Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fewfgewtew

Pytanie do żyjących w Anglii

Polecane posty

Gość fewfgewtew

Anglia zawsze mnie fascynowała, a przynajmniej filmy i opowiesci o niej. Myślę nad wyjazdem tam za rok, gdy skończę szkołe, ale tak naprawde nie wiem jak wygląda tam życie, jacy są ludzie, jakie maja wartosci, co w tym kraju jest niesamowitego, a co beznadziejnego? Możecie o niej opowiedzieć?

Gość fewgsdgds

Gość hyheyth
Ja tam byłam kilka razy ale krótko. Moje wrażenie: w sklepach spożywczych i w metro śmierdzi, żarcie jest podłe, ludzie zakłamani i wyniośli.

Gość fewfgewtew
hyheyth - zadnych plusów?

Gość trewgergre

Gość LusiaaaK
coz Anglia jest bardzo ladna inna troche od Polski pod wzgledem architekrury duzo zamkow starych pieknych budynkow i katedr oraz inny krajobraz niby zycie w Anglii jest latwiejsze niz w krajach Europy Srodkowo Wschodniej jednak teraz sytuacja znacznie sie pogorszyla wiadomo recesja nie jest juz latwo o prace a i koszty zycia wzrosly jadac turystyczie tylko trzeba liczyc sie z duzymi wydatkami jesli sie jedzie niby do pracy + nauka jezyka i zwiedzanie trzeba sie liczyc ze raczej niewiele sie odlozy bo teraz z praca krucho TERAZ placa niezbyt dobrze chyba ze jest sie specjalista Anglicy sa sztucznie mili a tak naprawde bardzo falszywi jest dyskryminacja obcokrajowcow nawet taka niewprost poprostu od razu zdradza nas inny akcent a jak jeszcze ktos duka i steka po angielsku z masa bledow w wymowie to juz nie chca czesto rozmawiac z takim kims niby anglicy sa kulturalni ale wiekszosc to prostaki co koncza edukacje w wieku 17 lat i ida do byle jakiej pracy czesto mozna uslyszec w pracyw niby dobrej firmie - nawet starajac sie byc do nich milym fucking polish, fuck off to Poland !!!!

Gość fewfgewtew
lusiaaaK - o pracę się nie martwię, bo mój przyjaciel prowadzi tam swój pub;)

Gość rewgfewfwe

Gość gerger

Gość terver