Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabinaaaay

o chrzcie blagam pomozcie mi

Polecane posty

Gość sabinaaaay

Gość ja27**
Chrzest na pewno jest ważny, jesli to był kościół katolicki. Ale ja chcę o czym innym - pouczasz kogośtam, ze wymyśla inne kościoły, skoro dogmaty sa te same etc... Otóż istnieje Kosciół Polskokatolicki, tu masz link do wiki http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_polskokatolicki Czyli okreslenie użyte wcześniej wcale nie jest sarkazmem na temat Kościoła katolickiego w Polsce.

Gość sabinaaaay
wiec "polski kosciol katolicki, moze wcale mojej corce nie uznac "angieslkiego chrztu w kosciele w anglii": heee? :/

Gość sabinaaaay
ktos cos sie jeszcze wypowie w temacie?

Gość sabinaaaay
?

Gość greenmark
Srata tata. Prześledcie ten wątek i znajdziecie zasadność chrzczenia dzieci. Co za zacofanie. Ja se pokropie dziecko to se będzie miało niezły chrzest. Hmmm ale czy katolicką czy babtystyczną wodą ? Kur..a a może ekologiczną.

Gość kornelkowa mama145787888
??????

Gość kornelkowa pytasz?
jasne,ze chrzest wazny

Gość nikalo
czytam i oczom nie wierzę. Nie jestem jakas bogobojna ,chodze do kosciola/na Ealingu/Przeciez chrzest jest sakramentem udzielanym tylko raz w zyciu i obojetnie gdzie ochrzcimy to jest chrzest i nie mozna go powtorzyc!!!!!!!!!!!!a baptism to chrzest!!!!!!!!! Ja jestem zdegustowana czym innym. .Urodzil nam sie syn,miesiac temu.Mamy corke 14letnia i chcemy ja na matke chrzestna.Moze ktos pomysli głupi pomysl,ale rola rodzicow chrzestnych jest byc przy chrzesniaku jak najczesciej/tak ucza na religii/,a kto jak nie starsza siostra bedzie przy maluszku.Dowidywalam sie,ze sa wyjatki i proboszcz moze na to tylko zezwolic,jesli nie ma bierzmowania i nie ma 16lat. I w Polsce praktykuje sie takie rzeczy.Bylam tutaj u proboszcza,a on nam mowi ze nie moze łamac prawa kanonicznego i ze to nie jest wyjatek i mamy poszukac sobie kogos tutaj na chrzest.Porazka,mam wziac kogos stad o tak sobie i niewazne ze chce wrocic do kraju i te znajomosci stad zanikna.I to jest ksiadz,ktory mowi ze on swoich chrzestnych 4razy w zyciu widzial. Wiecie mam to w d...,ale moj maż kilka razy robil im za friko szopki,groby na swieta i kiedy mu powiedzialam ze tyle dla kosciola zrobil i teraz kosciol moglby cos zrobic dla niego,to on na to ze to tak nie dziala. I wiecie co ,ide do angielskiego kosciola Moja corka chodzi do polskiej szkoly,ma religie,my chodzimy do kosciola ,przyjmujemy kolede ,wszystko maja odnotowane a oni tak. Jeden polski ksiadz z Francji powiedzial mi zanim poszlam tutaj o chrzest,ze mam isc do angielskiego kosciola i mial racje.... I to tyle