Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grazka29

wynik badania histopatologicznego po poronieniu

Polecane posty

pomozcie mi to rozszyfrowac: Coagula cruenta, fragmenta parva endometrii ac deciduae et ovi, partim necroticar in suppuratione.

Gość mnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
a moge spytac ktory to byl tydzien?

grazka taki sam wynik mialam:( i tak to nie wykazuje jaka jest przyczyna poronienia:( przykro mi ze i ty to przezylas:(

12 ty tydzien i juz, drugie poronienie i wogole wymiotowac mi sie chce jak o tym wszystkim mysle... no wlasnie ciekawe, a ginekolog u ktorego bylam z tym wynikiem patrzac na ten opis od razu stwierdzila, ze przyczyna poronienia byl stan zapalny....

Gość znajaca lacine
To oznacza: skrzepy krwi, fragmenty śluzówki macicy z resztkami jaja płodowego, doczesna (zmieniona śluzówka macicy) ze zmianami martwicowymi i przekrwieniami

Gość znajaca lacine
oj zle spojrzałam, suppuratione oznacza ropienie nie przekrwienie, wiec faktycznie mogl byc stan zapalny

Gość znajaca lacine
To oznacza: skrzepy krwi, fragmenty śluzówki macicy z resztkami jaja płodowego, doczesna (zmieniona śluzówka macicy) ze zmianami martwicowymi i ropiejacymi Przykro mi

powiedzialabym raczej ze nie przekrwienieniami tylko stanem ropnym co i tak nie wyjasnia przyczyny poronienia, stan zapalny i ropienie mogly byc wtorne do obumarcia jaja porodowego

Gość znajaca lacine
masz racje, juz poprawilam, zle spojrzalam na wyraz nie jestem lekarzem tylko humanistą wiec nie pomoge w interpretacji

znajaca lacine - zobaczylam ze poprawilas ale juz jak wyslalam posta:) autorko przykro mi:( moze dodatkowe badania cos wyjasnia?