Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam juz do niej siły

Moje 15 m-c dziecko sie rzucało w sklepie po podłodze, co robić, co robie źle??

Polecane posty

Uciekała, brała różne rzeczy jak ją chcieliśmy przytrzymać rzucała sie na podłoge i był wielkiiii płacz... Myślałam, że takie coś czeka mnie wpóźniejszym wieku :( Jak sie wtedy zachować, co robić?? ma dopiero 15 miesięcy. Inne dzieci grzecznie w wózku a ta nie - chce wyjść i marudzi albo płaczeze. mam ochote wyjechac i nie wracać przez miesiąc!

Gość moja córka ma ponad
to bunt 2latka już się zaczyna. U mnie tylko raz byla scena z rzucaniem się na ziemie. Zignorowalam. Usiadłam na ławce obok i powiedziałam ze ja mam dużo czasu jak się wykrzyczy to bedziemy mogly iść dalej. Darla sie z 10 minut. Wkońcu widzialam ze slabnie więc wzięłam ją ubralam w kurtkę (to byla zima) i poszlysmy dalej. Ona nawet niewiedziala o co tak krzyczała. Teraz jest starsza wiec jak widze ze marudzi to mówie "ooo to chyba dziś nie bedzie bajki/ cukierków/ placu zabaw/ odwiedzin u babci" odrazu skutkuje. Pozatym jak zaczyna mialczeć mówie jej "powiedz o co ci chodzi i wtedy pomyslimy" tyle ze ona już płynnie mówi.

No właśnie moja jeszcze nie mówi i corobić wtedy? Nie dam sie jej rzucac w sklepie pełnym ludzi, wyjsc i wrocic??

Aaa i zapamiętam ten pomysł z "ooo to chyba dziś nie bedzie bajki/ cukierków/ placu zabaw/ odwiedzin u babci" ;) dzieki

Gość Kiwi kiwi
moja córka w wieku 2,5 roku zdarła z siebie prawie całe ubranie w autobusie (był listopad), drąc się przy tym jak zarzynany prosiak. Rzucała bucikami i częściami garderoby i walczyła z zapięciem wózka. Najlepsze były rozparte na siedzneniach baby, które napawały sie widowiskiem i głośno komentowały w stylu "co to za matka", "jak można tak dziecko wychować" itd. :O

zgadzam się z podpowiedzią...ignorować, najlepszy rezultat

Gość Kiwi kiwi
byłam u psychologa dziecięcego, dostała szału właśnie wtedy, ugryzła lekarkę w rękę. wyniosłam ją stamtąd wijacą się i wrzeszczącą wraz z jedyna radą pani psycholog: PRZECZEKAĆ. Mineło parę lat i jest kochanym dzieckiem.