Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perutto

Młody chłopak ze straszną cerą ... pomóżcie

Polecane posty

Gość perutto

Jak w temacie ... jestem młody a mimo to mam bardzą złą cerę. Co z nią właściwie nie tak ? A no wszystko. Począwszy od drobnych blizn , nierówności skóry (jednym słowem pozostałości po długotrwałym trądziku) po drobne krosty, a czasami nowe pryszcze. Jak by tego było mało to mam tłustą cerę , pozatym warto jeszcze wspomnieć o tym że mam niejednolity (ale szary) kolor skóry z widocznymi miejscowymi przebarwnieniami ... Próbuje coś z tym zrobic , kupuje nowe kostemtyki (wydając na nie kupe kasy) chodzę do dermatologa i wszystko na nic (chociaż musze przyznać że dzięki wizycie u pani dermatolog udało mi się w znacznym stopniu zredukowac pojawianie się trądziku). Proszę doradzcie mi coś bo już nie daje rady - zadręczam się myśla o swojej cerze. Chciałbym mieć po porstu ładną, czystą, jednolitą, świetlistą cerę. Tylko czy jest na to szansa ?

Gość perutto
Naprawde nikt mi nic nie poradzi ?

Gość cóż mogłabym Ci poradzić...
Hmm kurcze też tak miałam i po prostu przeszło mi to z wiekiem... samo... a też żadne kosmetyki mi nie pomagały dostatecznie

Gość asiooor
1) wytrwale chodż do dermatologa i rób co ci kaze :) 2) z wiekem ci minie... znam takich jak Ty ktorzy tez mieli takie problemy... a teraz patrze na nich z podziwem ze taka ladna maja cere mimo przejsc jakie mieli :) glowa do góry... to przechodzi prawie każdy, a u facetów jest to bardziej nasilone niż u kobiet :)

dokładnie. Jako ciekawostka-Mój chłopak też miał problemy z cerą pomimo że używał żeli do mycia twarzy itp. i w końcu po obserwacji odkryliśmy, że pryszcze wychodzą mu, kiedy je jakieś okreslone produkty-w jego przypadku ostre jedzenie i słodycze z dodatkiem kakao.. odkąd ich nie je ma super cere, autentycznie-jak czasami podje załóżmy na święta, na drugi dzień zdarza się, że od razu mu coś wychodzi!!!

Gość perutto
Dzięki troche mnie pocieszyliście :):) A czy Wasi znajomi mieli problemy również z bliznami ? I czy one również przechodzą z wiekiem ?

jeżeli są to blizny po takich dużych czerwonych pojedynczych pryszczach to jasne że schodzą, wystarczy że się parę razy opalisz.. Ale jeżeli są to blizny takie hmmm jakby to opisać... takie dziury jak u osób po bardzo silnym trądziku to chyba byłoby ciężko...

Gość perutto
Generalnie to mam może z 2 takie dziurki , ale większego zmartwienia przysparzają mi (jak to określiła moja pani dermatolog) nierówności skóry. Czyli ani takie blizny ani zmarszczki , tylko coś po środku. Wygląda to tak że mam na czole takie trzy "kreski" które nie są zbyt głębokie ale czuje dośc duży dyskomfort. Wiecie może czy coś się da z tym zrobić , albo czy może to też "mija z wiekiem" ? Pozdrawiam