Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asja20_

pytanie- bo sie troche boje

Polecane posty

Gość Asja20_

witam mam pytanie do babeczek które już były w ciąży lub są w ponad 20tyg. tak więc ja obecnie jestem w 18tyg, odżywiam sie normalnie, jem czasem spaghetti o 21 a dalej mieszczę sie w moje najobciślejsze spodnie sprzed ciąży. u lekarza była 2tyg temu, idę znów za 2tyg i niby mówił że wszystko ok, ale wydaje mi się że powinnam być już dużo okrąglejsza! przed ciążą ważyłam 58kg, teraz coś koło 60, ale nic nie widać ciąży :O za półtora tyg zacznie się 5 miesiąc a tu brzuszka i bioderek nic :( to norma czy powinnam się martwić?

Gość MatyldaS
Norma-do 7 miesiaca przytylam 4 kg i prawie nie widac bylo brzuszka. Potem w dwa miesiace dozlam do 10kg a coreczka urodzila sie z waga 3330g. Zdrowa i sliczna! Takze nie martw sie, tylko ciesz sie tym, ze duzo nie przytylas. P.s. do konca ciazy nosilam swoje spodnie. Takze powodzenia i duzo zdrowka zycze :)

czasami brzuszek wychodzi dopiero po 6 a nawet 7 miesiącu,jeżeli lekarz mówi ze wszystko ok to chyba nie powinnaś się martwić.ja też kiepsko przybierałąm w ciąży.dzien przed porodem wazylam nawet mniej niz przed ciązą-ale ja nie mialam apetytu z powodu trudnej ciąży.lekarze mowili ze to ze jestem taka szczupla najgorzej wplywa na mnie.dziecko i tak wezmie wszystko czego potrzebuje.ale jesli ty masz normalny apetyt to chyba wogole ok.u mnie do konca nie bylo widac prawie brzuszka.wprawdzie urodzilam wczesniaka(z innego zupelnie powodu)ale byl dosc duzy jak na swoj wiek plodowy i calkiem zdrowy byl

Asja, nie martw sie, to normalne jak jestes szczupla. Ja teraz jestem w 38tc. Do 16-18tc bylam płaska, waga stała w miejscu, apetyt ogromny, nikt nie wierzyl ze jestem w ciazy. Brzuch zaczal sie zaokraglac w 6mc ale tak do polowy 7 jak zalozylam luzniejsze ubrania dalo sie go ukryc. Za to jak śmignął pod koniec 7 tak do teraz nadrobil zaleglosci. Wszyscy wróżyli kruszynkę, a dziecko juz ma 3,4kg, ja 103cm w obwodzie, juz teraz nie ma watpliwosci ze to ciaza ;)

Gość Asja20_
dzięki za odpowiedzi :) trochę się uspokoiłam, to moja 1 ciąża, mam dopiero 20lat, jeszcze się mama drze że jestem chuda i chuda i że nic nie tyje :P (mieszam z nią jeszcze tylko miesiąc na szczęście, potem do męża spadam) :P no to dobrze że takstrasznie nie tyje a wszystko ok, bo potem łatwiej mi będzie wrócić do dawnej wagi i może rozstępów nie będzie :) dzięki dziewuszki 🌻

Gość krassuula
u mnie też nie było długo widać brzucha. ALe poszłam do lekarza na badania i mi powiedział, że mam kupić ciążowe ubrania, i to dlatego brzuch mi nie rośnie, i że dziciaka cisnę i gniąte:(( Kupiłam więc ubrania i tak po tygodniu mi się wywalił brzuch:)

Gość aaaaaaaaaahahahahaha
krassuula :) hahahahaahahahahahahahha, ale bzdura !! Buahahaha

Gość Asja20_
krasula ale ja nie "wciskam się" tylko normalnie ubieram ubranie które mnie nie obciskają! po prostu nic mi na centymetry nie przybyło, tylko biust poszedł o rozmiar :) nie lubię strasznie obcisłych rzeczy i nie chodzę w nich- pisząc "najobciślejsze spodnie" miałam na myśli po prostu najmniejsze z szafy :)

Gość Asja20_
i jeszcze jedno pytanie- w którym tygodniu mogę spokojnie zobaczyć jaka to będzie płeć i kiedy mam zrobić USG połówkowe? chce iść prywatnie bo ten lekarz państwowy widać że chce się tylko kolejki pozbyć w poczekalni :O

Ja plec poznalam w 18tc a potem gin potwierdzil na polowkowym, w 21tc. Polowkowe robi sie ok 20tyg, czyli w polowie ciazy :)

ja w pierwszej ciazy brzucha nie mialam do 7 m-ca a pozniej z dnia na dzien mi wywalilo taki beben ze szok... normalnie brzuch mi w oczach rosl... plec poznalam w 17tc a polowkowe usg najlepiej zrobic 20-22tc... ale lepiej pozniej niz wczesniej bo nawet tydzien to duza roznica w wielkosci narzadow i duzo wiecej i dokladniej widac...

Gość Asja20_
wielki dzięki :) taka pomoc mi była potrzebna. troche młoda jestem i głupia i wolę się dowiedzieć od doświadczonych kobietek w ciąży lub po, niż z durnych stron w necie i gazetach. dzięki, czyli za półtora tygodnia się dowiem czy Ola czy Michał :D szok normalnie :D

Asja, na kafeterii w dziale ciaza.... sa topiki dla kobietek rodzacych w podobnym terminie. Tam znajdziesz dziweczyny na tym etapie ciazy co Ty, zawsze latwiej podzielic sie watpliwosciami, pogadac, polecam

Gość Asja20_

Gość Asja20_
wiem- październik dla twardo stąpających, czy coś takiego... ale w tym przypadku chciałam zapytać kobiet które już BYŁY a nie takich które są równolegle ze mną. i po drugie nie mam za bardzo czasu tam pisać codziennie, a widziałam że one tam juz kółko wzajemnej adoracji stworzyły i codziennie się tam spotykają "na kawę" :)

Gość Uuuuu to chu.jowo
:D skoro tak to odpuść. jśli chciałabys wejść miedzy te wrony musialabys krakac jak i one :D moze nie ma sensu :P

W sumie racja- jak mialam jakies watpliwosci to inne dziewczyny pocieszaly ze tez maja takie same :) A jak napisze ktos kto juz cos przeszedł to jest to bardziej wiarygodne :)

Gość Asja20_
no otóż to- wolę pytać doświadczonych "nauczycieli" niż "rówiesników" ciążowych- bo oni dopiero się uczą jak ja. ok teraz jadę autkiem do babci na wioche, bo słoneczko piękne i szkoda tak gnić przed komputerem :D dzieki laseczki 🖐️ ;)