bunny113 0 Napisano Maj 10, 2009 Od dawna interesuje mnie temat błony dziewiczej. Gdy w końcu sama zdecydowałam się to zbadać, zauważyłam coś dziwnego; moja błona ma dziwny kształt – tak jakby 4mm pasek dzielił wejście na pół. W dodatku jest dosyć gruby... Czy to normalne? Dodam jeszcze, że kilka miesięcy temu chciałam zacząć używać tamponów, na początku wszystko było ok, ale przy wyciąganiu... :(. W ogóle nie chciał się ruszyć. Próbowałam długo i ani drgnął. W końcu pociągnęłam dość mocno i z szoku prawie usiadłam. Bolało tak, że przez chwilę myślałam że straciłam dziewictwo z tamponem! ;). Wydaje mi się, że musiał się zahaczyć właśnie o ten „pasek”. Dziewczyny myślicie, że mogę znowu spróbować? Bardzo zależy mi na tym, żebym w końcu mogła pozbyć się podpasek, zbliżają się wakacje.. ;(. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość próbuj Napisano Maj 10, 2009 błona dziewicza może mieć najrózniejszy kształt, czasem nawet zasłania całe wejście do pochwy i ma tylko kilka niewielkich otworów na krew miesiączkową skoro udało ci się włozyć tampon to nie jest źle, nasiąknięty jest szerszy i może dlatego czułaś ból przy wyjmowaniu spokojnie próbuj dalej, błona się odrobinę rozciągnie i z czasem bedzie co raz łatwiej, możesz przed włożeniem posmarować tampon żelem nawilżającym np. Feminum, wypróbuj różne pozycje do zakładania i wyjmowania, ja na początku po prostu kucałam nad lusterkiem, żeby dobrze widzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość próbuj Napisano Maj 10, 2009 możesz też wybrać się do ginekologa i poprosić go o zbadanie błony, jezeli jest bardzo gruba i dobrze unerwiona, to czasem robi się zabieg jej nacięcia, żeby kobieta mogła uprawiać seks, bo zbyt bolesne, a czasem niemożliwe jest jej przerwanie podczas stosunku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach