Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maestro_xd

Aknenormin

Polecane posty

Gość Maestro_xd

Hey. Mam problemy z cera i niedawno wybralam sie do dermatologa. Zalecil mi branie leku Aknenormin i mowil tez sporo o skutkach ubocznych, ale wiecie jak to jest.. Chcialabym sie dowiedziec od osob, ktore np. braly ten lek i jak na niego reagowaliscie;)

Gość jjjuicy0020
ja brałam aknenormin przez prawie rok. Na początku bardzo źle to znosiłam, bolało mnie wszystko, oczy mnie piekły i miałam ciągle doła,gdyż aknenormin działa też trochę na psychikę. Po 2-3 miesiącach ze skutków ubocznych zostały głównie tylko popękane usta i na to się musisz przygotowac bo wbrew pozorom to cholernie męczące:D najlepsze w tym wszystkim było to,że włosów nie musiałam myc częściej niż raz na tydzien, no i... to,że po 2 miesiącach miałam cerę jak z reklam:D która utrzymuje się już rok po odstawieniu lekarstwa :)) inne skutki uboczne,które były dośc męczące: przesuszona, napięta skóra po przebudzeniu, pieczenie oczu i ogólna "suchośc" , okropnie popękane usta mimo smarowania ich tonami pomadek,kremów i wazelin.

Gość Maestro_xd
Hmm a te popekane usta mocno bylo widac?;P I mialas na poczatku ten "wyspy" o ktorym mowil mi moj lekarz? Kurde nie wiem czy sie na to zdecydowac ale mecze sie z tym cholerstwem od 2 lat i nic mi w sumie tak porzadnie nie pomoglo.

Gość Maestro_xd
Juz nikt?;)

Gość qle
Ja biorę aknenormin od miesiąca i z tym wysypem bywa różnie, tzn pryszcze pojedyncze pojawiają mi się w miejscach w których wcześniej ich nie było, na przykład na dole pleców albo ramionach, ale nie ma tragedii, jak ich nie cisnę to same szybko wysychają i nie ma praktycznie śladu. Za to generalnie kondycja trądzikowych obszarów, u mnie dekolt, znacznie się poprawiła.

Gość trele_morele
Witam, a ja biore ten lek juz 4 miesiac i nie odczuwam zadnych skutkow ubocznych, poza suchymi ustami, ale to mozna wyeleminowac pomadka nawilzajaca. Wysypu jakotakiego nie mialem, wyskoczylo mi na poczatku raptem kilka pryszczy, ale nie bylo takiej sytuacji ze cala twarz w pryszczach. hmm jjjuicy0020 jak mozna brac Aknenormin prawie rok jak maksymalny okres leczenia tym lekiem to ok. 7 miesiecy?

witajcie, jak się czujecie po zakończeniu kuracji? pzdr. k.

Gość ja457894654768456789646
Cześć. Jak może to niech ktoś napisze co o tym myśli na mój email uif@wp.pl Otóż jestem po zakończeniu kuracji Aknenorminem już z 1,5 miesiąca (przerwałem kurację...łącznie przyjąłem dość znacznie mniej niż połowa zalecana dawki) W pierwszym tyg brania bolała mnie nieco głowa, następnie przestała, ale po pewnym czasie znów zaczęła (gdy zwiększyłem minimalnie dawkę) i wtedy właśnie przerwałem leczenie. Dodam, że krosty mi zniknęły i jak na razie nie nawracają. Mam jednak problem: gdy budzę się rano to zamiast być wypoczęty czuje się tak jakbym uczył się już cały dzień. Mój mózg jest zmęczony i czuje takie jakby podwyższone ciśnienie w głowie. Czuje jakbym utracił świeżość mózgu, jakbym no ogłupiał. Podczas brania było podobnie, myślałem że po odstawieniu przejdzie, ale jednak nadal odczuwam dyskomfort. Teraz jakbym miał się nauczyć na jakiś egzamin lub coś miałbym chyba z tym kłopot. Ok jeszcze podam,że jestem nieco wysoki, chudy, uprawiałem kiedyś intensywnie sport, mam niskie ciśnienie (tętno 95 na 65...no mniej niż 100). Niech ktoś napisze na mój email jak ma/ miał podobne objawy lub może mi coś poradzić. Mam nadzieje, że to nie jest jakiś guz mózgu, zwiększone ciśnienie śródczaszkowe itp. Mój email uif@wp.pl

Gość sylq
biorę ten lek od roku...skutki uboczne moje, to: nadwrażliwość, mega suchość skóry, ust, suche piety..i to ,..aż tyle..:) ale warto, bo skóra jest piekna ;)))

Gość ula 71
witam ja też jestem po kuracji i nie wiem czy to jeden ze skutków ubocznych ale teraz muszę leczyć wysokie ciśnienie .Podczas kuracji bardzo zle się czułam trudno to opisać teraz zakonczyłam leczenie ale dalej mi wyskakuja pojedyncze krostki Może ktos też tak miał?proszę o wiadomość

Gość aurapa100
Trudno nazwać to coś lekiem, ja jestem po niby kuracji i dalej mam pryszcze najgorsze że bardzo jestem osłabiona... naprawdę nie polecam.

Gość kapryska29
Też odradzam ten pseudolek za jak najbardziej realne złotówki.

Gość gość
Hej :) po jakim czasie miałyście poprawę ? Biorę akne ponad 4 miesiące i efekty marne :( zastanawiam się czy wgl na mnie działa

Gość gość
wg mnie ten lek to zbiór skutków ubocznych, poczytajcie ulotkę.

Gość sauSan
Zdecydowanie odradzam. Same negatywy uważam, że jest wiele innych leków, które faktycznie wyleczą trądzik a nie jak ten spowodują że wyjdzie więcej pryszczy.

Gość gość
A ja jestem gotowa pomnik postawić, bo dla mnie to było ZBAWIENIE!!! 5 razy bym przez to przeszła dla takich efektów, a wcześniej wypróbowałam już co tylko można do stosowania zewnętrznego... Pod jakim spam robisz podkładkę odkopując masowo takie stare tematy i oczerniając w nich ten lek?

Gość ramka20mm
A ty po co piszesz to samo w 5 wątkach naraz. To kiepski lek bo nie leczy trądziku poczytaj opinie w necie.

Gość gość
nie wiem, może po to pisze, że jest zadowolona? :o jest jakiś zakaz czy co? a co nie wejdę w któryś temat, to ty się tej wypowiedzi czepiasz jak rzep psiego ogona... :O

Gość syrenka555x
Aknenormin po prostu nie działa i koniec, kropka, ja też jestem wkurzona bo dałam się nabrać o tyle!