Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxEmilciaxxx

Wycieczka szkolna - co za wiesniackie spoleczenstwo

Polecane posty

Gość xxxEmilciaxxx

Moja mama zaproponowala wycieczke do Wiednia na 5 dni - koszt 550 zl, nowy autobus i wszystko cacy. Tylko jakies glupie baby na nia naskoczyly, ze to glupi pomysl i najlepiej jechac na jakis glupi biwak i spac w namiotach, bo jest tanio. Czy naprawde wszystkim szkoda tych pieniedzy na dzieci? Doszkolibysmy troche jezyka i byloby fajnie. Ale nie - moja mama wrocila nerwowa ze szkoly

Gość ertsav
za drogo ..

Gość zuzaaaaaaa
za drogo

Gość Enio Mocherone
Jasne, bo kazdy ma 550 PLN na zbycie. Pewnie dzieci mają tyle kieszonkowego. Weź się puknij. Chcesz jechać do wiednia, to jedź sama. Koszt wycieczki nie powinien przekraczać 50 - 10 PLN i nie musi być na 5 dni. NIe kazdego stać. Przy niskim koszcie, mozna do biedniejszych dolożyć, po 5, cz 10 PLN. Przy 550 PLN, kto doloży?

a według mnie nie jest za drogo,do Zakopanego za 7 dni płaci sie 580 zł a co dopiero do Wiednia...osobiscie wolałabym do tego Wiednia niz na jakiś głupi biwak

Gość xxxEmilciaxxx
550 zl to bylo duzo 10 lat temu. Dzisiaj tyle kosztuja porzadne buty. Wiec nie gadaj, ze kogos moze nie byc na to stac

Gość ertsav
oczywiscie ze stac .. Tylko nie kazdy chce marnowac pieniadze na Wieden .. MOze ty chcesz ale ktos woli kupic sobie te buty za 550 zł .. Nie bedziesz mowila nikomu na co ma wydawac pieniadze proste nie ?

Gość jabol
lepiej się zajmij nauką niż jakimiś głupimi wycieczkami gówniaro

Gość ertsav
w zyciu nie pojade do wiednia mimo ze mnie stac ..Sa dla mnie wazniejsze rzeczy na ktore moge wydac pieniadze ..

Gość xxxEmilciaxxx
tak to jest jak do szkoły przyjmują dzieci jakiejś biedoty, niezaradnej życiowo

Gość davies
To jest szkoła prywatna? Bo jeśli państwowa to Twoja mama przesadza, za tą cenę to matki wolą obiady dziecku przez miesiąc gotować. Zróbcie ten Wiedeń dla zainteresowanych w wakacje, w ramach jakiegoś kółka

Gość ja bardzo przepraszam
To co, według ciebie biedni nie powinni się uczyć, tak? To, że rodzice nie mogą znaleźć pracy, albo pracuja na mało płatnych stanowiskach lub stracili pracę to jest wina dzieci, tak? Puknij się głowę, dziewczyno. To, że twoi rodzice zarabiają kokosy, to nie powód, że inni też i to nie dlatego, że nie chcą, ale dlatego, że nie mogą. Tyle.

Gość xxxEmilciaxxx
Prywatna? Dobre ;-) Chodze do normalnej szkoly. Wycieczki nie sa co miesiac, tylko raz w roku. Mysle, ze problem tkwi w rodzicach - oni nie mogli zobaczyc Wiednia za mlodu i teraz zazdroszcza swoim dzieciom i niestety nie chca, zeby ci mieli lepiej

xxxEmilciaxxx - Jesteś glupia gówniarą i tyle w temacie. NIe mów o biedocie jak sama się nie utrzymujesz.

Gość xxxEmilciaxxx
To byl podszyw idioto

Buahahah. Niektórzy rodzice zarabiają po 900 zł i muszą utrzymać za to rodzinę i ot tak mają dać 550 zł + kasa na jakieś jedzenie itp ? W ogóle Wiedeń za taką kasę, ja za 700 zł miałam tydzień w Tunezji :o Jak Ci zależy to jedź sama i tyle w temacie 🖐️

Gość Martek_
kto zarabia 900 zł ? Sprzątaczka czy śmieciarz?

Gość xxxEmilciaxxx
Nie ma takich ludzi, ktorzy poszliby do pracy za 900 zl. Pewnie takie bzdury uslyszalas gdzies w mediach - to sa naprawde rzadkie przypadki. Przeczytaj w danych GUS jaka jest srednia płaca - ponad 3 tys

Buahahah Boże Ty widzisz a nie grzmisz 💤

Gość xxxEmilciaxxx
mamcia daje dupy za 3 tysiące a 900 zl to ona ma na stringi !

Wiedeń za 550 pln? Matko kochana....ja próbowałam swoim dzieciom zorganizowć wycieczkę do Wawy ,koszt 120 i 3 osoby chętne były.... Bo im szkoda kasy i oni wolą na biwak, że to ZA DALEKO, że nuda....Nigdy nie byli, ale wiedzą, że będzie beznadziejnie.... To młodzież nie chce a nie rodzice. To im nic do szczęścia nie potrzeba, najlepiej biwak- w granicach powiatu i naje...ć się można. Wiem, że nie powinnam kląć jako pedagog;) ale, naprawdę, ręce opadają....

Gość xxxEmilciaxxx
a pod namioty to charcerze jeżzom!

Gość nkllhjklkp
Taka wycieczka zostaje w pamięci na całe życie, więc warto tak dziecku na to niż kupować mu 120 parę nowych zbędnych spodni, czy tonę bluzeczek.

Gość SDGWWG
2/10

Gość erfe
A ja sie nie zgadzam ze taka wycieczka zostaje na całe życie. Dopiero jka ktoś z własej woli, pojedzie, zaplanuje to pamięta. Takie szkolne spędy t tylko latanie za przewodnikiem nie wiadomo w sumie gdzie i co się zwiedza, połowa uczniów spita, ludzie dookoła patrzą niechętnie i krzywią sie na wycieczkę, ogólnie najlepsze miejsca można zepsuć

Gość pupa77
"kto zarabia 900 zł ? Sprzątaczka czy śmieciarz?" Tak zarabia np. nauczyciel w szkole publicznej, domu dziecka... Ale z was pustaki...

Gość nkllhjklkp
W Polsce nie ma że tak powiem takiej kultury wycieczek, rzadko rodzice jeżdżą z dziecmi, nawet w wakacje. Dlatego czasem wyjazdy ze szkoły, to jedyna szansa dla dziecka żeby zobaczyć trochę świata, Polski.

Gość nkllhjklkp
Ja tam swoje wycieczki wspominam pozytywnie, uważam że za mało ich było, ale zawsze coś.

Gość nkllhjklkp
Poza tym nie wiem, jak teraz, ale pewnie podobnie o tych droższych wycieczkach, to mówiło się już we wrześniu, październiku, że będzie np. w maju, rodzice mieli czas odłożyć kasę.