Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietypowy stanik

biustonosz w nietypowym rozmiarze - Kraków - znacie jakieś sklepy?

Polecane posty

60 C to wcale nie duży biust, poprostu im mniejszy obwód, tym większa miseczka. Miseczka 60c jest porównywalna do tej z 65b bądź 70a, także nie przerażajcie się niewiadomo jaką literką przy miseczce. Staniki w wielu nietypowych rozmiarach znajdziecie na allegro, jest to oczywiście ryzyko, ale dziewczyny często robią tak, że jak po przymiarce nie pasuje, to odsprzedają dalej, ja takrobię z moim 65e, które oczywiście w sklepach ciężko uświadczyć. Ale przed kupnem pierwszego stanika z rozszerzonej rozmiarówki warto się przejechać pomierzyć w sklepie, zwłaszcza jeśli się ma taką możliwość w dużym mieście. Zawsze można coś ładnego \"wyczaić\" i polować później na to na allegro ;). Aha, i nie przeraź się, że obwód na początku wyda Ci się bardzo ścisły, to wrażenie szybko mija. Ew. możesz też celować w rozmiar 65b przy stanikach z małorościągliwym obwodem. (Jak np. niektóre modele firmy la senza).

Gość nietypowy stanik
Historynka to poproszę o dokładną lokalizację :) Majka - link do tej stronki wrzuciłam wyżej...:]

Proszę bardzo: w Borku Fałęckim pomiędzy pętlą tramwajową a autobusową są pasaże handlowe. Idąc od strony pętli autobusowej do tramwajowej masz w pasażu różne sklepy, IGĘ, dyskont odzieżowy, fryzjera itp. Ty idziesz jeszcze bardziej na prawo, tym kawałkiem pasażu który ma już tylko sklepy po lewej stronie a po prawej Zakopiankę. I tam jest mała, jak wszystkie sklepiki tam, pasmanteria, chyba bez nazwy tylko z napisem właśnie "pasmanteria" na szyldzie. I tam właśnie bieliznę kupujemy- ja, mama i siostry, mama i młodsza siostra (16 lat!) noszą F i żeby młodej nie wysiadał kręgosłup i nie miała piersi do pasa w wieku 30 lat trzeba w porządne staniki zainwestować. Naprawdę polecam :)

Historynko a możesz napisać jak ksztaltują się mniej więcej ceny w tej pasmanterii? :)

Gość nietypowy stanik
Dzięki wielkie :) no to pozwiedzam sobie Kraków :)

Najtańsze widziałam tam ok. 30 zł. przy ostatniej wizycie (ale przyznaję że nie patrzyłam na wszystkie). Swój ślubny kupowałam za 50 zł. (gładki ale wygląda pięknie, aż sama sobą się zachwyciłam :) ). Siostra swoje F kupuje za ok. 70-80 zł., nie dość że duży to jeszcze chce żeby był ładny, sam w sobie. I wiadomo, są droższe, bardzo duże rozmiary albo znane marki. Myślę że ceny jak w każdej pasmanterii, o ile zaglądacie do takich i orientujecie się. A i usłyszałam że takie same rozmiary różnych firm mogą się różnić więc najlepiej żebym każdy model przymierzała.

Aha, Cytryjko, ceny maksymalne pewnie sięgają do prawie 200 zł. tak jak w sklepie który polecałaś.

Gość xxxx....
a tam w borku to tam od strony placu?? bylam kiedys tam ale niewidzialam pasmanterii, wiem gdzie ta iga gdzie dyskont odziezowy ale pasmanteri niewiem gdzie.

Gość nietypowy stanik
Dziewczyny no i stanik kupiony na Kurdwanowie :) I rzeczywiście mam rozmiar 60C :D polecam tą stronkę... i sklep oczywiście też :) Dziękuję za pomoc :)

XXX- nie od strony placu. Idąc od pętli autobusowej do tramwajowej masz pasaż, plac jest za pasażem, są też jakieś budki przy parkingu po lewej, a pasmanteria jest po prawej. Może pomoże jak napiszę że po prawej stronie budki z kebabami. Po prawej stronie masz już Zakopiankę. Nietypowy stanik- to gratulacje :) Faktycznie szybko załatwiłaś, bo nieraz ktoś pyta, dostaje 10 odpowiedzi i dalej :)

Gość nietypowy stanik
Miałam dziś akurat wolne przedpołudnie, więc zrobiłam sobie wycieczkę (drugi koniec Krakowa) :) ale kosztował sporo i był jedyną bardotką w tym rozmiarze w sklepie... Pani powiedziała mi, że już nie sprowadzają tak często, bo nie mają wzięcia...:(

Tez bylalm ostatnio w tym sklepie na kurdwanowie i przezylam szok. Zawsze chodzilam w 70A, ktore i tak bylo trudno dostac. Co prawda biust mi sie lekko powiekszyl w ciazy, ale nie az tak bardzo. Pani w sklepie mi zaoferowala staniki w rozmiarze 65E! Z niektorych modeli pasowaly na mnie 60F! :D Jak zobaczylam te namioty to smiac mi sie chcialo, ale gdy je przymierzylam...nie wiedzialam ze biust moze tak ladnie wygladac. I to w miekkim, cieniutenkim staniku! Moj biust wyglada na 2 razy wiekszy niz w usztywnianym pushapie :D