Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prettywoman1987

co wziać do szpitala dla dziecka

Polecane posty

Gość Prettywoman1987

mam jeszcze jedno pytania bo u mnie w domu każdy mówi co innego.... co należy wziąć dla dziecka mdo szpitala ale nie chodzi mi o rzeczy na wyjście do domu tylko w czasie pobytu w szpitalu ...i jakie rzeczy ja mam wziąć dla siebie??

Wyprawke, lista jest w szpitalu,dla siebie majtki jednorazowe, podkłady, stanik do karmienia, kilka koszul rozcinanych, skarpetki, kapcie, wkladki laktacyjne, zel do hgieny intymnej, albo saszetki,np.Tantum Rosa

Gość chusteczki nawilżające i
pampersy to podstawa

zadzwoń i zapytaj. w każdym chcą czegoś innego. ja miałam rodzić w jednym szpitalu, kazali wziać ubranka, pieluszki, oliwkę, chusteczki i pieluchę tetrową. ale ostatecznie rodziłam w inym a tam miałam mieć tylko pampersy i chusteczki. nie ubierali dzieci w ubranka, tylko zawijali w tetry i potem w rożek. taka troszkę matrioszka z tego wychodziła :D :P co do siebie to myślę że - 2-3 koszule nocne rozpinane przy piersiach, - podkłady na łóżko, - podkłady ginekologiczne (takie wielkie podpaski - ale to musisz się dowiedzieć czy chcą czy mają swoje, u mnie np dawali ligninę i tylko tego można było używać), - majtki z siateczki (polecam wielorazowe hartmann, ale to też musisz się dowiedzieć czy mozesz mieć, ale nawet jak nie to później w domu się przydadzą, zwłaszcza jak naturalnie urodzisz) - ręcznik - klapki - przybory toaletowe cyba to wszystko.

Gość Prettywoman1987
czyli w sumie nie potrzebuje rzeczy dla małego jak sie urodzi bo pieluchy wystarcza a w domu mówili ze mam wziac kaftaniki pajacyki spiochy buteli smoczki itd

Gość Kaśka 22
ubranka dla dziecka , chociaz w szpitalu po pierwszek kapieli ubieraja dziecko w szpitalne ubranka , ale one roznie wygladaja . . . polecam kaftaniki i pół śpiochy sa wygodniejsze . kilka pieluch tetrowych , po kapieli czesto dzieci wycierane sa wlasnie w pieluchy i np do podkładania podczas przebierania

to zalezy od szpitala ..w tym co ja bede rodzic to dla dziecka trzeba tylko pampersy i chusteczk do dupci:)..i to wszystko

Gość Prettywoman1987
juz sprawdzam i dziekuje za informacje

Gość Prettywoman1987
tak ta strona jak najbardziej sie przydała teraz juz wiem czego mi jeszcze brakuje przed pojawieniem sie nowego człowieka na swiecie jeszcze raz dziekuje

Cieszę się że pomogłam, i ja od razu tez bardzo dziękuje kobietce, która stworzyła całą ta listę, bo mi się strasznie przydała:) POZDRAWIAM!!:)

Gość do małej_agati
chciałam Ci tylko napisac, że masz przecudnego szkraba o pięknym imieniu :) Mój mam nadzieję wyjdzie za parę dni i tez będzie Franek :)

Gość stu234
Witam Będzie mi miło, i proszę o poparcie i głosik na mój blog (poród i prawa Rodzącej na sali porodowej ) http://bobbyy.pl/blog.php?id=195 Serdecznie dziękuję!

do do małej_agatki - dziękuję bardzo za komplemencik :D a właściwie to Franeczek dziękuje :) to dużo siły życzę! szybkiego, w miarę bezbolesmnego porodu i co chyba ważniejsze spokojnego, kochaniutkiego maluszka który da Ci tyle radości co mi mój skarbek :D