Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzy mi sie taki

Czy oplaca sie kupic peugeota 306 za 500 euro? Sprowadzony z Niemiec,dobry stan

Polecane posty

Gość marzy mi sie taki

W tej cenie jest tez paliwo na trasie niemcy - Kraków I jeszcze dochodza oplaty przed rejestracja w Polsce czyli oplata recykl. 500 ,podatek, akcyza tlumaczenie dok. za same opalty jakies 1200 . Jak myslicie oplaca sie?? Czy lepiej samochod kupic w Polsce??

Gość marzy mi sie taki
dokladnie nie wiem ,ale nie jakos duzo z tego co slyszalam

Gość marzy mi sie taki
up :)

szrot za 500 euro no nieźle...

Gość marzy mi sie taki
tzn? Oplaca sie ,czy taniej wyjdzie kupno samochodu w polsce, bo do sprowadzanych trzeba jeszcze ciut zaplacic zanim sie zarejestruje autko

Gość jhjshdjshdjshdjsh
ale po czym wnosisz ze dobry stan?? poza tym nie piszesz jaki rocznik.jesli zalatwia ci to dobry znajomy to oplaca sie ale jak kupujesz od handlarza to jest to odpicowany szrot

Gość marzy mi sie taki
Co znaczy szrot, tak od znajomego rocznik 94

Gość jhjshdjshdjshdjsh
500 euro plus wszystkie oplaty to wyjdzie ok 3500zl do tego ubezpieczenie bo np kupujac w pl przejmujesz stare od wlasciciela i zazwyczaj masz te kilka miesiecy za free u nas da rade wychaczyc za podobna cene lub niewiele wiecej sama ocen czy sie oplaca.

Gość niech ci auto opłąci firma
recykling dla firm to 122zł, po za tym ja auto sprzedadzą ci po opłatach ale bez rejestracji to jeszcze odpada VAT 160zł.... akcyza za takiego peugota to grosz...myśle, ze opłaty powinny się zamknąć w 500zł

Gość marzy mi sie taki
samochod kupuje od polaka mieszkajacego w niemczech

Gość marzy mi sie taki
Jeszcze poszerzony przeglad techniczny okolo 170, tlumaczenie dokumentów okolo 200 i rejestracja 270

Gość niech ci auto opłąci firma
tłumaczenia 200zł??? o rany gdzie tak drogo jest? my płacimy 50zł, nie wiem czy wiesz, ale teraz wystarczy przetłumaczyć tylko dowód rejesteracyjny (to małe zielone) a brief już nie jest potrzebny do rejestracji! opłaty robione przez firmę powinny moim zdaniem wynieść: -akcyza 500euroX4,4 (szacunkowy kurs)=2200x0.31=68,2 zł (i nie daj się naciągnąć na podwyższanie wartości z eurotaxu- oni wcale nie mogą cię zmusić! szczególnie jak masz oryginalna umowę) -recykling 122zł -tłumaczenia - 50zł -przegląd 170zł czyli w sumie ok 400zł w tym momencie firma wystawia tobie fakturę i ty idziesz do urzędu z papierami i zostaje ci jeszcze zapłacenie za karte pojazdu i tablice czyli te 270 zł, no i wykupienie OC ...polecam HDI lub PTU- będzie najtaniej.

Gość marzy mi sie taki
Ale jaka to mialaby byc firma?

Gość marzy mi sie taki
nie wiem wogole o co chodzi z ta firma, jakie musi spelniac wymagania, czy samochod rejestruje sie na firme? napiszcie mi na ten temat cos prosze.