Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biusciasta mariollla

seks i spowiedz !!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

czy sa tutaj jacyś katolicy którzy pomimo tego ze ś awierzacy i chodza do koscioła mieszkja / uprawiaja seks przed slubem - ?/ chodzicie do spowiedzi?? jak sobie radzicie

Gość jkl
ja nie mowie ksiedzu o tym :P

Gość z liścia babie
Normalnie sobie radzę,a ksiedzu przy konfesjonale nie opowiadam takich rzeczy

jkl- ale idziesz do spowiedzi i nie mówiasz- to swietokradztwo

z liścia babie- a co opowiadasz?

Gość jkl
byc moze i swietokradztwo, ale jakos nie mam ochoty mowic ksiedzu takich rzeczy :O

jkl- nie osmieszja sie tacy to katolicy w polsce od 7 bolesci :P

O, mój ulubiony temat, wypowiadam się chyba już po raz dziesiąty... 1. Jestem wierząca. 2. Uprawiam seks. 3. Nie chodzę do spowiedzi. Jeśli pójdziesz do spowiedzi i oszukasz, że obiecujesz poprawę, to popełnisz świętokradztwo- zapewniam Cię, że lepiej jeśli nie pójdziesz do spowiedzi w ogóle.

jkl byc moze i swietokradztwo, ale jakos nie mam ochoty mowic ksiedzu takich rzeczy... to poco idzisz do spowiedzi????????????????

neverending night- popieram twoje zdanie ale w ogle nie chodzic albo nei oszukiwać samego siebie neverending night ma racje

tyle co i kozi piard. !!!

Gość jkl
po to chodze, zeby wyspowiadac sie z reszty grzechow, po prostu "rozkladam sobie grzechy na raty" :P

na raty?? to nie spowiedz!! wstydzisz sie spowiadac z tego ale np. znajomym opowiadasz to sie wtedy nie wstydzisz??

Gość ale to było na powaznie
jkl - LOL

ktoś tam coś tam- a co znaczy oszukiwanie Boga "w twarz"? Moim zdaniem wiarę można praktykować bez uczestniczenia w spowiedzi (zwlaszcza w świętokradzkiej...) Jeśli komus brakuje spowiedzi, zawsze może zrezygnować z seksu ;)

Gość bajkaa--
Spowiedź zostałą wymyślona na potrzeby tego zeby zobaczyć i dowiedziec się kto komu ukradł np Krowe. Ja sie nie bede spowiadala, obcemu czlowiekowi i opowiadala o swoich grzechach. Bóg jest wszedzie to podobno widzi co robie i wie czy żałuje czy nie. A sex to nie grzech skoro ty kochasz partnera , partner kocha Ciebie to komu robicie krzywde , ze sobie tą miłość okazujecie w sposób cielesny? Jak ludzie sa w zwiazku, kochaja sie, ufaja sobie to sex niekomu nie robi krzywdy.

neverending night-"oszukac Boga w twarz"ciekawe słowa ale spowiedz polega na tym ze Bóg przebacza ci twoje grzechy !!a jeśli nie wierzysz w spowiedz i w boskie milosierdze to znaczy ze nie wierzysz w boga

Ja w ogole do spowiedzi nie chodze. Do kosciola uczeszczam, by pomodlic sie do Boga. A zasady chorych ksiezy mi kompletnie zwisaja. No bo gdzie w Pismie Świetym jest napisane, ze masturbacja/sex/aborcja/antykoncepcja to grzech? Za czasow Jezusa nie bylo skrobanki, wiec nie mogl on nauczac, ze jest to grzeszne. Tak samo gumki. Nie bylo ich kiedys. Kosciol to sobie teraz wymyslil. A ja tego nie uznaje i koniec. Nie ma nic zlego w czerpaniu przyjemnosci z czegos, co nie szkodzi innym. Wiec po co sie z tego spowiadac?!

Gość jkl
bajka- tez tak mysle, dlatego nie bede sie z tego spowiadac, zreszta jak slysze, ze ktos sie wyspowiadal z seksu, a ksiadz na to a w jakich pozycjach to robicie, to tym bardziej nie mam zamiaru tego mowic, skoro ksieza tylko czekaja na takie grzechy :O

ktoś tam coś tam- piszesz tak chaotycznie, że ciężko Cię zrozumieć :P Sprawdź sobie jakie są warunki spowiedzi i tym samym rozgrzeszenia. Wtedy się możesz wypowiadać, bo widzę, że teraz kompletnie nie masz o tym pojęcia.

aborcja to tosamo co morderswo antykoncepcja to tez w pewnym znaczeniu morderswo a rodzine zakłada sie poto by miec potomstwo taka jest nasza wiara wiec jak mozna nie wierzyc w spowiedz

Gość bajkaa--
Jak antykoncepcja np prezerwatywy , mogą być morderstwem. To co juz plemnik jest dzieckie ;/;/ to co jajeczko u kobiety to też już dziecko, to w takim razie jak dostaje okres to też popełniam morderstwo bo przecież to jajeczko umiera;/;/ ludzie;/

ja nie mówie o warunkach spowiedzi te akurat dobrze znam ale prubuje wam wytłumaczyc ze wiara bez spowiedzi jest niczym

bajkaa-- Jak antykoncepcja np prezerwatywy , mogą być morderstwem. To co juz plemnik jest dzieckie ;/;/ to co jajeczko u kobiety to też już dziecko, to w takim razie jak dostaje okres to też popełniam morderstwo bo przecież to jajeczko umiera;/;/ ludzie;/ juz nie przesadzaj ale jak dla ciebie zabicie ninarodzonego dziecka nie jest morderstwem to wybacz ale nie masz serca