a w sumie ja bym sie wywiedziala jak maja w domu (skoro cie zapraszaja na skrzypaczke to powinnas u nich bywac) i czy beda korzystac z takiego prezenciku... tak podpytac delikatnie... bo komplecik slodki, ja bym przygarnbela dla zmyslu esteycznego ucieszenia chociazby :) ale lepiej wypytaj co by im sie przydalo :)