Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale to

Tętno 93 w wieku 18 lat

Polecane posty

Gość ale to

podwyższone, można się niepokoić?

Gość albo idź do kardiologa
to może być zespół Barlowa - poczytaj w google. też to mam. Niegroźne choć upierdliwe

Gość URSUS C330
zaden zespół barlowa odwodnienie, anemia , nadwaga Stawiam na anemie , bardzo w modzie na tym forum :P

Gość URSUS C330
Tak dla scislosci, podwyzszone tetno jest pierwszym objawem anemii, zanim zacznie sie mdlec, miec zawroty glowy i inne niespodzianki. Ahhh te cud diety , hehe

Gość a dlaczego nie barlow
?? Bardzo wiele osób to ma i o tym nie wie. Nawet moja mama ktora się dowiedziala o tym w wieku 50 kilku lat ;) Ja się dowiedziałam jak własnie zaczełam mierzyć ciśnienie i okazało się że moje tetno jest zwykle kolo 90 :/

moje tez jest zwykle kolo 90 i wyzej, oczywiscie w stanie spoczynku

Gość URSUS C330
A autorka cos sie nie odzywa, ja wam mowie ze to wina diety jogurtowo , jabłkowej :P a tam żelaza ni cholery nie ma ;)

Gość odpowiedź
Tętno u zdrowego dorosłego człowieka powinno wynosić 72ud/min Niższe tętno jest korzystniejsze i świadczy o zdrowiu i wytrenowaniu organizmu. Sportowcy z reguły mają niskie tętno i ciśnienie tętnicze krwi. I tak, pewien słynny kolarz miał tętno spoczynkowe 33ud/min Zbyt wysokie tętno spoczynkowe nosi nazwę tachykardia i jest szkodliwe. cyt. z Googli:Tachykardia jest formą zaburzeń rytmu serca przebiegającą z szybką, ... w przebiegu których może występować szybkie bicie serca, i ich leczenie. ... www.emedica.pl/szczeg_choroby.php3?nr=59&typ=1 - 30k Wyobraź sobie, że serce zaprogramowanie jest na 3mld skurczów, więc im szybciej bije tym szybciej się zużyje. Zdrowym trybem życia możesz uzyskać prwidłowe parametry. Orto warunki, które musisz spełnić: 1.prawidłowe odżywianie 2.wysiłek fizyczny rekreacyjny na poziomie potu 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne. Szczegóły na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość ale to
autorka powróciła, hehe :) nie było mnie, myślałam, że nie będzie odzewu :) Otóż, to nie wina diety, bo jem dużo i jestem szczupła :) czasem robi mi się ciemno przed oczami, kiedy nagle się podnoszę. Czasem czuję też, że dość mocno (wyczuwalne) bije mi serce. Miałam wcześniej robione badania i z sercem wszystko w porządku. Ale dzisiaj zmierzyłam ciśnienie i to tętno mnie zdziwiło. Ogólnie mam koło 75 :) wczoraj miałam gorączkę, bolało mnie gardło, dziś czuję się dobrze.

Gość ale to
proszę, bez żartów. Pytałam tylko o zdrowie. Podszywom mówię nie ;)

Gość URSUS C330
To "ciemno przed oczami" mi sie nie podoba, moze byc anemia (morfologie masz zrobiona ? ) albo niedomykalnosc zastawek i inne cuda, ale na morfologi trzeba sie oprzec.

Gość ale to
wiesz, miałam robione badania, kiedy byłam u kardiologa i też wszystko było w normie a wtedy tez mi się to zdarzało

Gość wpisz
w Google kolaps ortostatyczny, a dowiesz się więcej. W skrócie: w wyniku gwałtownej zmiany pozycji ciała z leżącej do stojącej, następuje szybki odpływ krwi z mózgu w dół, powodując utratę równowagi, ciemność w oczach.

Gość a robione miałaś
u kardiologa echo serca?

Gość o-ho-ho
na pewno tarczyca!

Gość ale to
tak, miałam :) wyniki dobre, wszystko w porządku

Gość ale to
tarczyca też zdrowa, miałam robione USG i badania hormonalne :)

Gość olkkkkkkk
ja tez mam 18 lat i moje tętno wynosi 140.mam sie martwić

Gość agajek
jestes nerwowa bo to moze byc nerwowe

Hej dziewczyny, ja też mam bardzo wysokie tętno.Jak mi mierzą to nigdy nie mam poniżej 90:( Często odczuwam tzw.kołatanie i suchość w ustach. Robiłam różniaste badania, ale nic nie wykazały....Lekarka(kardiolog) nie potrafiła dojść co jest przyczyną. Podobno to nerwicowe:/