Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchcikowa

biszkopt-idealny

Polecane posty

Gość kuchcikowa

:( robiłam biszkopta i mi zakalec wyszedl, ale przełozyłam masą i jest ok:P macie swoje sprawdzone przepisy na biszkpota??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a mój jeszcze liże
ja mam: 4 jajka 3/4szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy do smaku jak ktoś lubi białka na sztywno ubijam, dodaję cukier (idealnie byłoby dać cukru pudru), potem żółtka i cukier waniliowy. mąkę stopniowo dodaję przesiewając ją razem z proszkiem do pieczenia ( mam przesiewacz do mąki, taki niby kubek). i do piekarnika w zależnosci czy dzielę ciasto na 2\porcje- 15 min 1 porcja lub 30 min jak piekę cały od razu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
utrzec jajka z cukrem na puszysta mase, dodac maki, przelac do suchej formy nienasmarowanej zadnym tluszczem, wstawic do goracego piekarnika, upiec nie otwierajac piekarnika w czasie pieczenia, jak sie upiecze, to zostawic w piekarniku przy otwartych drzwiczach pare minut, po czym wystawic i studzic odwrocony do gory nogami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a mój jeszcze liże
super jak gąbeczka wychodzi. mięciutki. na rolady superowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchcikowa
a ja właśnie dałam do foremki nasmarowanej tłuszczem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a, to wlasnie nie mozna smarowac tluszczem, bo wtedy biszkopt opadnie i zrobi sie zakalec. ciasto musi miec sie czego "chwycic". po tlustej powierzchni sie zeslizgnie i efekt bedzie marny. nastepnym razem nie smaruj formy. pozniej go ladnie wykroisz z tortownicy i nie bedzie problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×