Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytankoooooo...

pusty pęcherzyk na usg

Polecane posty

Gość pytankoooooo...

pytankoooooooo.... jestem między 5 a 6 tygodniem ciąży. beta hcg 8 tyś, na usg widać pęcherzyk, ale pusty. czy nie powinien już być widoczny w nim zarodek? jak to się ma do objawów ciążowych typu mdłości?

Gość saleminka8
ja również byłam na przełomie 5-6 tygodnia i pęcherzyk był pusty,miał wtedy jakoś 1cm za to 13 dni później widziałam już dzidzie 11mm i serduszko bijące :) wszystko zależy od sprzętu usg :)

Gość saleminka8
co do objawów,mi położna mówiła czym gorzej się czuje tym lepiej :) i faktycznie,czym więcej objawów mi przychodziło tym lepiej było :) w poprzedniej ciąży bolały mnie jedynie piersi i brzuch i niestety,płód obumarł :( teraz cieszę się jak rano dźwignie mi się... :P

Gość saleminka8
jak beta rośnie to i mdłości powinny występować,chyba że nagle znikną to już może,ale nie musi świadczyć o czymś złym.Każda ciąża jest inna.U mnie mdłości były hmm jakoś 6-8 tydzień i to takie,że apetytu nie miałam,miałam niesmak w ustach jak już coś zjadłam,potem to zamieniło się na coś takiego,że jak tylko rano wstanę muszę coś zjeść szybko by było ok :)

Gość saleminka ja nie mialam w ogol
e zadnych objawow ciazy, wiec nie pisz takich rzeczy jak "co do objawów,mi położna mówiła czym gorzej się czuje tym lepiej "...bo wejda tu kobiety, przeczytaja to i beda sie martwily, ze zadnych objawow nie maja,a wszystko bedzie w porzadku

Gość pytankoooooo...
???

Gość powtórz usg
Myślę, że powinnaś powtórzyć usg za jakieś dwa tygodnie i powtarzać betę. W 6 tyg. może jeszcze nie być widać zarodka. U mnie pierwszy raz było widać zarodek po zakończeniu 6 tyg. i 5 dni, dzidziuś miał dopiero 4 mm, było widać serduszko, ale lekarz i tak kazał przyjść jeszcze raz na usg za 2 tyg, żeby potwierdzić czy ciąża jest żywa i czy się rozwija. Nie ma sensu za wcześnie robić usg, bo takie są skutki: niepotrzebny stres i zmartwienie.