Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomaszQ

kredyt hipoteczny

Polecane posty

Gość tomaszQ

Mam pytanie do osób które się na tym znają. Otóż moja babcia była właścicielką piętrowego domu. Po jej śmierci dom został podzielony pomiędzy dwoje jej dzieci, część dostała ciocia, a część mój ojciec. Ojciec jest w posiadaniu ok. 40% całego domu. Dom ma też obciążoną hipotekę (ok. 4000zł). Czy ojciec otrzyma w takim wypadku kredyt hipoteczny na spłatę tego długu i wyremontowanie? Zaznaczam, że nie jest właścicielem całego domu tylko jego części (jak już pisałem ok. 40%).

Gość tomaszQ
nikt naprawdę się nie orientuje?

Gość zależy jaka jest wartość
tego domu

Gość tomaszQ
dom był wyceniony na ok. 400 tys.

Gość obciążenie to 4 tys
?

skoro dom jest obciazony na 4000 a Twoj ojciec nie ma nawet połowy tylko 40 % to dlaczego sam chce go remontowac? Tak sobie mysle ze skoro jest on obciązony to splata dlugu powinna byc podzielona miedzy ojca a ciotke ktora powinna zaplacic wiecej z racji iz przysluguje jej az 60 %

Gość tomaszQ
Ale dom jest podzielony w ten sposób, że piętro należy do ojca, a parter do ciotki. Ojciec chce remontować tylko piętro, czyli swoje pomieszczenia. A obciążenie jest za prąd, a tam są dwa liczniki jeden ojca drugi ciotki. Dług jest na liczniku ojca...

Gość tomaszQ
to jak wie ktoś???