Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oldsfkoosffoskfsds

po rozjaśnianiu odrosty jasniesze niz reszta włosow - jak teraz nalozyc farbe?

Polecane posty

Gość oldsfkoosffoskfsds

mialam czarne wlosy wiec kupiłam farbe loreal excellence odcien ktory mozna nakladac na ciemne wlosy nawet do czarnych ale producent zaleca wczesniej je zdekolorozywac kremem rozjasniającym. zrobilam to i teraz mam jazeniasto rude odrosty i ciemne konce, jak teraz powinnam wiec nalozyc docelową farbe zeby kolor byl jednolisty? najpierw na odsrosty czy koncowki? czas jest do 30 min (20 min odrosty, 10 min koncowki) ale czy nie powinnam zrobic odwrotnie?

na Twoim miejscu poszłabym z tym problemem do... fryzjera. Żeby mieć porządnie zrobione włosy. Na pewno coś temu zaradzi, a sama dalej bym się bała kombinować, że pogorszę sytuacje bardziej.

Gość monika.....................
No teraz to masz problem. Dekoloryzacje wykonuje sie tylko w salonie fryzjerskim. Obojetnie co teraz zrobisz-kolor bedzie niejednolity. Konce pozostana ciemne.Skoro nie zdolal ich rozjasnic dekolorant, to zadna farba tego nie zrobi. Szybko do fryzjera, te koncowki trzeba rozjasnic, albo wroc do ciemnego koloru...

Tak, ale odrosty sa teraz jasne i jesli teraz pokryjesz calosc brazem to te odrosty pozostana jasniejsze i farba bedzie sie wymywac. Ten dekoloryzator powinnas nakladac tylko na konce i ostatnie 5 min. przemasowac odrosty. Masz dwie mozliwosci, albo rozjasnisz jeszcze bardziej same konce, albo kladz ten braz i zobaczysz co wyszlo. Ale najpierw odrost potem koncowki

Ae nie wiem co ty masz za farbe, ze ona rozjasnia ciemne wlosy? Popatrz jesli rozjasniacz tego nie zrobil, to moze byc tak ze jak nalozysz ja teraz, to konce zostana jakie sa, a odrosty moze beda jeszcze jasniejsze? Ja bym biegla do fryzjera..

Gość oldsfkoosffoskfsds
CAŁE WŁOSY MI SIE ROZJASNIŁY ALE KONCOWKI SA JASNIEJSZE I NIE WIEM W JAKIEJ KOLEJNOSCI WTEDY NAŁOZYC FARBRE

Najpierw odrost pozniej konce . I sie nie zlosc, napisalas ze konce zostaly ciemne-przeczytaj.

Gość oldsfkoosffoskfsds
sory jestem zła:D to jest farba loreal excellence kolor brąz mahoniowo-miedizany i jak sa obrazki z efektami to sa tez ciemne-do czarny włosow i jest * że mozna wczesniej rozjasnic kremem rozsjanijacym i to zrobiłam i cale sie rozjasnily ale nierownomierrnie (w niektorych miejscach sa pomaraczowaojasne albo odrosty sa jasne jak moje naturalne) i teraz po prostu boje sie ze odrosty jak zafarbuje pierwsze to beda jasne

No to teraz juz wiem, te obrazki pokazuja tylko jaki kolor ci wyjdze kiedy masz jasniejsze a kiedy ciemniejsze wlosy...Ale ta farba nie rozjasni ci wlosow, zadna farba nie ma takich wlasciwosci-jestem fryzjerka wiec wiem co mowie. Nakladaj najpierw na odrost na 20 min, pozniej konce i calkowity czas ma byc minimum 30 min. Pamietaj ze farba z odrostow bedzie ci sie wymywac, bedziesz musiala po kilkunastu myciach znowu zafarbowac albo nakladac szampon koloryzujacy...Nie martw sie jakos bedzie. pa