Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lili-ann

CYCEK dobra sprawa- ALE jak odstawic

Polecane posty

Gość lili-ann

Mam dzidzie ktora ma juz 2 latka , nie karmie jej piersia w ciagu dnia, ale w nocy niemam z nia szans zwlaszcza ze spi ze mna co robic???? pomocy !!!!!!!!!:(

Gość lili-ann
Oto ktos kto niema dzieci!!!! To tylko swiadczy o tym jak mondra jest osoba ktora wypowiada sie na temat o ktorym niema zadnego pojecia :)))))))

Gość zobaczcie same...
cycek,mondra :-o oto widac jakiego pokroju jest autorka.Najpierw szkoła moja droga potem dzieci.... A swoja droga to mam podobne zdanie-ssanie piersi przez dwulatka jest obrzydliwe.

Gość dzidzia ktora ma 2 latka
droga autorko, dzieci nie mam i na razie nie planuje. ale gdy bede miala na pewno nie powiem o swoim dziecku dzidzia. w dodatku o 2letnim dziecku. jestes tak infantylna, ze az mi rece opadaja. *mondroscia* tez chyba nie grzeszysz.. moze zamiast fundowac sobie dzidzie i dawac jej *cycka* to moglas pomyslec by jakas szkole skonczyc, co?

hehe moja znajoma do 5 roku karmiła dziecko piersią, widziałam to na wlasne oczy, koszmar :( myślałam ze to nie mozliwe ale jak mleko miała to karmiła

moze sprobuj do pomocy zatrudnic meza... sprobuj polozyc mala pare nocy z mezem a sama sie gdzies wynies na inne lozko do innego pokoju ew. do znajomej, mamy tak zeby dziecko nie mialo cie w zasiegu... maz jak mala sie bedzie [rzebudzac niech jej podaje wode do picia i tylko tyle... kilka nocy bedzie ciezkich (szczegolnioe dla meza) ale pozniej juz powinno byc lepiej a mala powinna sie odzwyczaic... a moze nawet calkiem przestanie sie w nocy budzic...

Gość gkinmno
Dwuletniemu dziecku już możesz wytłumaczyć, że od dzisiaj gdy będzie chciało pic w nocy to dostanie wodę w kubeczku, w butelce itp.

Gość a cięzko ci uwierzyć że ktoś
rzeczywiście dwuletnia dzidzi, koszmar. Autorko dziecko jest duże, musisz mu więc wytłumaczyć, z czasem zrozumie. Ja jakoś nigdy nie rozumiałam matek które tak długo karmiły dzieci. Nie rozumiem po co to karmić tyle czasu jak dziecko już jest duże.

Znajoma tez tak karmi dziecko i spi z nim. To chyba przywiazanie do dziecka . Ja Ci radze zostawic dziecko na 2 dni i wyjechac. po powrocie dziecko nie bedzie pamietalo co to cycek.

Gość karmiąca mama
mam ten sam problem mój synek ma 13 miesięcy też nie wiem jak sobie z tym poradzic :o

Gość Mama dwójki
Ja nie miałam tego problemu, bo córcia sama się odstawiła w wieku 9 miesięcy, po prostu odwróciła głowę i za nic nie chciała ssać, więc nie zmuszałam. Ale mam koleżankę, która wysmarowała pierś olejem i obsypała pieprzem, wiadomo - był płacz, bo cycuś niedobry, ale 2 dni i miała spokój. Musisz zrobić krótkie cięcie, jak tu ktoś doradza, (nie ma i koniec - szklanka wody zamiast piersi) - inaczej nigdy sie nie uwolnisz.

Gość ja smarowalam
piers sola w dzien i wnocy 3 dni placzu ale pomoglo i pamietaj o konsekwencji jesli odstawiasz dziecko nie ma ze choc na chwile dasz piers ma byc "niedobra" i koniec moj synek mial wtedy 23miesiace

Mój miał 8 miesięcy jak oduczałam go karmienia nocnego a raczej zabierałam po jednym posiłku żeby się nie budził więc zamiast mleczka o północy była pyzna herbatka i specjalnie taka dobra słodziutka potem każdego dnia herbatka była coraz słabsza aż w końcu dostawał wodę i wtedy nie chciało mu się już wstawać i tak było z kolejnymi posiłkami. Zupełnie przestałam karmić jak miał 10 miesięcy. Tylko synek śpał sam w pokoju.

Gość kosakosasiekierka
Moja niunia ma 10 miesięcy i właśnie zaczynam ją odstawiać od piersi. Do tej pory w ciągu dnia ssała 3 razy i 2 razy w nocy. Teraz ok.19 podaje jej cycusia i o 22 mleko modyf. Jest syta więc już w nocy nie je. Dopiero rano o 7 dostaje pierś. W ciągu dnia tez juz z1 karmienia zrezygnowałam a daję jej w zamian kaszkę. Do roczku chcę już całkowicie ją odstawić

Gość ARRO
witam mamusie mmoja mała ma 15 miesięcy i też muszę ją odstawić bo wracam za trzy miesiące do pracy na pewno będzie ciężko ale trzeba być konsekwetnym

Gość lili-ann
Mam rowniez coreczke juz 5 letnia i odstawilam ja od piersi gdy miala 10m-cy, pierwsza noc byla najgorsza, a i ja mialam burze hormonow. Jednnak zajelo mi to jedynie 3 dni. Wtedy mieszkalam u mamy i nikt nie protestowal jak Julia plakala przez prawia cala noc. Teraz natomiast mieszkamy cala rodzinka tzn. ja, moj maz i dzieci. Moj malzonek jest zdania, ze on ma prawo sie wysypiac i nie interesuje go,ze dzicko w tym wieku powinno juz dawno byc odstawione od piersi. Na szczescie w czerwcu jade ze starsza corka do polski na slub kolezanki, i Tatus niebedzie mial innego wyjscia jak przejac paleczka w odstawianiu "Dzidzi" od piersi;P Dziekuje wszystkim za porady :*

lili - to swietna okazja ten ślub! My tez nie mogliśmy sie zdecydować na odstawienie małej od cyca - mała ma prawie 17 mcy. Cieżko jest samej dziecku wytłumaczyć ze mama cyca nie da - a chcę uniknąć smarowania piersi jakąś solą czy coś... W pierwsza dłuższą delegacje zabrałam dziecko ze sobą. Teraz jadę w kolejną i raczej nie mam takiej możliwości wiec tata zostaje z córcią w domu. Mam nadzieję, ze te 4 pierwsze najgorsze dni przeżyją i jak wrócę to mała już nauczy sie spać bez cyca.