Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

do...pp

KRAKÓW -USG 3D / 4 D - gdzie najtaniej

Polecane posty

witam prosze napiszcie mi dziewczyny gdzie robiłyscie usg 3d i 4 d i jakie były cent, wiem ze wahaja sie w granicach 250,00 zł. no i w którym tygodniu ciazy robiłyscie

Gość najtaniej na
pratniku czerwonym 150 zl

wielkie dzięki a gdzie konnkretnie jakas nazwa szpitala, kliniki ? jaki tam jest szpital ....nie jestem z krakowa

na pradniku czerownym za 150 zeta? to pewnie oszukancza maszyna i nie 4 D, oszukuja na tym sprzecies strasznue!tsk tanio nigdzie niama, najtaniej na Ujastku 200 zl, ale ja robilam w Ultramedice na Dietla za 280 zl

Gość najtaniej
klinika medicus na pratniku czerwonym 150 zl

Gość to napewno NIE JEST 4D
za tanio

Gość najtaniej
wpisz se niedowiarko w google a uwierzysz myslisz ze wszyscy lekarze zdzieraja a co w tym takiego drogiego jest?badanie jak kazde inne.

za zwykle placilam 80 zeta zwykle czyli 2D bo wy chyba tego nie rozrózniacie ;/ takie sa ceny, lekarze zdieraja strasznie, i oszukuja ze obraz jest w 4Da jest conajwyzej w 3D .

Gość najtaniej
kuzwa jak ci mowie 150zl to 150zl i nie kloc sie pewnie zalujesz bo stracilas duzo kasy a tam zwykle kosztuje 50 zl

Gość najtaniej to nie najlepiej
dolllka nie ma sensu szukać taniego tylko dobrego ze sprawdzonym specjalistą i sprzetem. Ja z czystym sumieniem polecam Panią Agnieszki Nocuń w Fertillity Clinic na Placu Szczepańskim (robi tez usg na oboźnej ale tam tylko 2D) - jest jednym z lepszych specjalistów w KRK wiec naprawdę warto. Zapłaciłam 150 zł bo nie dało sie zobaczyć malucha w 3D (chcieliśmy przy okazji i po to wybraliśmy 3D) ale sie zasłonił nóżkami i raczkami i nie było sensu. W sumie najważniejsze było dla mnie to ze lekarka bardzo dokładnie zrobiła to usg, opisała i jestem spokojna o malucha. Najważniejsze nie sa zdjęcia a to zeby sprawdzić czy na pewno dziecko dobrze sie rozwija a do tego 3D nie jest potrzebne a dobry lekarz i sprzęt usg z Dopplerem na którym widać przepływ krwi i naczynia. Jak robia zdjecia i nagrywaja w 3D na Szczepańskim to jest drożej bo 300 pln ale mimo ze to fajna pamiątka to najważniejsze dla mnie było to ze wiem ze wszytsko ok - zdjęcia zrobie po urodzeniu malucha zamiast go maltretować ultradźwiękami.

Gość najtaniej
sama jestes pipa druga osob aci pisze ze zaplacila 150zl

2d to zwykłe połówkowe, czyli usg ktore robimy w ciazy min 3 razy z tego co sie orientuje dzieki za namiary

Gość najtaniej to nie najlepiej
Ludzie 2D to usg które nie pokazuje dziecka w trójwymiarze - ono wystarcza do diagnostyki aczkolwiek powinno posiadać Dopplera zeby poprawnie ocenić przepływ w mózgu, przez łożysko i pempowinę. 3D to trójwymiar -widać zarys dziecka stworzony metoda komputerową, 4D to usg trójwymiarowe ale ogląda się dziecko w rzeczywistym czasie To tak dla wyjaśnienia bo jakies brednie tu piszecie. usg genetyczne - to usg wykonane w okolicach 12tc, a połówkowe to wykonane miedzy 20-22tc NIE ma znaczenia czy były one robione na sprzęcie 2D, 3D czy 4D - do diagnostyki większość lekarzy używa sprzętu 2D wraz z Dopplerem i jest to duzo dokładniejsze. 3D i 4D w tej chwili używane sa tylko zeby zrobic zdjecia ładne a w diagnostyce używa sie ich niezmiernie rzadko choc na pewno aparat który ma juz opcje 3 i 4D jest duzo nowocześniejszy a przynajmniej może być. Wybierajac usg trzeba sie kierować doświadczeniem lekarza i jakoscią sprzetu - warto sprawdzic kto ma np. certyfikat londyński do przeprowadzania badań usg, jakie maksymalne zblizenie ma parata usg itp. W Polce jednym z najlepszych specjalistów jest dr Roszkowski z Warszawy, a w KRK jedna z jego podopiecznych jest m.in. Pani Agnieszka Nocuń - obydwoje posiadaja odpowiednie certyfikaty i doświadczenie. Jak ktos chce ladne zdjecia tylko z 3D to moze pójśc gdziekowliek ale moim zdaniem nie do tego usg w ciąży służy i jak juz płacić to przynajmniej warto pojsc do dobrego fachowca który naprawde oceni czy z ciaża i dzieckiem wszytsko ok.

