Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownica

pracowadca karze mi podpisac dokument

Polecane posty

Gość pracownica

witajcie, czy ktos spotkał sie z tym, by pracowca podsuwał wam dokument, ze nie płaci za urlop wypoczynkowy? Karze mi to podpisac. co powinnam zrobić?

Gość vvvvv
podać go do sądu bo to niezgodne z prawem

Gość pracownica
aha i w umowie o prace pisze ze nie daje urlopu. Czy to normalne?

Gość wiosenny powiew
to niezgodne z prawem pracy każdy pracodawca jest zobowiązany do dawania urlopu w zależnosci od przepracowanych lat.....ma też obowiązek dać dodatkowe dni wolne za nadgodziny jeśli za nie nie płaci

Gość pracownica
nawet jak podpisze? co masz na mysli?

Gość pracownica
i jeszcze jedno pytanie, czy o tym przydadku powinnam powiadomić Powiatowy Inspektorat Pracy czy ....? no własnie kogo??? Młoda jestem i niestety niedoświadczona w tych sprawach:)

można podpisac taki dokument ak pracodawca bardzo nalega ale nie jest to domument który ma jakieś zdolności prawne, to tak ja dziewczynie da sie do podpisu papier że nie zajdzie w ciążę, jest to nieważny dokument i do tego niezgodny z prawem

z Warszawy jesteś?? to mogę ci od reki podać tel do pip-u, zadzwoń sobie do nich i niech ci powiedzą co i jak :)

Gość ebambiiiiiiii
dokładnie tak weź skseruj ten dokument i umowę o pracę i jedź na rozmowe do PIP. to co robi jest niezgodne z prawem.

Gość pracownica
nie jestem z warszawy, ale skontaktuje sie z PIP do którego naleze. dzieki serdeczne. Nie ma to jak wykorzystywac pracowników, myslała,że jak młoda to i naiwna....to sie zdziwi....

Gość ja nigdzie bo rodze
O cholera, ale cwaniak! Przeciez to kompletnie nie zgodne z prawem! Popieram co tu pisza! Nie daj sie temu cwaniakowi, bo facet dziala KOMPLETNIE WBREW prawu!

pracodawcy tylko są głupi i myślą że pracownik nie zna się na przepisach. jeszcze jedno pracodawca może zmienić kodeks pracy pod warunkiem że będzie korzystny dla pracownika, w druga stroną to nie działa :)

Gość pracownica
dzieki za pocieszenie, zależało mi na tej pracy,ale mam gdzies, jak mnie tak traktuja, bede sie kłócic o swoje.

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaami
mi podsowali dokument ze urlop wykorzystałam

Gość taramba bamba
Pewnie to, że umowa nie może być mniej korzystna dla pracownika niż przepisy kodeksu pracy. Jeśli w umowie znajduje się zapis niezgodny z kodeksem, to nie jest on też ważny. Tyle w temacie.