Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladowa kulka123

kto szczepił dziecko na OSPĘ, PNEUMOKOKI I INNE, CHCE WIEDZIEĆ CENĘ

Polecane posty

MOJA MAŁA MA 5 MCY KTÓRE SZCZEPIENIE ZALECACIE I ILE KOSZTUJĄ JAK WIECIE

Gość ja szczepilam
na rotawirusa 600zl za 2 dawki teraz bede szczepic na pneumokoki 900zl 3 dawki

Gość ja tez ...
rota - 600 dwie dawki pneumokoki- ok. 900 za 3 dawki( za jedna placilam 270 a teraz za druga i trzecia to nie wiem czy tyle czy drozej) 5w1 -za jedna 110 zostalo 3 dawki ( razem 440) suma sumarum _ok 2000

Gość ładne zdzierstwo........
firmy farmaceutyczne zarabiaja na rodzicach ile sie da przy tym puszczajac w telewizyji reklamy ponizej pasa . przeslanie jest jasne jak nie kupisz to jestes zlym rodzicem bo nie chcesz urchornic dziecka przed tymi chorobami . ja na rota nie szczepilam ( zreszta szczepi sie najpozniej do 6 mc ) zreszta ta szczepionka jest tylko na kilka szczepow tego rota . a nie wiadomo czy dziecko wlasnie zlapie własnie tego wirusa - wiec rownie moze zlapac tego rota i wyladowac w szpitalu . na pnumokoki uwazam ze najlepiej zaszczepic jak dziecko zanim pojdze do zlobka lub przedszkola . jesli siedzi w domu raczej malo prawdopodobne jest ze sie tym zarazi . zreszta ta szczepionka jest tez na kilka tych szczepow , wiec nie wiadomo tak naprawde czy dziecko to uchroni . na ospe najlepiej zaszczepic dziecko zamin pojdzie do zlobka czy przdszkola - uwazam ze warto zaszczepic dziecko przeci ospie inne szczepionki to tylko nabijanie kasy firmom

Gość jesli te szczpionki sa tak
bardzo wazne i lekarze je polecaja to uwazam ze powinny byc refundowane . a wiadomo jak to jest do lekarzy przychodza rózni przedstawiciele firm i kaza polacac te szczpionki - a w zamian lekarze jezdza sobie na wycieczki to czysty interes - a rodzice bula kase !

właśnie , to nabijanie kasy innym . mnie nie stac tyle kasy dac za tyle szczepień:( też uważam że na ospę warto, bo to bardzo męcząca choroba a prawie każde dziecko ją ma, co do reszty to teraz ostatnio stały się modne pneumokoki :) istnieje panika wśród ludzi, a jak się nie zaszczepi to sa wyrzuty sumienia:( niewiem co mam robic nie mam 3000 zł na szczepionki chyba zwariowali tyle to kosztuje!

Gość FIRMY FARMACUTYCZNE
specjalnie sieja ( tymi swoimi ulotkami , reklamami ) panike wsrod rodzicow . to jest celowe - zeby rodzic poczul wyrzuty sumienia i wydal ostatnie pieniadza na te szczepionki .

Gość drogo drogo
te szczepionki pomimo takich cen nie dają 100 % pewności ze uchronią dziecko tak jak tu juz ktos napisał na ospe sama zaszczepie ale nie uwazam ze jestem wyrodną matka bo nie szczepie na całą resztę!!!powinny byc refundowane chociaz w połowie bo wiadomo z enie kazdego na nie stac!! ale uwazam ze to jest nabijanie kasy tym wszystkich farmaceutycznym firmom itp.