Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebawemmama

pieluchy tetrowe pytanie

Polecane posty

Gość niebawemmama

Witam W sierpniu zostanę mamą i już kompletuję wyprawkę. W składzie wyprawki są zawsze pieluchy tetrowe 10-20 szt, a ja będę używać tylko pampersów, więc ile mam tych pieluch kupić? i do czego mam je w ogóle używać????? a może w ogóle nie kupować?

Gość jak bedziesz karmiała
piersią sie przydadzą pod piersi bo mleczko lubi wyciekac.dziecko moze ulewac wiec jak bedziesz je kłądła na ramie to na pieluszce, przy przewijaniu..w lato bedziesz pieluszka przykrywała dziecko.a później jak zaczniesz karmic słoiczkami to bedziesz przykrywała ubranka zeby sie nie pobrudziły-śliniak to za mało.ja miałam włąśnie 20 szt i było w sam raz.teraz mała ma 2,5 roku i cały czas ich uzywam jak mała je.

Gość jak bedziesz karmiała
aaaaaa i wiez co moja mała jak była kąpna w waniewnce to strasznie płakała a jak na dno kładłam tetre było juz super.nie są drogie te pieluchy a naprawde sie przydają

ja kupiłam 10 szt. pieluch i jest ok. Używam ich do wytarcia buźki jak mały uleje, albo podkładam po jedzeniu pod brodę żeby właśnie jak uleje nie zabrudził ubrania. Poza tym przykryam sobie pieluchą pierś jak karmię (jak jest gdzieś dużo osób). Przykrywam też synka jak leży sobie bez ubranka przed kąpielą, no i to chba wszystko.

Gość waniliaPyszna
o masakra to ty chcesz mam zostac?

Gość niebawemmama
dziekuje wszystkim :-)

Gość Malina82
A ja Wam powiem, ze tetrowe czasem są o wiele zdrowsze niż pampersy. Moja córka musiała mieć operacje przez pampersy, bo skóra tak tam nie oddycha, kisi się w nich i miała zarosło jej wejście do pochwy (teraz ma 7 miesięcy). Lekarz z instytutu matki i dziecka powiedział nam, że właśnie możliwe, że to od pampersów i że w biedniejszych rodzinach, gdzie częściej jest tetra, takich przypadków jest mniej. Poza tym już abstrahując od pieluch to radził wszystkie rzeczy WYŁĄCZNIE bawełniane łącznie z pościelą, która ma być w pełni naturalna i przepuszczajaca powietrze. My teraz kupiliśmy taką specjalistyczną dla niemowląt z włóknem kukurydzianym to i od razu zmiany atopowe, które też sie pojawiały się zmniejszyly. Pozdrawiam