Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodkaaa

czy u was tez chrabąszcze atakują??!!!!!!!!!??????????

Polecane posty

Gość mlodkaaa

w tamtym roku ich nie było, dwa lata temu pojaiwły się tak jak teraz - w maju.... :o ja mieszkam na wsi i u nas już pojawiają się pierwsze okazy. Dzisiaj tata chciał zabić pewien okaz ale nie mógł, po prostu sie nie dało!!!! chrabąszcz miał z 10cm dł i 5 szerokości!!!!! wyobrażacie sobie takiego wielkiego robala?????!!!! tata ma duzo sily ale nie mogl go zabic, co juz sie wydawalo, ze zabity to ''odradzał się'' ..... masakra, ja to sie boje na dwór wychodzic, nie znosze robali, tym bardziej takich wielkich i latających. Kiedyś szłam sobie drogą, a tu nagle jakiś okaz z wielką prędkością uderzył w moją szyje. Bo one nie patrzą gdzie lecą, lecą na oślep i mogą trafić w twarz czy gdzieśi to na serio boli. Ten problem się powieksza, bo w tamtym roku aż tak dużych nie było i tak dużo też nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jaaa cieeee

Gość mlodkaaa
pomyślcie sobie, co by było gdyby taki 10-cm okaz trafił w twarz np. dwuletniego dziecka spacerującego z mamą... Trzeba coś z tym zrobić, bo to się staje nie do zniesienia! Nawet okna otworzyc nie mogę, bo wpadają do domu... musze dopiero we wtorek bede w miescie to kupic i zamontować siatke na okno...

Gość ja jestem tak mało
atrakcyjna ,że nawet chrabąszcze mnie omijają :(

Gość mlodkaaa
na poewno jest aż tak zle... ale chrabąszcze to masakra jakaś!!!

Gość mlodkaaa
uppppppppppp!!!' u was ich nie ma?????????????!!!!! ale wam dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Bestla
ja ich nienawidze, obrzydliwce jedne.....tez nie wychodze wieczorem na dwor:)

boisz się na dwór wychodzić ?? A to ty w zamku jakims mieszkasz, że masz dwór ?? mówi się na pole! :)

Gość m_m_m
A moja córka myślała, że chrabąszcze mają zegarki, bo zawsze dokładnie o godz. 21:00 wylatywały. Dzieciaki tuż przed dziewiątą do domów gnały. PASKUDNE ROBALE TE CHRABĄSZCZE.

To są chrabąszcze majowe- do tego cholerne szkodniki :O:O:O U mnie tez tego pełno jeszcze 3 lata temu latałam z paletką po dworze i jak one latały to je paletką waliłam , potem z bratem graliśmy w "tenisa-chrabąszczowego " Wiem chora jestem 🖐️:classic_cool::D:D

Gość mlodkaaa
Na podwórko.... :o Nawet w dzień nie jest fajnie.... :o masakra!!

Gość na pole
to wychodzą Ci spod Wrocławia.... szkoda że nie wiecie że w innych częściach Polski nie używa się tego określenia weźcie słownik i sami sprawdzcie, mówimy na dworze a nie na polu....

we wrocławiu ?! Na pole sie wychodzi w Krakowie i w całej małop. !!!

W Krakowie też na pole wychodzą... Lubię tam jeździc i NA POLE wychodzic... :D

Gość mlodkaaa
Chciałabym tylko zauważyć, ze to jest temat o chrabąszczach a nie o poprawnej polszyżnie czy gwarze regionalnej:) Więc jeśli możecie – opisujcie swoje doświadczenia z chrabąszczami itp. A nie związane z naszym ojczystym językiem :D

Gość m_m_m
No dobrze. Chrabąszcze atakują na polu. Chrabąszcze atakują na placu. Chrabąszcze atakują na dworzu. Chrabąszcze atakują wszędzieeee.

Gość tadeusz wajche przełóż
ja tam oceniam je pozytywnie bo moje ptaszniki maja pożywne posiłki przez cały maj

Gość m_m_m
Oj, sorry Fiaciku... Chrabąszcze atakują na podwórku.

nie mówić do mnie fiacik !! :)

Gość mlodkaaa
uppppppppppppppppppp

u mnie się rozbijają o szyby wieczorem :P leci leci i buch skurczybyk na parapecie do góry nogami .. ja ich się nie boję :classic_cool:

Gość m_m_m
Sorry Fiaciku! 🌼 Już nie będę! :)

Uwielbiam chrabąszcze :):):) Niestety mieszkam w mieście a tu ich nie ma :(:( one są takie słodkie

ej ale z nimi może być fajna zabawa :D w \"zbijanie chrabąszczy\" :D ja tam mam z tego zawsze niezły fun ;) trzeba w takiego lecącego mocno zarypać ręką żeby spadł na ziemię. Można też je ładować do pudełek po zapałkach, bo śmiesznie grzechoczą. A mój kot też je łapie i zjada. Fajnie chrupią mu w zębach. Ale w tym roku nie ma u mnie chrabąszczy jeszcze :(

Jesteście okropni!!!! Zakichani sadyści i mordercy !!!!!!!!! :O:O:O

straaaaaaasznie dużo jest ich u mnie. jak sie samochodem szybko jedzie to jak jakieś bombardowanie :P a szyba cała uświniona :P a ile komarów jest! też masakra jakaś :O