Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blalalalaa

zatrzymanie krwawienia

Polecane posty

Gość blalalalaa

2 dc wieczorem współżyłam z partnerem, następnie wykąpałam się, po czym zauważyłam, że krwawienie stało się dużo bardziej skąpe (przez pierwsze dwa dni krwi było dużo, była gęsta, ciemna, z 'nitkami' jakby śluzu (jednak zdecydowanie różniącymi się od mojego śluzu płodnego). 3dc miałam skąpe krwawienie, dziś jest 4dc i właściwie mam już tylko plamienie. Nie miałam krwawień śródcyklycznych, od tego cyklu zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (Yasminelle), mam policystyczne jajniki (jednak nie jest to PCO). Czy to możliwe, że pod wpływem licznych skurczów w czasie seksu, większość nabłonka mi się już złuszczyła i po prostu cała krew już 2dc została wydalona z organizmu? Zwykle krwawienie trwa u mnie 4-5 dni. Proszę o pomoc.

Gość blalalalaa
pomoże mi ktoś? :( czy po seksie w czasie okresu, okres się szybciej kończy? :( czy komuś yasminelle skróciło już ten pierwszy okres? :(

Gość mi się tak zdazylo raz
kochaliśmy się jakoś tak 2 dc , i krwawienie potem już praktycznie nie wróciło. a zawsze moje miesiączki są 5-6 dniowe. nie brałam tabsów, myślałam, że może w ciąży jestem i to tylko jakieś plamienie było. tak czy owak o 15 lat jak miesiączkuje takiego incydentu nie miałam, kazdy cykl identyczny od samego początku. moze rzeczywiście skurcze podczas orgazmu szybciej oczyszczają macice?

Gość blalalalaa
dzięki za odp, uspokoiło mnie to :D :*

Gość aaaaabbccccccc
hmm dobrze rozumiem że to było krwawienie po pierwszym opakowaniu tabsów? jeśli tak to to normlane - wogole przy tabsach sąkrwawienia mniej obfitr i mniej bolesne bo są to krwawienie z odstawienia hormonu a nie okres z niezapłodnionego jajeczka

Gość blalalalaa
nie, to nie było krwawienie po pierwszym opakowaniu, tylko w czasie niego. czyli nie z odstawienia, ale okres :) wzięłam pierwszą tabletkę pierwszego dnia okresu, dzisiaj już 4 dzień, wzięłam 4 tabletkę, a okresu nie ma.

Gość józiapuzia
miałam podobnie :) właśnie w tym cyklu, a właściwie w trakcie krwawienia kochałam się z moim facetem i dokładnie tak jak mówisz, po stosunku i następnego dnia miałam tylko niewielkie plamienie. Zdziwiło mnie to bardzo, bo myślałam, że po seksie to będę krwawić znacznie bardziej.

Gość aaaaabbccccccc
no to tymbardziej to normlane - bo hormony hamują krwawienie - więc się nieprzejmuj

Gość blalalalaa
dziękuję, teraz już zupełnie jestem spokojna :D :*