Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danka81981

nauka jedzenia łyżeczką ile u was trwała

Polecane posty

Gość danka81981

moja ma 5 mcy od tyg, je łyzką i nie wychodzi jej za bardzo a jak nie pojmie tego az sie martwie:(

Gość danka81981
musze jej dawac bo diete rozszerzam

Gość córka nie chciała
długo jesc łyzeczką. dopiero w 10 miesiacu się nauczyla. Synek już w 4 miesiacu zjadał pięknie jablko. To zalezy od dziecka. jedzenie z łyzeczki jest dla niego niesamowicie trudne. Musi inaczej ulozyc usta i jezyk niż przy ssaniu z butelki i inaczej pracują mieśnie. Ćwicz po troszku ale nie za dużo. Dawaj np dziennie dwie lyzeczki a do reszty z butelki. Dziecko nauczy sie w swoim czasie tak jak i wszytskiego innego :)

Gość ja krzyczałam...
moj syn od razu polubił jeść łyzeczką i sprawnie mu to szło :) a czemu jedna z was tu sie dziwi ze 5 m-cy i je łyzeczką a zupki np po 4 m-cu podajesz w czym w butli?? to chyba normalne i siedzenie a karmienie nie ma chyba nic do rzeczy??

Gość dasz
Zaczęłam uczyć w 4 miesiącu. Na początku dawałam jabłuszko. Mała najpierw nie umiała nabierac do buźki i językiem jakby wypychała z buźki. Chyba zajęło to nam około 3-4 dni. Jakoś po tygodniu potrafiła opróżnić mały słoiczek jabłuszka i nic jej z buźki nie wypadło ;)