Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam odmiany

Sauna - za i przeciw

Polecane posty

Gość szukam odmiany

Nie mam przeciwwskazań do korzystania z sauny. Postanowiłam skorzystać. Po pierwszym razie byłam zaskoczona. Nie pociłam się tak jakbym tego oczekiwała. Prawie wcale się nie spociłam, po pół godzinny seansie z przerwą na prysznic i odpoczynek czułam się świetnie. Zrelaksowana i zadowolona. Ale niepokoi mnie reakcja organizmu - skórę miałam wręcz suchą.

Gość rozwalily mnie te zeby
nabawilam sie grzyba na saunie parowej :o fakt juz wyleczony ale nast razem nie bede taka glupia zeby tam siedzieć postoje

Gość szukam odmiany
Chodzę do sauny suchej. Czy to źle?

Gość rozwalily mnie te zeby
ja nie lubie sauny suchej :o jak tam weszlam poczulam sie jakbym byla kurczakiem w piekarniku bardzo nieprzyjemne uczucie i szybko wyszlam

Gość szukam odmiany
rozwalily mnie te zeby, według Cibie to sauna jest wogóle zła? Mokra nie, bo grzybica a sucha też nie, bo jak w opiekaczu?

Gość upupup

Gość szukam odmiany
Amaleta, dziękuję. W tej saunie nie ma żadnego wiaderka z wodą, muszę zapytać. Koleżanka, która tam chodzi od jakiegoś czasu jest zadowolona, poszłam z nią to by chyba wiedziała czy trzeba polewać kamienie?

Gość megiiiiiiiiiii
zalety- oczyszczenie organizmu,relaks,rozluznienie miesni,przesuniecie toksyn z tkanek do bardziej powierzchownych warstw,zwiekszony metabolizm ,osobom z niedocisnieniem podniesie cisn,osobom z nadcisn w pierwszych stadiach oczywiscie,troche obnizy. to najogolniej dla zdrowej osoby rzecz jasna. jesli chodzi o wady- dosc duze obciazenie ukladu krazeniowego dlatego nie jest zalecane pacjentom kardiologicznym ,krazeniowym,z niewydolnoscia krazeniowo-oddechowa,nie mowiac juz o chorobach neurologicznych,ciazy nowotworach-ci maja wrecz zabronione!.ponadto nie kazdy a raczej duzo osob nie wie jak korzystac z sauny.a sa okreslone scisle zasady uzytkowania.nalezy zatem polecic sie rehabilitanta,dobrego sportowca ktory ma to w 1 palcu lub doswiadczonego pracownika obslugi.

Gość propozycja....
jest dosyć szczegółowo opisane korzystanie z sauny w t. \"Sauna\" na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość propozycja....
pewnie chodzi Ci o zrzucenie "kilogramów", czy bardziej o zdrowy styl życia? W tym drugim przypadku, sauna to za mało!!! By być zdrowym i ładnie wyglądać należy spelnić, oprócz sauny, warunki: 1.prawidłowe odżywianie 2.wysiłek fizyczny rekreacyjny na poziomie potu 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne.

Gość szukam odmiany
propozycja.... Zrobiłam badania. Zmieniłam dietę. Z auta przesiadłam się na rower. Zrzuciłam ponad 10 kilo z wagi. Mam pozytywne nastawienie (urodzona optymistka) O higienę dbam od zawsze. Szukam odmiany.

Gość szukam odmiany
Dowiedziałam się, że powód niepocenia się w saunie może być taki, że mam zbyt dużo toksyn

ja mam dziwne pytanie. chce iśc na saune ale zastanawiam sie jak to ejst z zapachem gdy sie tam człowiek poci ;/ chyba nie używacie antyperspirantów? bo to by było troche bez sensu

Gość Antosia89
po wyjsciu z sauny bierzesz od razu prysznic. Poza tym w saunie nie pachnie potem ani czlowiek jakos specjalnie nie smierdzi

Gość a co z włosami
Na suchej saunie cierpią włosy. Mam długie. Czy chronić je oliwką do włosów czy można nałożyć maseczkę, bo przecież w saunie wszystko lepiej się wchłania. Tylko na opakowaniach z maseczką est zalecenie, żeby po kilku minutach spłukać a w przecież ie wejdę tam z mokrymi włosami :( A twarz? Stosować maseczkę odżywczą na twarz? Jeśli tak to jaką? Może jakaś papka owocowa?