Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietypowy stanik

biustonosz w nietypowym rozmiarze - Kraków - znacie jakieś sklepy?

Polecane posty

Gość nietypowy stanik

Witam. Czy ktoś orientuje się i mógłby polecić jakieś sklepy? Ostatnio sprawdzałam rozmiar swojego biustu za pomocą elektronicznego bra-fitter'a i wyszło mi, że powinnam nosić rozmiar 60C (wcześniej nosiłam 70B - bardotki trzymały się na mnie chyba tylko siłą woli ;) ). Niedługo biorę ślub i zależy mi, żeby stanik naprawdę dobrze się trzymał... Niestety większość sklepów ma rozmiary od 70 wzwyż... Pomóżcie, proszę :)

Kurdwanów, Wysłouchów 3 - mają tam nawet rozmiary 60 JJ. Część rzeczy sprowadzana z UK, przynajmniej brytyjskie firmy, rewelacyjna obsługa.

Gość nietypowy stanik
Dzięki wielkie :) a obsługa nie popatrzy na mnie dziwnie? Bo nigdy nie spodziewałam się, że mam rozmiar C...:)

Tak z ciekawości, ile masz w takim razie pod biustem? Ja 68 i kupilam 65. Też nie mogłam nigdzie znaleźć takiego... Nawet 70 mi się nie udawało za bardzo.

Gość dzuliii m
Dzięki wielkie a obsługa nie popatrzy na mnie dziwnie? Bo nigdy nie spodziewałam się, że mam rozmiar C... ojej masz C no nie możliwe. ja tez mam i jakoś nie czuje sie dziwna z tego powodu. tak w obsłudze napewno bedą na ciebie patrzyli z politowaniem

Gość nietypowy stanik
pod biustem 68 a w biuscie 77 :) i zawsze kupowałam trochę za luźne i dziwiłam się, że zjeżdża przy podnoszeniu rąk do góry ;)

Gość dzuliii m
a C to taki nietypowy tak? acha idiotka:/

Owszem, pod biustem mieć 68 to jest nietypowe. Polecam Ci tamten sklep, panie są niezmiernie miłe, ja przymierzyłam chyba z 20 staników i wybrałam. Tylko że nie na ślub. Tylko od razu "ostrzegam" że panie naprawdę chcą pomóc, doradzić, więc nawet jak stoisz w przymierzalni to wchodzą i pokazują że tu coś wyłazi, tu jest za luźno i poszukamy innego. Więc się nie przestrasz ;) Bo takie zaangażowanie jest baaaardzo rzadko spotykane.

Gość nietypowy stanik
chodzi o 60 pod! Jest to nietypowe bo nigdzie nie mogę takiego spotkać... A biust mam mały więc bardzo zdziwiłam się tym C. Zazwyczaj panie w sklepie od razu pytaja: "a pani rozmiar 70A , B?"

Gość nietypowy stanik
nie mam nic przeciwko :) bardzo dziękuję Ci za pomoc :) a ceny są tak zjadliwe?

Bo wszystko zależy od rozmiarówki; nie ufałabym też ślepo temu bra-fitterowi. Pojedziesz, zobaczysz, mam nadzieje że będziesz zadowolona.

Gość kaska maska
to bardzo małe masz cycki, te kalkulatory zle liczą moim zdaniem ty masz własnie A albo małe B

Hmmm są takie za 50-60zł, są i za ponad 200 - w szczególności te brytyjskie, wiadomo. Ale mają naprawdę dobre rzeczy... Ja przez tydzień nie mogłam uwierzyć jak coś mi może tak biust trzymać...

Gość dzuliii m
o kurna to jak ty masz C to ja mam chyba z G jak nie wiecej.. zawsze wydawało mi sie ze mam C, ale nigdy nie sprawdzałam w takim kalkulatorze

No właśnie wcale niekoniecznie małe. Można się zdziwić. Dziewczyna może mieć po prostu wąskie kości - więc wąskie żebra może nadrabiać większym biustem. U mnie tak to właśnie wygląda.

Gość nietypowy stanik
:D to myślę, że ceny znośne :) dzięki jeszcze raz :)

Aha, jeszcze jedno. Jak wejdziesz do sklepu to nie przejmuj się że niewiele rzeczy jest tak naprawdę wystawionych - trzeba pytać pań. Mi zniosły chyba ze 30 sztuk których na widoku nie było.

Gość nietypowy stanik
Ja biust mam rzeczywiście mały - tzn. nie jakaś płaszczka, no ale szaleć też nie ma czym :D. Ogólnie jestem drobnej budowy i biust jest proporcjonalny :) A z tym kalkulatorem - myślę, że warto sprawdzić... Zawsze nosiłam niedopasowane i teraz chcę to zmienić :)

Gość lllllllwwwwwwwwwww
z ciekawości sobie policzyłam w tym kalkulatorze i wyszło mi 65G:) fajnie...zawsze kupowałam 80 D w moim miescie chyba nigdzie nie kupie takiego stanika....

Gość dzuliii m
własnie dajcie

Gość Patillllllaaaa
wyszło mi 70DD mógłby mi ktoś podesłać linka z przykładowym stanikiem w takim rozmiarze

Gość LINKAAJ
O rany a mi 65 H :(

70D według nich powinnam mieć, a na ślub dobrany przez sprzedawczynię miałam 75D- zapinany na pierwszą haftkę. Więc myślę że wystarczyło mi zaokrąglić 1 czy 2 cm. w dół, nie trzeba było 6. Nietypowy stanik, co do sklepów w Krakowie sama mogę polecić malutką pasmanterię w Borku Fałęckim. Jeśliby Cię interesowało to napiszę dokładnie gdzie. Różne staniki w przyzwoitych cenach, spory wybór, świetna sprzedawczyni- zwłaszcza z tego ostatniego powodu tam kupuję. Tylko tak jak Cytryjka ostrzegam że pani w sklepie chce Cię w tym staniku zobaczyć, poprawić... Pierwszy raz na własnym ślubie właśnie miałam stanik w rozmiarze D i nie wiedziałam że moje piersi mogą tak fajnie wyglądać :) A to nie jest gigant, wbrew pozorom. Do tej pory jak większość Polek nosiłam 75/80 C.

Gość majkkkkkkkaaaa1
a ja mam peweni najbardziej durne pytanie ALE czy ktoś mi powie o takim miezeniu elektornicznym? bre- cos tam? gdzie mozna cos takiego zrobic? ..