Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda1111

co może być przyczyną takiego utycia w ciąży w niecały miesiąc?

Polecane posty

Gość mloda1111

witam mam pytanie może któraś z was miała podobny problem otóż chodzi o to, że jestem i byłam dziś na badaniu moja waga w ciagu niecalego miesiaca gwaltowanie podskoczyla o 6 kilo. moze wszytsko byloby normalne bo to ciaza ale z tego co powiedzial mi lekarz nie mozliwe jest tak duze utycie tym bardziej ze nie widac nic po moim ciele jestem nadal chuda, brzuch no pojawil sie ale bardzo maly i to nei jest powodem tego przytycia, nogi i rece mi nie puchnal a mimo to waga gwaltownie sie podniosla a do tej pory rosla rownomiernie. moze ktos wie co moze być przyczyna tak namiernego przytycia o razu mowie nie jem bardzo duzo i waga w gabinecie tez byla sprawna.

Gość joojjjjjjjj
zalezy w którym miesiącu ciąży jesteś - niektóre kobiety tyją w całą ciąże 30kg co daje średnio 4 kg miesięcznie ale licząc że w pierwszych miesiącach się nie tyje aż tak to poprostu może tak masz że bardzo dużo przytyjesz.. moja bratowa jest w 6 miesiącu i przytyła narazie w ciągu całej ciąży jakieś 7 kg z czego na początku ciąży schudła 3..

zgadzam się z joojjjjjjjj - ciąza to zmiany hormonalne, które mogą wiele zmienic, to bardzo zcęsto zburzenia przemiany materii, zatrzymywanie wody w organiźmie, mniej ruchu ... itp. Czasem wydaje się, żę to niemożliwe, bo nie je sie duzo więcej, a jednak ... ja w 17 tc nie przybrałam prawie nic, ale też nie wiem, jak będzie dalej, bo to różnie się rozkłada u poszczególnych kobiet

Gość mloda1111
jeste w 5 miesiacu do tej pory utylam 2,5 kg a dzis oprocz tego powiedzial mi lekarz ze jeszcze 5 kg mi przyszlo ale nei jest mozliwe ze tyle przytylam w niecaly miesiac z opini lekarza

Gość dziwne dziwne
może miał wagę źle wytarowaną, ja zawsze ważę się w domu, kup sobie wagę po prostu