Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolinka już jestem

Od którego tc zakupy dla dziecka?

Polecane posty

Nie wiem czy ten temat już był, ale od którego tygodnia ciąży kupowałyście rzeczy dla dziecka? Łóżeczko, wózek itp to na pewno pod koniec ciązy ale jak było np z ubrankami? Jestem na początku ciązy i nie wiem czy dam radę się powstrzymać przed kupnem jakiegokolwiek ubranka, by nacieszyć tym widokiem oko. Czy to nie za wcześnie? Chodzi mi dosłownie oi jakiś kaftanik lub spioszki, tak by uwierzyc, że jestem w ciąży, bo to dla mnie nadal takie odległe. Jestem w 5 tc.

Gość AndziaToJa
może jeszcze zaczekaj. wiem, ze trudno sie powstrzymac, ale to jeszcze za wczesnie.

Gość gąska Balbinka spółka
w pierwszej ciąży od około 4-5 mies, w drugiej jakoś w 7-8 mies

Gość dgkhkgkfjd
kupuj wtedy kiedy tylko chcesz.Ja tam nie wierze w jakies zabobony... Jak lekarz potwierdzi ze jest zarodek to czemu nie...

Gość gąska Balbinka spółka
I racja- nie wierz w zabobony, kupuj kiedy chcesz :D Co ma byc to będzie i nie jest to zależne od zakupów dla dzidziusia

Gość tredpo
jestem w 20 tc ,nie mam jeszcze odwagi

pierwsze ciuszki kupiliśmy tak chyba w 5 miesiącu, teraz kończę 7 i juz praktycznie wszystko mam, oprócz wózka, łóżeczka, wanienki i kosmetyków takie zakupy strasznie cieszą i ciężko się powstrzymać... najgorsze, że co sklep, to ładniejsze i wiadomo, jak się to kończy :) ale dla dzidziusia nie oszczędzam, wolę dla niej coś kupić niż dla siebie :)

Gość tasia1985
ja jestem w 14 tygodniu i jeszcze nie robie zakupów ale zaczne jak tylko sie dowiem płeć dziecka. Mam nadzieje że już nie długo. W zabobony też nie wierze kupuj kiedy bedziesz miała ochote !!

W sumie ja nie wierzę w zabobony ale nie chcę, by znajomi powiedzieli, że jestem jakaś dziwna czy coś takiego, w sumie, kupię i schowam, nikomu pokazywać nie muszę, nie chcę kupić by się chwalić przecież.

pierwszą rzecz kupiłam w 8 tygodniu :D z radości :P później stopniowo co miesiac kupowałam jakieś ubranka itd. a większe rzeczy: łóżeczko, wózek itd. na sam koniec czyli w 9 miesiącu. Też nie wierzę w żadne przesądy :D:D

tararara ja zrobie chyba podobnie, będę co miesiąc kupować jakieś ubranka a resztę rzeczy kupię na sam koniec. Też chcę kupić jakieś ubranka z radości, tak się cieszę. Staraliśmy się półtora roku, a dzidziuś jest po pierwszym cyklu z clo.

Gość ja jestem w 2 ciaży
i tak jak z 1 dzieckiem mam znowu przeświadczenie, ze jak sobie nakupuję rzeczy to zapeszę i coś pójdzie nie tak...dlatego tak jak i dla pierwszego dziecka nie zamierzam niczego kupowac aż do porodu... teraz przecież wszystko jest w sklepach więc nie ma problemu idziesz z dzieckiem wybierasz i w jeden dzień masz wszystko czego ci potrzeba!

Gość _nowa_
Autorko tematu, a dlaczego miałabyś powstrzymywać się przed kupnem? Ja kupowałam rzeczy dla maluszka od kiedy dowiedziałam się o ciąży. Skoro od początku inwestuję wiele: robię badania, biorę witaminy, to dlaczego miałabym nie kupować ubranek? Powstrzymują się tylko te które mają irracjonalne lęki, chorobliwe skąpiradła lub dziewczyny które stać na wielkei zakupy naraz.

wiesz to nie chodzi o tyo ze wszystko jest w sklepach,tylko o przyjemnosc kupowania dla TEGO kogoś,kto zmienia nam swiat,to ze szczęścia:) Ja mam dwoje dzieci,córka ma 9,syn ma 2 lata. Obojgu kupowałam od pierwszej kreseczki na teście :-) Pozdrawiam!

Gość ja jestem w 2 ciaży
belle morelle>>> ja mamy synka 8letniego... i teraz jestem w ciązy w 8 miesiacu.... nigdy nie obawiałaś się, że np. cos się stanie.... np mojej tesciowej 1 dziecko zmarło przy porodzie...gdyby mnie coś takiego spotkało (odpukać) a miałabym w domu te wszystkie rzeczy i te wspomnienia z ich zakupów chybabym oszalała.... wiec wolę sia teraz powstrzymać, póxniej zakupy tez są przyjemne, a jak wiesz że wszystko jest ok to moim zdaniem nawet 2x bardziej....

aaaaa bo to juz reszta zalezy od tego jak kto się nakreca w głowie,jak czuje.Potega podswiadomosci to wielka rzecz,wiec jesli czujesz surrealistyczne obawy,to nie kupuj,zaczekaj,bo nic na siłe:-)

Gość stu234
Witam Będzie mi miło, i proszę o poparcie i głosik na mój blog (poród i prawa Rodzącej na sali porodowej ) http://bobbyy.pl/blog.php?id=195 Serdecznie dziękuję!

Gość jasia_09
jestem w 25 tygodniu. Pierwsze ubranka kupiłam 2 tyg. temu :)

My z mężem na początku kupiliśmy skarpetki i inne tego typu pierdoły właśnie dla samego pocieszenia się faktem, że jestem w ciąży itp. Później jak wiedzieliśmy płec to zaczęliśmy kupowac więcej rzeczy, to było ok. 5 miesiąca. A łóżeczko, wózek itp to kupowaliśmy na przełomie 8 i 9 m-ca

ubranka zaczelam kupowac kolo 18 tygodnia ciazy ..tym sposobem powolutku skompletowalam wszystkie do dnia dzisiejszego leci mi 32 tydzien.. i teraz w 32 dokupilam juz kosmetyki pampersy i dla siebie wszystko do szpitala.. jesli chodzi o wozek lozeczko czwartek jade zamowic i beda do odbioru jak tylko urodze beda naszykowane:). W piatym tygodniu to raczej bym nie kupowala dopiero sie dowiedzialas:) spokojnie szybciutko zleci..tez myslalam ze gdzie tam do konca a tu szybko czas plynie