taa..one cie posluchaja ze 2D to to samo co 4D , dla nich sie liczy aby tylko ogladnac film z brzucha, byla cos sie ruszalo, najlepiej do nich zamachalo rączką i usmiechalo sie, takie maja podejscie do tych trojwymiarocyh USG niektore "inteligiente" laski ;/

Gość yasminela
Hej, a możesz napisać dokładny adres czy nazwę tej przychodni Medicus na prądniku? bo niestety wpisując w google niczego takiego nie znajduje. Albo może kto wie gdzie tanio można zrobić samo USG /bez wizyty, może to być zwykłe usg bo jestem dopiero w 8tyg.

Gość fasolka27
ja niedawno miałam usg 3D/4D genetyczne u pani dr Ingi Ludwin w jej gabinecie na rakowickiej i bardzo sobie chwalę. Szukałam długo gdzie sobie to zrobić, bo takie badanie nie kosztuje mało, ale nie chodziło mi o samo 3d ale o badanie genetyczne dzidziusia czy nie ma dawna lub innych strasznych rzeczy. Trafiłam na stronę Centermedu i tam właśnie na Panią Doktor Ingę. Przeczytałam że o niej że ma certyfikat do tych badań z Londynu i właśnie do niej się chciałam zapisać do tego szpitala, ceny co prawda drogie, ale pomyślałam że najważniejsze iść do dobrego fachowca, a nie tracić pieniądze byle gdzie. Niestety nie było wolnego terminu do Pani doktor a czas mi mijał żeby zrobić takie badanie więć odnalałam ją na znanym lekarzu i kontakt do niej i zadzwoniłam i jakoś się wkręciłam że mnie zapisała do siebie do gabinetu. Naprawdę wspaniała, niezmiernie miła lekarka, byliśmy z mężem pod ogromnym wrażeniem tego co mogliśmy zobaczyć na ekranie ogromnej plazmy na ścianie do której obraz był połączony z usg. Okazało się że dzidziuś jest zdrowiutki i prześliczny. Bardzo polecam Panią doktor włąśnie na te badania. Za badanie w 12 tyg zapłaciłam 250 PLN, wybieram się jeszcze na połówkowe wtedy jest tam droższe bo 290 PLN, ale nie zawsze najtaniej znaczy najlepiej co w tym wypadku się sprawdziło. Po wizycie u Pani dr Ingi wogle to się zastanwaiam nad zmianą lekarza, niedość że jest bardzo miła, wszystko bardzo dobrze tłumaczy, sprawdziła mi moje dodtychczasowe badania choć byłam tylko na usg to już od kilku osób słyszałam że jest bardzo dobra do prowadzenia ciąży. Na razie chodziłam na abonament do luxmedu, ale tam to raczej taka standartowa opieka, a ja szukam czegoś więcej. www.znanylekarz.pl/19229/inga-ludwin/ginekolog/krakow A co ceny to niestety nalepsi lekarze i sprzęt nie są w promocyjnych cenach, podobnie jak promocje w sklepach robią na towar raczej marnej jakości lub przeterminowany.Ja raczej w sprawie zdrowia mojego dzidziusia nie kierowałabym się ceną. I wiem że za 50 czy 80 pln na porządne usg nie ma co liczyć.

