Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trąbka

Czy kupowac przed porodem?

Polecane posty

Mam zamiar karmic piersia i teraz pytanie, czy kupic juz przed porodem laktator, smoczki i butelki czy wstrzymac sie?

ja kupiłam butelki, smoczek no bo to sie prędzej czy później przyda, chociażby do herbatki. Ale z laktatorem się wtrzymałam i zobacze po porodzie czy bedzie mi potrzebny.

Gość wlasnie ze ladne i przede
Ja tez mam wlasnie taki dylemat, ale raczej kupie (do listy dolaczam jeszcze mleczko), bo co zrobie jak nie bede miala pokarmu albo bede miala, ale niewystarczajaco i bede musiala inaczej synka dokarmiac, bo bedzie glodny? Takze ja jestem jednak na tak, ale moze wypowie sie jaka mama :)

Gość
ja tez mialam zamiar karmic piersia jak urodziłam a maly nie chcial wogole jesc wiec musialam odciagac pokarm no i przelewac do butelki i w taki sposob przemeczylam sie 2 tyg. pozniej przeszlam na mleko modyfikowane. moim zdaniem butelke powinnas sobie kupic -nawet jesli teraz ci sie nie przyda to za chwile napewno.

ale wydaje mi sie ze w razie czego maz moze pojechac do sklepu i kupic

trąbka --> u nas w szpitalu kazali przynieść sobie laktator, zazwyczaj w 2 dobie jest straszny nawał pokarmu, dlatego lepiej mieć, a nie jest to znowu taki duży wydatek. Na oddziale był laktator i kto nie miał, mógł sobie pożyczyć, ale mimo wszystko.. używany nie wiadomo przez kogo..

czyli zawsze sie przydaje? bo nie chce wywalic kasy w bloto na cos czego nie uzyje, albo uzyje raz

nieduzy wydatek? to czemu laktatory kosztuja po 300 zł

to poleccie mi jakis tanszy ale dobry, bo ceny w sklepie to mnie powalily

Gość nie uzywałam
ani razu.jak dla mnie to zbędny wydatek.a jak jest nawał pokarmu to i tak po jakims czasie to sie unormuje.to jest normalne.jak bedziecie odciągac to go bedzie przybywało.

Gość nie uzywałam
mi nie rozsadzało ale jak sie chylałam to tryskało:)nie mogłam wyjsc z pod prysznica i sie wytrzec dobrze bo juz byłam zalana, ale unormowało sie.

Ja ciągle chodziłamz pieluchą pod bluzką, bo nawet wkładki nie pomagały i jedynym wyjściem było odciąganie pokarmu. Autorko tematu tutaj masz z takich tańszych: elektryczny: http://allegro.pl/item624544817_laktator_elektryczny_babyono_wkladki_gratis.html i ręczny: http://allegro.pl/item629310095_laktator_butelki_smoczki_zestaw_pasuje_do_avent.html

Gość anikom
o jakich wy laktatorch piszecie? po 300 zł, ja miałam taki zwykły, kupiony w aptece i był mi potrzebny gdy miałam nawał pokarmu, taki nie jest drogi i jeśli urzyjesz go kilka razy nie bedzie żal straconej kasy. pokarm z czasem i owszem sie unormuje, ale ja od nawału dostałam gorączki ok. 39 stopni, i gdybym później nie ściągała pokarmu sytuacja pewnie by się nie raz powturzyła i jak tu karmic dziecko przy gorączce.

ok ale czy wystarczy np laktator reczny baby ono za 20 złotych?