Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bunny113

dziwny kształt błony dziewiczej?

Polecane posty

Od dawna interesuje mnie temat błony dziewiczej. Gdy w końcu sama zdecydowałam się to zbadać, zauważyłam coś dziwnego; moja błona ma dziwny kształt – tak jakby 4mm pasek dzielił wejście na pół. W dodatku jest dosyć gruby... Czy to normalne? Dodam jeszcze, że kilka miesięcy temu chciałam zacząć używać tamponów, na początku wszystko było ok, ale przy wyciąganiu... :(. W ogóle nie chciał się ruszyć. Próbowałam długo i ani drgnął. W końcu pociągnęłam dość mocno i z szoku prawie usiadłam. Bolało tak, że przez chwilę myślałam że straciłam dziewictwo z tamponem! ;). Wydaje mi się, że musiał się zahaczyć właśnie o ten „pasek”. Dziewczyny myślicie, że mogę znowu spróbować? Bardzo zależy mi na tym, żebym w końcu mogła pozbyć się podpasek, zbliżają się wakacje.. ;(.

Gość próbuj
błona dziewicza może mieć najrózniejszy kształt, czasem nawet zasłania całe wejście do pochwy i ma tylko kilka niewielkich otworów na krew miesiączkową skoro udało ci się włozyć tampon to nie jest źle, nasiąknięty jest szerszy i może dlatego czułaś ból przy wyjmowaniu spokojnie próbuj dalej, błona się odrobinę rozciągnie i z czasem bedzie co raz łatwiej, możesz przed włożeniem posmarować tampon żelem nawilżającym np. Feminum, wypróbuj różne pozycje do zakładania i wyjmowania, ja na początku po prostu kucałam nad lusterkiem, żeby dobrze widzieć

Gość próbuj
możesz też wybrać się do ginekologa i poprosić go o zbadanie błony, jezeli jest bardzo gruba i dobrze unerwiona, to czasem robi się zabieg jej nacięcia, żeby kobieta mogła uprawiać seks, bo zbyt bolesne, a czasem niemożliwe jest jej przerwanie podczas stosunku