Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raven1823

Krew z ucha bóle glowy

Polecane posty

Gość raven1823

Witam! Rok temu spadlem ze schodow uderzajac sie w luk brwiowy i rozcinajac go. Na drugi dzien wylal mi sie krwiak i mialem niezla opuchlizne pozniej w rane wdal sie bród i skończylo sie na wyciskaniu ropy w szpitalu. Ale chodzi mi oto ze jak bylem w szpitalu nie mialem zadnego przeswietlenia glowy ani nic z tych rzeczy. Od jakiegos czasu zdarzy mi sie miecie takie dosyc mocne bole glowy w tym miejscu gdzie sie uderzylem o schody. Jakby tego bylo malo wczraj czyszczac ucho na paleczce znalazla sie krew. Troche sie przestraszylem i dlatego tutaj napisalem. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze

Gość baka taka
niestety nikt ci nie pomoże tutaj. sam wiesz co trzeba zroić- jakąś tomografię czy coś... może masz krwiaka. lepiej jak krew z niego puści się nosem lub uchem, ale gorzej jak wylew bedzie wewnątrz czaszkowy. idz do lekarza, ale nie opisuj krwii na patyczku, tylko, że np miałeś zabrudzoną poduszke rano i w uchu trochę zaschnietej krwii. do tego te bóle głowy. inaczej skierowania nie dostaniesz- niestety. mój kolega wypierniczył się i przysadził głową w krawężnik. obserwacja- jest ok, wypuścili go do domu. na drugi dzien szedł do dentysty, bo zeba też ukruszył, a tu nagle zaczął bełkotać, powtarzał tylko kilka słów. teraz jest po trepanacji czaszki. na początku był dziwny, ale po ok 6 miesiacach wrócił do normy;) ale do czego zmierzam- niestety nie można się doczekac u nas odpowiednie3j opieki, takze naściemniaj i niech ci srobią badania.

Gość baka taka
aha, dodam jeszcze, ze taki tętniak może dać o sobie znać na drugi dzień a równie dobrze dopiero za 20 lat

Gość zamiast zadawać pytania do
LARYNGOLOGA !!!!!!!!!!!!!!i to pędem!

Gość z reguły taki
posluchaj baka taka i i dz do lekarza

Gość raven1823
Bylem u lekarza powiedzialem o bolu glowy o krwi to mi odpowiedzial ze to nie ma nic wspolnego z tym uderzeniem o schody :/ troche mnie to zdziwilo co wy o tym sadzicie?

Gość URSUS C330
Idz do neurologa a najlepiej neurochirurga, krew z ucha nie jest chorobą tylko jej objawem, więc laryngolog tutaj jest zbędny, a walnełaś się w głowe, to nie przelewki.

Gość jazda do neurologa

Gość raven1823
ale do neurologa to trzeba chyba miec skierowanie a skad mam wziac skierowanie skoro lekarz z wioski mnie olał???

Gość toxicity of our city
jeśli twój lekarz rodzinny cię olał idź do innego lekarza pierwszego kontaktu.bo uderzenie głową,jej bóle i krew to nie są żarty.dobrze ktoś napisał,że krwiak da o sobie znać po 2 dniach od wypadku a może i się odezwać po 5 latach.mnie skierowano do szpitala przez potworne bóle głowy,wymity,gorączkę,bardzo częste i obfite krwotoki z nosa.robili wszelkie możliwe badania,pytali czy miałam jakieś urazy głowy przyznałam się że na basenie po skoku na główkę uderzyłam głową w dno,wynieśli mnie trochę ogłupiałą z farbą u nosa.jak lekarka zapytała kiedy to było(badania miałam w 2008)i jak jej powiedziałam że w gdzieś w 2005 albo 2006 to myślałam że mi przydzwoni w łeb jakby mogła-była wściekła że tyle czasu to ukrywałam i darła się jak nienormalna:D naszczęście bóle okazały się dokuczliwymi migrenami,a krwawienia z powodu uszkodzenia przegrody nosowej.może alarm podniesiony niepotrzebnie,ale mógł to się okazać krwiak.zaś moja koleżanka jeździła na wrotkach pod własnym domem,wywaliła się i uderzyła głową o krawężnik,wróciła do domu bo rozbolała ją głowa,babcia dała coś na ból a 3 godziny później dziewczyna już nie żyła.także dobra rada-wywalaj do lekarza i to jak najszybciej!!!

Gość wuja
ja tez walnołem o schody poleciala krew z ucha ale tylko troszke i po 2 dniach głowa mnie przestała boleć i nie wiem czy mam z tym iść do lekarza czy nie?

Gość łojjjaa
mialam krew z ucha i bole glowy i mialam pilipa w uchu !!! idz do laryngologa czym predzej