Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nussessita

Czy to prawda że osoby leworęczne są inteligentne?

Polecane posty

Gość pytanie źle postawione
ale to prawda, że leworęczni mają lepsze predyspozycje w niektórych dziedzinach.

Gość leworęczny on25.5
pewnie że pytanie jest trochę niestosowne. Ale jak pytałem o blondynkę leworęczną to mi skasowali , czyżby tu nikt nie lubił blondynek ? :D

Gość ghghghg
tak jak lepsze predyspozycje w niektorych dziedzinach maja praworeczni :O 🖐️ to tak jak by sie powiedzialo im wiekszy biust czy penis tym mniejszy rozum - chociaz w sumie z tym to bym sie nie klocila :D:D

Gość ghghghg
hehehe pewnie jakas blondynka skasowala :D

Gość leworęczny on25.5
z tymi predyspozycjami to prawda bo leworęczni mają rowiniętą bardziej prawą półkulę a praworęczni lewą . Półkule mózgowe nie są identyczne i pełnią różne role były takie eksperymenty gdzie osobom chorym na padaczkę dokonywano zmian w mózgu polegających na rozłączeniu półkul i te osoby miały poważne zaburzenia psychoruchowe.

Gość kikikijhhug
Sławni leworęczni muzycy to m.in. Ludwig van Beethoven, Niccolo Paganini, Robert Schumann, Jimmy Hendrix, Paul McCartney, Ringo Starr, Bob Dylan, David Bovie, George Michael i Sting. Do słynnych leworęcznych malarzy należą Leonardo da Vinci, Michał Anioł Buonarotti, Peter Paul Rubens, Rafael Santi i Henri de Toulouse-Lautrec. Natomiast wybitni leworęczni uczeni to m.in. Albert Einstein, fizjolog rosyjski Iwan P. Pawłow, filozof niemiecki Friedrich Nietzsche oraz teolog, filozof i muzykolog, laureat Pokojowej Nagrody Nobla Albert Schweitzer. W historii ludzkości było też wielu leworęcznych wodzów i polityków, m.in. Aleksander Wielki, Juliusz Cezar, Napoleon Bonaparte, sir Winston Churchill, Benjamin Franklin, Gerald Ford (który wprowadził wiele usprawnień dla leworęcznych w Białym Domu), Jimmy Carter, Ronald Reagan, George Bush senior i Bill Clinton, książe Karol, książe Wiliam. Znani leworęczni sportowcy wykorzystują ten atut zdobywając medale: Pele, Diego Maradona, John McEnroe, Martina Navratilova, Monika Seles. Słynni aktorzy leworęczni to: Charlie Chaplin, Greta Garbo, Marilyn Monroe, Tom Cruise, Nicole Kidman, Robert de Niro, Whoopi Goldberg, Kim Basinger, Bruce Willis i Julia Roberts. Leworęczni są także: Emila Krakowska, Krzysztof Penderecki (prowadząc orkiestrę, trzyma batutę w lewej ręce), Andrzej Wajda, Jerzy Pilch, Ewa Gawryluk, Andrzej Mleczko, Piotr Bikont, Agnieszka Wagner i Kaja Paschalska.

Gość no a np. wsród prezydentów
USA na 44 aż 9 to osoby leworęczne (w tym i aktualny Obama) a wiec jest to znacznie większy odsetek (ok.20%) niz wsród całej populacji (ok.8%). to o czymś świadczy.:p

Gość ghghghg
jaaaaasne... rozwinieta 1 polkula nie zalezy od tego jaka reka sie poslugujemy :O to by znaczylo ze wiekszosc osób byłoby swietnymi matematykami a złymi mówcami..... ja jestem prawo i z wykonanych testów z ksiazki stwierdzam ze mam prawa polkule bardziej rozw. ale nie tylko z testów to wiem ale i z tego ze sama siebie znam

Gość ghghghg
o niczym nie swiadczy. czysty przypadek :) przestancie bujac w oblokach :P

Gość leworęczny on25.5
cicho bo Ci utrę nosa lewą ręką :classic_cool:

Gość oczywiscie czysty przypadek
naprawde dziwne te zbiegi okoliczności, że wsód polityków na całym swiecie jest spory odsetek tych leworęcznych...ale oczywiscie to przypadek według ciebie.:classic_cool:

Gość Jurek Kabareciarz
A lewonożni?

Gość ludziara
Znam jedna idiotke blondynke, ktora jest leworeczna. Rozbraja mnie i czasem na prawde zachowywuje sie jak blondi z kawalow. jest strasznie pusta.

Gość no cos w tym jest
jestem osoba leworęczną i faktycznie mam rozwinięta wyobraźnię przestrzenną (z matmy najbardizej lubiłam geometrię) a i zdolności plastyczne też mam całkiem, całkiem.

Gość ja tam jestem zadowolona
ze swojej leworęczności.:classic_cool:

Gość URSUS C330
Wszystkie mniejszosci dorabiaja sobie jakas ideologie, sranie w banie

Gość no i w sporcie
leworęczni są górą. :D

Gość Jurek Kabareciarz
lewonożni dołem

Gość nie ideologia
tylko czysta nauka. Pewnie nie wiesz, ze każda z półkul mózgowych odpowiada za inne funkcje i tak jak u praworęcznych dominuje lewa tak u leworęcznych jest to prawa.

Gość ghghghg
tak czysty przypadek wiec kitu mi nie wciskaj :P wsrod naukowcow napewno jest wiecej prawo :P zeby byc prezydentem czy politykiem nie trza byc inteligentnym co z reszta dobrym przykladem sa nasi politycy :D:D:D jesli czlowiek sie tym interesuje i wie o co kaman to nawet czlowiek - nie smiejac sie z takich - z zespolem downa moglby zostac politykiem:classic_cool: sama tez znam leworecznych idiotów :D:D:D:D

Gość musze sobie znaleźć
leworęcznego faceta bo źle jest się całować z praworęcznym.:O:classic_cool:

Gość URSUS C330
Co nie oznacza ze lewus nie moze byc kretynem....

Gość liczebnie oczywiscie
że wiecej jest praworecznych bo oni stanowią ok. 90 % spoleczenstwa ale procentowo juz niekoniecznie, w niektórych dziedzinach leworęczni stanowią wyższy odsetek niż wsród ogólu społeczenstwa.:P

Gość zakompleksieni praworeczni
którzy niczym szczegolnym sie nie wyrózniają już plują żółcią. :classic_cool:

Gość ghghghg
nie ideologia - liznelas na ten temat 3 zdania :classic_cool: i wielce udajesz alfe i omege z tej dziedziny :classic_cool: a ja bym znegowala to co napisalas bo w istocie tak nie jest wiec nie pierdziel farmazonów, mam bogatsza wiedze na ten temat wiec lepiej nic juz nie pisz :classic_cool:

Gość do ghghghgh
jakies kompleksiki leczymy? :classic_cool:

Gość za alfe i omege
to ty ghghghg probujesz robić ale tobie też to nie wychodzi dziecinko.

Gość ghghghg
tak leworeczni stanowią niewatpliwie wiekszy odsetek w chełpieniu sie tym ze sa madrzejsi bo sa lewicami :classic_cool: :D:D:D

Gość ghghghg
uuuuuu co za bulwers :classic_cool: spokojnie :D:D narazie kompleksiki to wy lewice leczycie :P

Gość a co zazdroscisz
?????? nie możesz przyjąć tego do świadomosci ze mogą być lepsi w niektórych dziedzianach?:D:D:D poszerz swoje horyzonty.:p