Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moj pierwszy samochód

Moje pierwsze AUTO - Kto doradzi??

Polecane posty

Szukam czegoś w miarę małego i taniego (mam do dyspozycji 6,5 tys), ale nie wiem na co zwracać uwagę... Nie znam się za bardzo na samochodach i nie chciałabym, żeby ktoś wcisnął mi jakiegoś bubla... Czy auto z linku jest w miarę dobre i posłuży mi przez jakiś czas, aż nie uzbieram pieniędzy na coś nowego z salonu?? http://moto.allegro.pl/item632303538_seat_ibiza_jedyny_taki_na_allegro_1_8_gt.html

Gość uiko
to zalezy na czym najbardziej ci zalezy w samochodzie ... chcesz samochod o pojemnosci 1800 cm ? Jak kupujesz auto powyzej 1.4 to lepiej wieksze niz male kupic wiesz ?

Gość uiko
ten samochod ma mocny silnik i duze spalanie .. Szukasz auta sportowego ?

Nie właściwie nie, ważne, żeby nie było duże, ponieważ obawiam się, że mogłabym takim nie umieć jezdzić. Dopiero co zdałam egzamin prawa jazdy, więc żeby się wprawić i porządnie nauczyć jeździć potrzebuję czegoś małego i w miarę dobrego. Więc jakie auto byłoby dobre?

Hm...pierwszy samochód i od razu 1.8 ? Widać wysoko cenisz swoje umiejetności kierowcy i ...masz kupe kasy na benzynę:-))) Poza tym...nie wiem,ale z tego co ( chyba w miare uczciwie )pisze sprzedajacy w tym aucie jest już przwie wszystko wymienione, a rdza została kosmetycznie zamalowana. Naprawdę chcesz takie auto? Pozdrawiam!

Dlatego właśnie potrzebuję porady. Na co zwrócić uwagę. Jakie auto jest lepsze, na gaz czy benzynę.. ile maksymalnie powinno mieć przebiegu..

Gość uiko
Dlatego właśnie potrzebuję porady. Na co zwrócić uwagę gdy kupujesz samochod sprowadzany to musisz go sprawdzic na stacji diagnostycznej przed zakupem .. TAkie samochody moga byc czasem w zlym stanie, ,, NA stacji powiedza ci czy jak na swoj rocznik jest w dobrym stanie i nie trzeba nic do niego doplacać .. Maksymalnie powinno miec 180 000 przebiegu ..

Właśnie o coś takiego mi chodzi jak to MITSUBISHI, prezentuje się bardzo fajnie, mondeo jest dla mnie za duży... :) A co z przebiegiem? Nie chciałabym, żeby był za duży i żeby auto po 2 miesiącach się rozleciało... Jaki powinien byc maksymalny?

No właśnie nie chcę sprowadzanego samochodu. Chciałabym zakupić na jakimś portalu, żeby wcześniej obejrzeć, z kimś skonsultować i ewentualnie jechać zobaczyć, ale nic z zagranicy, bo do tego często dochodzą opłaty...

Gość uiko
juz pisalem przebieg mniejszy niz 180 tys .. Ale i tak przed zakupem radze go sprawdzic na stacji .. No i wez ze soba jakiegos doswiadczonego znajomego kierowce on zbada czy samochod jest w dobrym stanie ..

Gość uiko
MITSUBISHI colt rozgladaj sie za tym samochodem , a sprowadzane samochnody sa czasem zarejestrowane przez handlarzy wiec nie musisz dokonywac oplat http://allegro.pl/show_item.php?item=630864979 ten model jest zarejstrowany w Polsce , a wiec nie musisz dokonywac zadnych oplat ...

Jest świetne, dziękuję za linka. Chyba zadzwonię, żeby je zobaczyć :)

starszy samochód z przebiegiem poniżej 180 000? gdzie taki znajdziesz? chyba z cofniętym licznikiem hehe

Gość do was wszystkich
uiko- ty sie znasz na samochodach?Bo radzisz kobiecie aby wpakowala kase w bloto:( Nie kupuj zadnych samochodow opojemnosci 1.3 1.2 i ponizej bo juz lepiej chodzic ...na piechote:))) Moim pierwszym samochodem byl fiat siena 1.6 16v - 100KM- samochod super!Nie byl awaryjny a kupilam 4 letni..pojezdzilam 2 lata i sprzedalam.Kupilam bmw 530 diesla o pojemnosci 3.0 to sie nazywa jazda.

Gość uiko
uiko- ty sie znasz na samochodach fiat gówno wart..

ja proponowałabym golfa albo jakąś audicę, wydaje mi się,że ibiza też nie jest złym pomysłem, ale zależy jaki silnik, my mamy ibize ale tą po lifcie silnik 1.9 i pali nam po mieście 6 litrów ropy

wg. mnie jeżeli chodzi o takie starsze samochody to tylko z zachodu bo jednak autko z 94' roku jeżdżące po naszych dziurach jest "rozklepane" bardziej niż samochód z Niemiec czy Austrii. Większość używanych samochodów jest sprowadzanych dużo jest zarejestrowanych. Musisz pojechać z kimś kto zna się na samochodach, żeby ci gowna nikt nie wcisnął .... a co do przebiegu na takie roczniki 180 000 to nie dużo.... mondeo nie jest wcale duże, ten z drugiego linka to diesel + turbo więc zarówno w mieście jak i na trasie przydatna rzecz:) ( i żeby nie było, nie zachwalam)

Gość ykuykui
rozejrzyj sie za niemieckimi autami, wedlug mechnikow lepiej sprawdzaja sie na anszych drogach :D do tego czesci od cholery i tanie i kazdy potrafi naprawic. nie kupuj frnacuzow

za 6,5 tys to nic porzadnego sie nie kupi niestety. na pewno nie kupuj auta na gaz :P zobacz po ile chodzi toyota starlet - to male auto i bardzo mało awaryjne, ale moze byc malo egzemplarzy do sprzedania

"mondeo nie jest wcale duże" oczywiscie, mondeo to małe auto :D :P autorka chce male auto czyli max. kompakt :P najlepiej nadaloby sie auto male typu polo, corsa, fiesta itp.

Wiem, że to nie dużo kasy, ale narazie na nic lepszego nie mam.. a chodzi o to, żeby wprawić się w jazdę, skoro mam już to prawko to muszę zrobić z niego jakiś użytek... nie chcę zapomnieć jak się jeździ. Poza tym samochodem będę tylko jeździła do pracy, nie na żadne dłuższe trasy. Golfy odpadają.. nie podobają mi się wizualnie, a to też jest ważne :) I dlaczego nie na gaz? Jest chyba bardzo tani?

Gość ykuykui
toyoty nie kupuj ma twarde zawieszenie i po dziurach zle si ejzdzi :P a poza tym czesci cholernie drogie

a do autorki - jak wybierzesz auto to najlepiej umowic sie na oglad auta w autoryzowanej stacji przez mechanika - wydasz 100 a bedziesz mnniej wiecej wiedziec co kupujesz...

Gość ykuykui
jak nie golf to polo moze, sa tansze i ladniejsze :D

A fiat brava?? Czy to dobre samochody?