Gość zosiasosia
ja polecam w http://www.ultramedica.pl bardzo jestem zadowolona, dostalam plytke dvd cale badanie, plytke cd ze zdjeciami odrazu moglismy wyslac do rodzinki, kolorowe zdjecia chyba z 15 sztuk - super, Pan doktor byl bardzo mily i wszystko super tlumaczyl. Na badaniu bylismy z mezem i razem w trakcie badania ogladalismy wszystko na wielkim ekranie. Spodobalo mi sie to ze dla niego bylo miejsce zaraz obok mnie i mogl mnie trzymac za reke w trakcie calego badania. W sumie za to co dostalam zaplacilam 25o. Mysle ze jak na to jak to wygladalo i jak jejstem zadowolona to nie wiele

tez byłam w ultramedice i podpisuje sie pod tym co napisała zosiasosia:) Niezapomniane wrazenia, lekarz wszystko swietnie omawia. Mysle ze jak na jeden raz to warto udac sie tam gdzie wszystko bedzie naprawde milo przebiegało. Ja ryczalam jak bóbr ze wzruszenia, dobrze ze lekarz o niewiele rzeczy pytal bo ledwo kiwałam glowa:D

Gość ja placilam 250 zl w Sofimed
na Norymberskiej. Polecam, nowa klinika, świetny sprzęt.

Gość akk
Witam, ja też jestem przed wyborem dobrego gabinetu na usg genetyczne w 20 tyg ciąży , też myślałam o ultramedice, ale na stronie cena takiego badania to 300 zł, a nie 250 zł, na stronie ejst dokładnie "Drugi trymestr + USG "genetyczne" płodu z komputerową oceną ryzyka wystąpienia wad genetycznych 300 zł "

Gość mrrrruczek
w tamtym tygodniu robiłam usg czterowymiarowe u doktorki Ingi Ludwin znanej specjalistki od diagnostyki ciąż - po prostu coś NIESAMOWITEGO co można zobaczyć na takim badaniu w 4 miesiącu ciąży!!! W poprzedniej ciązy synka ogladałam w ultramedice i już wtedy wydawało mi się że fajnie widać dzidziusia, ale to co teraz nam pokazała pani doktor to po prostu tak jakby oglądać dziecko za szybą tylko w złotych kolorach. Z tym że to co się zdążyłam dowiedzieć to w gabinecie u doktor Ludwin jest teraz najlepszy i najnowczesniejszy aparat jaki właśnie wyprodukowano i nie tylko trójwymiarowy ale i czterowymiarowy do 4D. A doktórka mi mówiła, że mają ten nowy aparat dopiero 2 tygodnie, bo wcześniej robili 3D na takim jak w innych miejscach. Poszłam z mężem i moim 3 letnim Krzysiem - myślałam że dzidziuś będzie jeszcze mały i nie zobaczymy dużo, a tu taka widoki bużki i calego ruszajacego się dzidziusia. Placiłam 250 PLN razem z kolorowymi zdjęciami jak pocztówki i filmem na płytce, tyle że nie było to usg genetyczne, bo moment na to badanie troszkę przegaiłam. Ale genetyczne chyba kosztuje tyle samo. Za troche ponad miesiąc idę na połowkowe genetyczno anatomiczne 4D. Jak za najlepszy aparat i taką specjalistę od usg i takie dokładne badnie jak miałam to uważam że ta cena jest naprawdę umiarkowana. Polecam też stronkę pani doktor gdzie można poczytać o usg genetycznym: www.ludwinludwin.pl

proszę dziewczyny napiszcie mi jak wyglądało u was badanie genetyczne, 4d, chodzi mi o to czy cały czas obraz jest widoczny w trójwymiarze? bo ja miałam robione badanie za które zapłaciłam 250 zł, i całe badanie było raczej w normalnym czarnobiałym obrazie? oczywiście najważniejsze jest zbadani dziecka pod kontem medycznym, ale skoro tak sie reklamuja ze robia w rtojwymiarze chciałam was spytać jak było u was, czy cały czas był obraz kolorowy? i czy dostawaliście np na płytce zdjecia w kolorze?zdjecia trójwymiarowe, bede wdzieczna za odpowiedz. Bo wydaje mi sie ze to badanie które miałam nie było warte tej ceny, wygladało jak zwykle badanie.

Gość krrrrruczek
Mrrrruczek niezly kit wciskasz, moze podeslesz jakies super zdjecia z tego badania? Znam sie troche na tej technologi i ten "najnowszy aparat na swiecie" to model z 2006 roku, pacjentki nabieraja sie na takie gadanie co oczywiscie w przypadku medycyny jest srednio etyczne, oni tam na kazdym kroku opowiadaja bzdure o tym ze to jest najnowoczesniejszy aparat, takie aparaty sa w krakowie jeszcze w innych miejscach, nie naglasnia sie ich istnienia bo sa awaryjne i poprostu nie sa najlepsze. Nie roznia sie niczym istotnym poza obudowa, jakosc obrazu jest porownywalna, a aparaty Voluson Expert 730 i to nie take jak u Ludwina (wersja BT02) z 2001 lub 2002 roku TYLKO takie z oprogramowaniem BT08 z 2009 roku sa sprzetem w pelni profesjonalnym, kazdy nawet grafik ci powie ze na monitorze LCD masz gorsz obraz a takie wlasnie LCD jest w tym E8. W diagnostyce jest to dosc istotne dlatego np sprzet profesjonalny nadal posiada monitory CRT. Zaden specjalista radiolog, czy realizator obrazu w TV nie chce pracowac na LCD. Wiec jesli chcesz prowadzic ta naiwna kampanie o tym, ze to najlepszy sprzet na swiecie to raczej wprowadzasz w blad. Pozdrowienia.

Gość krakla_987
Zazwyczaj tak właśnie jest, że jak ktoś pisze że coś jest "najlepsze na świecie" to właśnie tak nie jest. Trochę to przypomina dyskusję 5 latków w piaskownicy. Zwłaszcza jak widać, że jednak tak nie jest. Nazywanie usługi medycznej "najlepszą na świecie" grubo narusza kodeks etyki lekarskiej, nie wspominając o takiej reklamie wprowadzającej w błąd.

Gość zosiasosia
w Ultramedica jest nowy cennik i potaniało z tego co widzę to standard się nie zmienił wszystko jest nadal w tej cenie.

Gość mrrruczek
może i jestem naiwna pacjentka jednak rozum jakiś swój mam... I nie odbierze mi pan krrruczek radości z tego co oglądałam na badaniu i co sobie możemy całą rodzinką oglądac na płytce kiedy tylko chcemy. aż z ciekawosći wklepnęłam sobie w google te nazwy aparatów o których pan pisze i wyskoczyły informacje czarno na białym. Nie znam się na tych wszsytkich nazwach ale ten nr 8 co maialam robione badanie na Rakowickiej jest jednak najnowoczesniejszy do trójwymiarówki i czterowymiarówki i pisza to wszyscy o tu np. http://www.arciszewski.pl/klinika/aparatura http://www.medinco.pl/volusone8.php http://www.profimedical.pl/ultrasonografy_ge_voluson_e8.html http://gemed.info.pl/ultrasonografy-voluson-e8.htm po angielsku też są strony i można sobie poczytać o tym Nie wiem czemu ma pan do mnie pretensje że sobie poszłam na badanie tam gdzie chciałam i jestem w dodatku bardzo zadowolona, chyba przemawia przez pana jakaś zazdrość, a może jest pan innym lekarzem, który robi na tym starym typie expert 730 i jest panu po prostu przykro lub nie chce do pana już chodzić dziewczyny? To tak jakby przekonywałć mojego męża żeby sobie lepsza stary model opla astry a nie nowy bo stary jeszcze produkują :) :) :) I bardzo się cieszę że mogłam znaleźć taką informacje gdzie jest teraz najlepszy sprzęt i czego mogę się spodziewać. ps jakby pan chciał zdjątko mojej dzidzi zobaczyć to wyślę Panu na maila,tylko go pan nie podał może się pan wtedy przekona.

Gość mrrruczek
hej annk ja dostałam całe badanko zgrane na płytkę DVD tak że z całą rodzinką możemy sobie kiedy chcemy oglądać, a jeszcze dostałam 5 kolorowych zdjęć jak widokówki - gdzie dziecko jest w trójwymiarze, doatałam też chyba z 10 zdjęć takich usg czarno białych. Samo badanie trweało koło pół godziny i najpierw było na szaro gdzie dziecko było mierzone i oglądane w środku, potem też było badanie krwi jak płynie w dziecku i w serduszku i tutej te rzeczy w dziecku widać na czerwono i niebiesko. co jakiś czas obraz był też zmieniany na złoty - i wtedy widać właśnie trójwymiarowo. Było też tak że dziecko było na raz widoczne w czterech ekranikach na jednym. Potem przez większą cześć badania było już samo czterowymiarowe -gdzie dokładnie tak super wszystko przestrzennie widać własnie na złoto.